Δημήτρης Λάλος: «Ξέρω τι σημαίνει το πικρό ψωμί της ξενιτιάς»
Showbiz

Δημήτρης Λάλος: «Ξέρω τι σημαίνει το πικρό ψωμί της ξενιτιάς»

Αποθεώθηκε ο Δημήτρης Λάλος στη Βοστώνη για την παράσταση «Εκτορος κάθαρσις», στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και έχει τη σκηνοθεσία.

Ο αγαπημένος «Μαθιός» της σειράς «Σασμός» αναλαμβάνει τον ρόλο του ραψωδού, απαγγέλλοντας, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Αλέξανδρο Κωτσόπουλο, τους στίχους εκείνους της «Ιλιάδας» που απευθύνονται στον πρίγκιπα της Τροίας, Εκτορα, ο οποίος θεωρείται ένας αδικημένος ήρωας.

Πρόκειται για έργο που εξιστορεί την «Ιλιάδα» από την πλευρά του Εκτορα. Η παράσταση ανεβαίνει και με αγγλικούς υπέρτιτλους, προκειμένου να γίνει προσιτή και στους ομογενείς 3ης και 4ης γενιάς, αλλά και στο αγγλόφωνο κοινό.

Το έργο παρουσιάστηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τη χειμερινή σεζόν 2021- 2022. Οταν ο Δημήτρης Λάλος ρωτήθηκε για την Ομογένεια της Αμερικής, απάντησε: «Εγώ είμαι παιδί μεταναστών. Γεννήθηκα στην Ελλάδα και οκτώ χρονών πήγαμε στη Γερμανία.

Οι γονείς και η αδελφή μου ζουν ακόμα εκεί. Εζησα όλα μου τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο εξωτερικό, ήμουν κι εγώ ομογενής, Ελληνας του εξωτερικού, και ξέρω τι σημαίνει το πικρό ψωμί της ξενιτιάς.

Απέχει βέβαια πολύ περισσότερα χιλιόμετρα η Αμερική από τη Γερμανία, αλλά αυτό που φωτίζει πάντα είναι η αγάπη για την Ελλάδα, όταν βρίσκεσαι μακριά της».

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα είναι τόπος ή τρόπος ή και τα δύο, ο Δημήτρης Λάλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι οι άνθρωποι, η Ελλάδα είναι ο πολιτισμός, η Ελλάδα είναι ο τόπος, είναι ο ήλιος, είναι η γλώσσα, ο κραδασμός της γλώσσας.

Και γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ, γι' αυτό θέλω να ταξιδέψω τη γλώσσα του Ομήρου στις πέντε ηπείρους όπου υπάρχει Ελληνισμός, έτσι ώστε αυτός ο κραδασμός να ταξιδέψει σε όλον τον πλανήτη».

Πηγή: Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved