Το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα, Ακάκιε, πήρε το πρώτο βραβείο και μεταφέρεται στον κινηματογράφο
Showbiz

Το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα, Ακάκιε, πήρε το πρώτο βραβείο και μεταφέρεται στον κινηματογράφο

Το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα «Ακάκιε», με την ιστορία του παππού του Ματέο Παντζόπουλου ψηφίστηκε ως το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα.

Για 9η χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα Βραβεία Βιβλίου του Public, δίνοντας βήμα στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία τη χρονιά που πέρασε μέσα από οκτώ διαφορετικές κατηγορίες.

Το «Ακάκιε» κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου ελληνικού μυθιστορήματος. Πρόκειται για ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα, που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Ανθρωπος.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ματέο Παντζόπουλος είναι ο εγγονός του κεντρικού ήρωα του νέου αυτού βιβλίου, με μια ζωή που παρουσιάζει ομολογουμένως ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν σπουδαίο βιομήχανο, που έφυγε από την Ηπειρο χωρίς χρήματα και δημιούργησε τη δική του αυτοκρατορία ζυμαρικών στην Αθήνα. «Είμαι χαρούμενος για το πρώτο βραβείο.

Η ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα έπρεπε να γίνει βιβλίο και χαίρομαι που το ψήφισαν οι αναγνώστες», δήλωσε στο «Secret» ο Κώστας Κρομμύδας και συνέχισε λέγοντας: «Ηταν ένα στοίχημα να αρέσει και στην οικογένεια και χαίρομαι γι’ αυτό, ειδικά για τη γυναίκα μου, Μαρίνα, που το λάτρεψε, καθώς είναι η εγγονή του και μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω και εγώ αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο».

Η σύζυγος του Λευτέρη Μαντζίκα, Μαρίνα Παντζοπούλου, έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με την κόρη της Ελένης Μενεγάκη, αφού είναι γιαγιά τόσο του Μάκη όσο και της συζύγου του συγγραφέα.

«Εχουμε παντρευτεί στην Ανδρο, στα Αχλα, σε αυτό το υπέροχο κτήμα. Ηταν η πρώτη χρονιά που λειτούργησε. Εχει κάτι μαγικό αυτό το κτήμα, η αύρα του. Νιώθεις ότι είσαι σε άλλον κόσμο. Εχω ξαναπάει μία-δύο φορές», τόνισε ο επιτυχημένος συγγραφέας.

Ο Λευτέρης Μαντζίκας και η γυναίκα της ζωής του, η Μαρίνα, έμειναν μαζί 67 ολόκληρα χρόνια και έφυγαν από τη ζωή με διαφορά μόλις 11 ημερών.. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες, τη Βασιλική και την Ειρήνη. Η πρώτη παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παντζόπουλο και έκαναν δύο γιους, τον Λευτέρη και τον Ματθαίο (ή Μάκη), ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο λόγω του γάμου του με την Ελένη Μενεγάκη.

Η δεύτερη κόρη του Λευτέρη Μαντζίκα παντρεύτηκε τον Αθανάσιο Γιώτη και απέκτησαν μία κόρη κι έναν γιο, τον Χρήστο και τη Μαρίνα Γιώτη. Πρόκειται για τη συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών βιβλίων και σύζυγο του Κ. Κρομμύδα.

Η ιστορία του «Ακάκιου» θα μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη, αφού η εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών «Αργοναύτες» απέκτησε τα δικαιώματα του βιβλίου, με σκοπό τη μεταφορά του στον κινηματογράφο, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

«Διαβάζοντας το "Ακάκιε”, θα κρατήσετε στη μνήμη σας τους χρυσούς σιτοβολώνες του θεσσαλικού κάμπου, μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και ήχους από ηπειρώτικα μωρολογία», σημειώνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, όπου αποκαλύπτεται και το όνομα του σκηνοθέτη Σταύρου Στάγκου, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια του φιλόδοξου πρότζεκτ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved