Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλακίζεται με όρους ο ηθοποιός- Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου!
Showbiz

Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλακίζεται με όρους ο ηθοποιός- Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου!

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2021, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με την επιβολή περιοριστικών μέτρων στον ίδιο. 

Στο άκουσμα της είδησης, η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, ξέσπασε σε κλάμματα, μιας και ήταν μια εξέλιξη που η ίδια περίμενε εδώ και πολύ καιρό.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2022, η συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη πραγματοποιήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών, με τον ηθοποιό να είναι απών από την δικαστική αίθουσα, μιας και ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας τον κράτησε μακριά. Μάλιστα και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο ηθοποιός είχε μια πολύ άσχημη εμπειρία με την υγεία του, ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Ο Πέτρος Φιλιππίδης νοσηλεύεται ακόμα σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η εισαγγελέας νωρίτερα είχε προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού με περιοριστικά μέτρα, κάτι που η ίδια στήριξε στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι ικανός πλέον να τελέσει τέτοιου είδους αδικήματα αρχικά γιατί είναι εντελώς ανεπιθύμητος στον χώρο που δραστηριοποιούνταν, ενώ παράλληλα, ακόμα και οι γυναίκες που τον συναναστρέφονται πλέον είναι εντελώς ψιλιασμένες και έχουν την ανάλογη συμπεριφορά.

Μάλιστα, η εισαγγελέας είχε πει χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστό ότι στον παρόντα κατηγορούμενο επιβλήθηκε το έσχατο μέτρο της προσωρινή κράτησης γιατί κρίθηκε ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων (δράση για μεγάλο διάστημα, επιλογή θυμάτων από θέατρο, εκμετάλλευση της θέσης ισχύος του, τον τρόπο δράσης του σε θέατρο) καταδεικνύαν ότι ήταν πρόσωπο επικίνδυνο με ροπή σε αυτού του είδους τα εγκλήματα... Tο δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με βάση των Κώδικα και όχι άλλες παραμέτρους.

Το δικαστήριο καλείται απερίσπαστο και «κουφό» να εξετάσεις τις παραμέτρους. Είναι ηθοποιός που δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι την προσωρινή κράτησή του. Όλες οι επιθέσεις είχαν κοινό τόπο το θέατρο και την τηλεόραση. Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Σύμφωνα με όλα τα τελευταία νέα, το δικαστήριο επέβαλλε στον Πέτρο Φιλιππίδη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved