Γιώργος Ευγενίδης: «Μου λείπει ο ρομαντισμός»
Showbiz

Γιώργος Ευγενίδης: «Μου λείπει ο ρομαντισμός»

Ο Γιώργος Ευγενίδης πιστεύει στη σκληρή δουλειά και στην ανταμοιβή της.

Θα ήθελε να είχε φύγει σε καλό κλίμα από τον ΣΚΑΪ και θεωρεί την εντιμότητα στοιχείο μιας καλής συνεργασίας.

Μετά από πολλά χρόνια αλλάξατε τηλεοπτική στέγη. Αισθάνεστε οικεία πια στο νέο περιβάλλον;

Δεν ήταν καθόλου εύκολη η απόφαση να φύγω από τον ΣΚΑΙ, με όλη την ευγνωμοσύνη που έχω για το κανάλι που μου έδωσε «γήπεδο» να αποκτήσω τηλεοπτική εμπειρία. Δεν είναι μυστικό πια ότι δεν έφυγα σε καλό κλίμα. Θα ήθελα να είχα φύγει σε καλύτερο κλίμα, αλλά δεν ήταν στο δικό μου χέρι.

Πιστεύω πως ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις που είχα αναλάβει. Τώρα είμαι σε ένα περιβάλλον που έπειτα από έναν χρόνο αισθάνομαι οικεία, όμως δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Για εμένα είναι σημαντικός ο τρόπος που δουλεύεις. Εργάζομαι με άνεση, σε πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας, με ανθρώπους που έχουν και εμπειρία και καλή διάθεση.

Κάθε ημέρα μπαίνω στο γραφείο και σκέφτομαι τι θα κάνουμε για να έχει δημοσιογραφικό νόημα. Υπό αυτή την έννοια, αισθάνομαι πολύ καλά που έφυγα, ήταν το σωστό timing. Ομως η ζωή κάνει κύκλους και ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε οδηγήσει.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας καλής συνεργασίας;

Η εντιμότητα. Οταν λέμε κάτι, να είναι κάτι.

Πότε καταλάβατε πως θέλετε να γίνετε δημοσιογράφος;

Ημουν της θεωρητικής κατεύθυνσης με δικηγόρους γονείς. Η προφανής πορεία μου θα ήταν να ασχοληθώ με τη Νομική. Δεν με ενδιέφερε, αλλά πάντα με ενδιέφερε το κομμάτι της πολιτικής. Παρότι η μητέρα μου είχε ισχυρές ενστάσεις, απενεργοποιημένα, σπούδασα πολιτικές επιστήμες.

Η δημοσιογραφία ήρθε σε εμένα ως οπτική στα πράγματα, στην πολιτική. Ξεκίνησα να γράφω, κάτι που θεωρώ σημαντικό και συνεχίζω να το κάνω, δεν με ενδιαφέρει μόνο η τηλεόραση. Επειτα ακολούθησε μια αλληλουχία συγκυριών και καλών συμπτώσεων και δεν έμεινα ούτε μία ημέρα χωρίς δουλειά.

Πιστεύετε στις συγκυρίες. Σε μια τόσο ανταγωνιστική δουλειά επαρκούν;

Σε καμιά περίπτωση. Δεν είμαι δεισιδαίμων, αντιθέτως είμαι ορθολογιστής με τετράγωνη λογική, που πολλές φορές είναι εκνευριστικό για κάποιους. Μου λείπει ο ρομαντισμός... Πιστεύω στη σκληρή δουλειά των ανθρώπων και στην ανταμοιβή της έστω και αν καθυστερήσει.

Εχετε σπουδάσει στο εξωτερικό και υπήρχαν οι προδιαγραφές να εργαστείτε εκεί. Το σκεφτήκατε;

Εφυγα σε εποχές που δεν ήταν καλές για την Ελλάδα και στο εξωτερικό μάς έβλεπαν και λίγο περίεργα. Μου πέρασε από το μυαλό, αλλά με ενδιέφερε το κομμάτι της πολιτικής που έχει μια εσωτερική χροιά.

Εκείνο το διάστημα άρχισε να μου αρέσει η δημοσιογραφία - που θα ήταν δύσκολο να εργαστώ καθώς δεν είναι η μητρική μου γλώσσα, παρόλο που χειρίζομαι πολύ καλά τα γερμανικά και τα αγγλικά. Εβαλα και την παράμετρο του πώς θέλω να ζήσω. Ηταν συνειδητή απόφασή μου να επιστρέψω. Ήταν συνειδητή η απόφαση μου να επιστρέψω στην Ελλάδα δεν την είδα ως «καβάτζα».

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved