Γιώργος Ευγενίδης: «Νομίζω πως το δελτίο μού ταιριάζει και μου αρέσει»
Showbiz

Γιώργος Ευγενίδης: «Νομίζω πως το δελτίο μού ταιριάζει και μου αρέσει»

Στον Γιώργο Ευγενίδη αρέσουν τα δελτία ειδήσεων, αλλά χαλαρώνει γράφοντας.

Ξεχνά το κινητό του μόνο όταν περνά καλά και πηγαίνει πάντα διακοπές με το λάπτοπ του... Φέτος άλλαξε τηλεοπτική στέγη και μίλησε για τα νέα δεδομένα, αλλά και γιατί δεν του αρέσει να ανακατεύεται η ψυχαγωγία στα χωράφια της ενημέρωσης.

Έχετε κάνει εκπομπές, παρουσίαση ειδήσεων, συμμετοχή σε δελτία. Τι σας αρέσει περισσότερο;

Νομίζω πως το δελτίο μού ταιριάζει και μου αρέσει, απλώς ο καθένα στο κάνει με τον τρόπο του. Εγώ δεν μπορώ να βγάλω από την εξίσωση τη σχολιαστική προσέγγιση που έχω.

Διότι είμαι δημοσιογράφος με άποψη και δεν μου αρέσουν εκείνοι που έχουν μια στρογγυλή τοποθέτηση. Δεν αποκλείω να ξανακάνω εκπομπή κάτω από προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή είμαι πλήρης με αυτό που κάνω.

Υπάρχει περιθώριο σε ένα δελτίο να εκφραστεί κανείς;

Στα δελτία δεν μπορείς να είσαι σχολιαστής- παρουσιαστής αλλά δεν γίνεται να κάνεις μια συζήτηση και να μην επιτρέπεις το σχόλιό σου ή, όταν τελειώσει κάποιος συνάδελφος το ρεπορτάζ μπορείς να πεις λίγες λέξεις.

Θέλω να μπορώ να κατακτήσω ότι αυτός που θα βλέπει δελτίο με εμένα να μπορεί να δει ειδήσεις με εγκυρότητα και σοβαρότητα, αλλά και με επίγνωση πως βλέπει έναν άνθρωπο που έχει άποψη γι' αυτό το οποίο περιγράφει.

Φέτος οι ψυχαγωγικές εκπομπές ενέταξαν την ενημέρωση και από την άλλη οι ενημερωτικές «χαλάρωσαν». Πώς σας φαίνεται αυτό το ανακάτεμα;

Μυστήριο! Για να πω την αλήθεια, δεν είμαι αυτός που θέτει τους κανόνες στην τηλεόραση, όμως πιστεύω πως οι ψυχαγωγικές εκπομπές υπάρχουν για να ψυχαγωγούν και οι ενημερωτικές για να ενημερώνουν.

Δεν είμαι αρνητικός στο infotainment, αλλά πολύ φοβάμαι πως αυτή η μανία, κυρίως των ψυχαγωγικών εκπομπών, να θέλουν να γίνουν ενημερωτικές και να εστιάσουν κυρίως σε κοινωνικά θέματα, τις οδηγεί πολλές φορές να ξεφεύγουν από την ειδησεογραφία και να φλερτάρουν με το κίτρινο. Και, δυστυχώς, υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Προσωπικός χρόνος υπάρχει;

Προσπαθώ να βρω, κυρίως το βράδυ όταν φεύγω από το κανάλι. Δεν τα καταφέρνω πάντα. Μου αρέσει να τρώω έξω το βράδυ ή να πηγαίνω για κάποιο ποτό. Επιδιώκω να πάω θερινό σινεμά ή σε κάποια συναυλία.

Σας καταπιέζει αυτή η συνθήκη, για παράδειγμα, να βάζετε στόχο να μην κοιτάξετε το κινητό σας;

Οχι, γιατί δεν βάζω στόχο. Αν περνάω καλά, ξεχνιέμαι. Επιδιώκω να αποσυνδέομαι τα Σαββατοκύριακα και να ταξιδεύω.

Μου είχε λείψει να ταξιδεύω Σαββατοκύριακα από την περίοδο που εργαζόμουν στον ΣΚΑΙ. Δεν σημαίνει πως δεν θα πάρω μαζί μου το λάπτοπ, αλλά προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο λιγότερο γίνεται.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved