Γερονικολού: «Οικογένεια, φίλοι, σύντροφος, είναι το μοναδικό αμετάβλητο κομμάτι της ζωής μου»
Showbiz

Γερονικολού: «Οικογένεια, φίλοι, σύντροφος, είναι το μοναδικό αμετάβλητο κομμάτι της ζωής μου»

Η Κατερίνα Γερονικολού, είναι στην καλύτερή της φάση, επαγγελματικά και προσωπικά. 

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τη σειρά της ΕΡΤ «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ», για τον ρόλο της και για την ουσία της ζωής.

Μέχρι πότε θα βλέπουμε τη σειρά «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ»;

Συνεχίζουμε τα γυρίσματα της σειράς, όμως τα τελευταία δέκα επεισόδια αποφασίσαμε με την ΕΡΤ να μην παιχτούν σερί τώρα, που τελειώνει η σεζόν και ο κόσμος έχει αρχίσει να μη βλέπει τηλεόραση.

Θα παιχτούν Σεπτέμβρη γιατί θέλουμε να δουν οι τηλεθεατές το φινάλε, έχει ωραία μηνύματα και φιλοσοφία, όπως βέβαια και όλη η σειρά.

Πώς κύλησε η σεζόν αυτή;

Hταν πολύ γεμάτη. Κάθε χρονιά τη βλέπω επαγγελματικά ως σύνολο. Φέτος λοιπόν κυκλοφόρησε η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» στα σινεμά, ξεκινήσαμε στο θέατρο για ένα τρίμηνο με το έργο «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» και τον Γενάρη ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά.

Η φετινή τριπλέτα ήταν πολύ σημαντική, ο ρόλος της Ζαχαρούλας (σε θέατρο και σινεμά) και εκείνος της Κατερίνας είναι οι πιο καλογραμμένοι ρόλοι που έχω υποδυθεί και έχω αγαπήσει πιο πολύ από όλους.

Υποδύεσαι την Κατερίνα Χατζή στο σίριαλ, μία γυναίκα αρρωστοφοβική που μαθαίνει ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής…

Οσο προβάλλεται η σειρά, η πανδημία είναι σε έξαρση, ξεκίνησε ένας πόλεμος, η οικονομία προβληματίζει και μας επηρεάζει. Κοινώς, η ζωή μας έχει αλλάξει και αυτή την ανασφάλεια και το ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο «ακουμπά» αυτή η σειρά.

Το μήνυμα είναι «ζήσε τη ζωή σου σαν να είναι η τελευταία στιγμή»! Αυτό το μήνυμα για εμένα είναι σπουδαίο. Μέσα από την Κατερίνα βλέπουμε πολλά πράγματα που μας συμβαίνουν λόγω των καταστάσεων που ζούμε.

Ξεκίνησε ως αρρωστοφοβική, που το πάθαμε πολλοί στην περίοδο της πανδημίας, χάνεται για αρχή στα προβλήματα της καθημερινότητας και χάνει την ουσία. Κάτι που όλοι βιώνουμε. Οπότε είναι σαν να μιλάει στις καρδιές όλων. Η σειρά, βέβαια, έχει και ένα ακόμη σπουδαίο: Λόγω της ώρας προβολής (20.00, που θα παραμείνει ίδια) μας έβλεπαν και μικρά παιδιά.

Στον δρόμο μιλάω πλέον με άτομα κάθε ηλικίας και είναι εξαιρετικά γλυκό το να σε αποδέχονται τα μικρά παιδιά. Παρά την κούραση που υπήρχε, γιατί είναι μία σειρά που απαιτεί ενέργεια, ήταν μία χρονιά εξαιρετικά δημιουργική και για τους λόγους που ανέφερα αλλά και για το ότι ήμασταν μία υπέροχη ομάδα μπρος και πίσω από τις κάμερες.

Τόσο το καστ όσο και το συνεργείο-τεχνικοί ήταν όλοι υπέροχοι. Θέλω να αναφερθώ, τέλος, στο σενάριο των Κωνσταντίνας Γιαχαλή και Παναγιώτη Μαντζιαφού, αλλά και στον Σπύρο Ρασιδάκη, τον πιο ήρεμο, ήσυχο και πράο σκηνοθέτη που έχω γνωρίσει. Τους ευχαριστώ πολύ!

Για σένα ποια είναι η ουσία της ζωής πλέον;

Η οικογένεια, οι φίλοι, ο σύντροφός μου. Είναι το μοναδικό αμετάβλητο κομμάτι της ζωής μου.

Η Κατερίνα στη σειρά μαθαίνει ότι έχει έξι μόλις μήνες ζωής. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση, τι θα ήθελες να κάνεις;

Μπήκα πολύ σε αυτή τη διαδικασία, να είμαι ειλικρινής. Ρωτάω στο δεύτερο επεισόδιο τον Γιάννη «τι θα έκανες αν ήξερες ότι έχεις δύο μήνες ζωής;». Αυτή η φράση με στοίχειωσε.

Εχεις δώσει απάντηση;

Η απάντηση που ανέφερα πριν, οικογένεια-φίλοι-σύντροφος, είναι για εμένα τα πιο σημαντικά και νομίζω θα προσπαθούσα να τους χαίρομαι κάθε λεπτό. Βέβαια ο άνθρωπος για να ισορροπήσει θέλει και επαγγελματική επιτυχία, όμως ό,τι και να έχεις, οι άνθρωποί σου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής.

Η ευτυχία είναι να έχεις γεμάτη καρδιά και να ανοίξεις και την καρδιά των δικών σου ανθρώπων. Πρέπει να βρίσκουμε τι μας δίνει χαρά και να το κάνουμε οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα. Για παράδειγμα, εμένα μου δίνουν χαρά η ειλικρίνεια, οι σχέσεις οι δυνατές και το να αδειάζει το μυαλό μου.

Μπορεί να αδειάζει το μυαλό μου αν είμαι στη θάλασσα, αν διαβάζω ένα βιβλίο και αν είναι δίπλα ο άνθρωπός μου, μάλλον αυτό μου λείπει περισσότερο και το λέω τώρα.

Πηγή:ΤύποςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved