Δημήτρης Λιγνάδης: 12 χρόνια συνολική φυλάκιση για τους δύο βιασμούς
Showbiz

Δημήτρης Λιγνάδης: 12 χρόνια συνολική φυλάκιση για τους δύο βιασμούς

Το δικαστήριο έκρινε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη ένοχο για δύο βιασμούς και αθώο για άλλους δύο.

Ένοχος κατά πλειοψηφία για τους δυο από τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκε πριν από λίγο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Το δικαστήριο μετά από διάσκεψη τριών και πλέον ωρών αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών.

Tο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τον κατηγορούμενο για δυο υποθέσεις βιασμού 17χρονων αγοριών και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά πλειοψηφία καθώς η πρόεδρος, μια σύνεδρος και ένας ένορκος είχαν την άποψη ότι πρέπει να του επιβληθεί ποινή 11 ετών.

Για την πρώτη υπόθεση το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών η οποία είναι η ελάχιστη που προβλέπεται στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Για τη δεύτερη υπόθεση επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 10 ετών κατά πλειοψηφία.

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου για την ενοχή και τα ελαφρυντικά, σχεδόν, στο σύνολο τους ελήφθησαν κατά πλειοψηφία με την πρόεδρο, μάλιστα, να είναι μεταξύ αυτών που ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του κατηγορούμενου σε όλες τις υποθέσεις.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να του επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Το δικαστήριο θα κληθεί στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημα
αναστολής εκτέλεσης της ποινής του κατηγορούμενου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved