Μοιραράκη: Από τα τρύπια παπούτσια, στην αυτοκρατορία των χαλιών και τον θάνατο του συζύγου της
Showbiz

Μοιραράκη: Από τα τρύπια παπούτσια, στην αυτοκρατορία των χαλιών και τον θάνατο του συζύγου της

Χρήματα, έρωτες, δόξα, αλλά και αρκετός πόνος είναι μερικά μόνο από τα κεφάλαια που απαρτίζουν την μυθιστορηματική ζωή της Δέσποινας Μοιραράκη.

Μιας ζωής που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Τον τελευταίο καιρό η Δέσποινα Μοιραράκη βρέθηκε , στο επίκεντρο των media όχι χάρη σε κάποιο «χρυσό» deal που έκλεισε ή κάποια τηλεοπτική επιτυχία, αλλά εξαιτίας του ότι κλήθηκε να αποχαιρετήσει τόσο πρόωρα και άδικα τον «καπετάνιο της καρδιάς» της, όπως αποκαλούσε τον σύζυγό της Γιάννη Κοντούλη, που σάλπαρε για τους ουρανούς.

Τα «πέτρινα» χρόνια

Το φευγιό του συζύγου της, ξύπνησε στη δυναμική επιχειρηματία μνήμεW που για καιρό πάλευε να θάψει στην ψυχή της. Στα 6 της μόλις χρόνια ο οικοδόμος πατέρας της Γιώργος έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα τα παιδικά χρόνια εκείνης αλλά και της μικρότερης αδελφής της Σοφίας, να είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

Τα δυο κορίτσια μεγάλωσαν στο Νέο Ψυχικό σε ένα σπίτι που μόλις και μετά βίας μπορούσε να συντηρηθεί. Τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά το εργατικό ατύχημα του πατέρα της, ο οποίος ενώ καθάριζε ένα πηγάδι στην Εύβοια έπεσε ένα βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τον πρώτο χρόνο μετά την απώλεια, μαζί με τη μητέρα τους πήγαν να ζήσουν στο Μαρκόπουλο Ωρωπού και επέστρεψαν στο σπίτι του Ψυχικού έναν μήνα αργότερα. Η μητέρα της Δέσποινας έντυσε όλο το σπίτι με μαύρες κορδέλες και μπλε κόλλα και δεν ξαναβγήκε έξω χωρίς μαύρο μαντίλι στο κεφάλι παρά μόνο κάποια χρόνια αργότερα για τον γάμο της κόρης της.

Με την πενιχρή σύνταξη που της άφησε ο σύζυγός της η Αναστασία Κάτσα, όπως είναι το πατρικό της επώνυμο έγινε μάνα και πατέρας για τα δυο κορίτσια, κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τα φέρει εις πέρας.

Στο σχολείο, η Δέσποινα περίμενε πάντα να ανέβει τελευταία τη σκάλα για να αποφεύγει τα σχόλια των συμμαθητών της για τα τρύπια παπούτσια της, ενώ μοναδική της διασκέδαση ήταν να βλέπει τον «Άγνωστο πόλεμο» στην τηλεόραση κλεισμένη στο σπίτι ή να πηγαίνουν οι τρεις τους για έναν μήνα το καλοκαίρι στο σπίτι τους στον Ωρωπό για παραθερισμό.

Στο μέρος που γνώρισε τον κατά 18 χρόνια μεγαλύτερο της Κώστα Μοιραράκη, τον πρώτο της σύζυγο..

Ο γάμος στα 17, η μητρότητα και το δύσκολο διαζύγιο

Στα 17 της μόλις χρόνια η Δέσποινα, ψάχνοντας όπως η ίδια έχει πει τον πατέρα της, που δεν πρόλαβε να ζήσει, παντρεύτηκε τον Κώστα Μοιραράκη. Έναν χρόνο αργότερα ήρθε στη ζωή ο γιος τους Γιώργος ενώ ήδη στο σπίτι υπάρχει άλλο ένα παιδί, ο 4χρονος γιος του Μοιραράκη, Γιάννης, από τον πρώτο του γάμο. Με τον άντρα της, που ήταν έμποροί έργων τέχνης διατηρώντας μαγαζί με αντίκες στο κέντρο της Αθήνας, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ο γιος τους ήταν μόλις 40 ημερών.

Κάποια οικονομικά ανοίγματα και χρέη τον ανάγκασαν να απέχει για τέσσερα ολόκληρα χρόνια όχι μόνο από την επιχείρηση, αλλά και από το σπίτι. Η Δέσποινα όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά μυήθηκε στο εμπόριο πουλώντας μικροπράγματα στο γιουσουρούμ στο Μοναστηράκι τις Κυριακές και ξεψαχνίζοντας φημισμένα παζάρια από το Πορτομπέλο μέχρι τη Βουδαπέστη για να βρει αντικείμενα να πουλήσει στην Ελλάδα.

Σε ένα από τα ταξίδια της στο Λονδίνο ένας Πέρσης έμπορος της χάρισε το πρώτο της χαλί, το οποίο εκείνη το πούλησε σε διπλάσια τιμή από το κόστος του. Κάπως έτσι η Δέσποινα ξεκίνησε να δημιουργεί την «αυτοκρατορία των χαλιών» της, όμως όταν ο άντρας της επέστρεψε σπίτι, τα πράγματα αντί να βελτιωθούν πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.

Παρότι απέκτησαν έναν ακόμη γιο τον Τάσο, οι καβγάδες ήταν τόσο έντονοι που η Δέσποινα χρόνια αργότερα σε συνεντεύξεις της αποκάλυψε πως κακοποιήθηκε από τον πρώτο της σύζυγο. «Το διαχειρίστηκα μέχρι ενός σημείου γιατί είχα παιδιά και δεν ήθελα να χωρίσω.

Εχω ταλαιπωρηθεί και κακοποιηθεί σε ύψιστο βαθμό στον πρώτο μου γάμο και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ήθελα να ξαναπαντρευτώ. Όταν σε χτυπήσει την πρώτη φορά, δεν το πιστεύεις. Ούτε πιστεύεις ότι θα έρθει και η δεύτερη και η τρίτη... Ήταν Πάσχα και ήμουν έτοιμη να αυτοκτονήσω, πήγαινα στην εκκλησία και έλεγα: “θεέ μου, Παναγιά μου, τιμώρησέ τον εσύ γι’ αυτά που έκανε. Εγώ δεν μπορώ να τον τιμωρήσω”», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Κάποια στιγμή η υπομονή της Δέσποινας εξαντλήθηκε και αφού ζήτησε διαζύγιο, ανέλαβε αποκλειστικά την ευθύνη να μεγαλώσει και τα τρία παιδιά μόνη της, αφού και ο γιος του άντρα της θέλησε να μείνει μαζί της.

Ο έρωτας με τον «καπετάνιο της καρδιάς» της.

Χάρη στο πείσμα και την εργατικότητά της, η Δέσποινα μπήκε στον χώρο της τηλεόρασης, κερδίζοντας παράλληλα τον τίτλο η «βασίλισσα των χαλιών».

Οι λέξεις που εισήγαγε, όπως το «πορτοκαλοκεραμιδοκόκκινο» για να πουλήσει τα χαλιά της έγιναν σλόγκαν, με την ίδια να απολαμβάνει την επιτυχία της. Κάπου εκεί, το 2008 την βρήκε ο έρωτας, εκτοξεύοντάς την στον έβδομο ουρανό.

Η γνωριμία της με τον αντιπλοίαρχο και κυβερνήτη στη φρεγάτα «Σπέτσαι» Γιάννη Κοντούλη της άλλαξε ριζικά τη ζωή. «Του άρεσα ως Δέσποινα και ως γυναίκα. Ήξερε ότι ήμουν η Μοιραράκη, αλλά κατάλαβα ότι δεν με ήθελε για το όνομά μου. Είναι κύριος, είναι μορφωμένος, έχει τεράστιο ήθος. Του είπα εγώ το συγκλονιστικό “Γιάννη, θα με αγαπήσεις πάρα πολύ!”.

Οταν τον γνώρισα, αντιλήφθηκα ότι ένιωθε πως είχε απέναντι του τη Δέσποινα και όχι τη Μοιραράκη. Είναι αλήθεια ότι με πολιόρκησε πάρα πολύ, με διεκδίκησε, του ξεκαθάρισα ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να παντρευτώ, στενοχωρήθηκε, αλλά μείναμε αμέσως μαζί» είχε εξομολογηθεί για τον ερωτά τους σε παλαιότερη συνέντευξή της η «βασίλισσα των χαλιών».

Τελικά οι δυο τους παντρεύτηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καβούρι απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή της κοινής τους καθημερινότητας.

«Έχασα τη ζωή μου, έχασα τον άνθρωπό μου»

Τα τελευταία όμως 3,5 χρόνια τα πάντα στη ζωή της Δέσποινας και του Γιάννη ανατράπηκαν, όταν ο τελευταίος διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Η επιχειρηματίας και παρουσιάστρια δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του, κρατώντας τη δύσκολη αυτή μάχη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Γιάννης Κοντούλης έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας την Δέσποινα στο πένθος. «Έχασα τη ζωή μου, έχασα τον άνθρωπό μου, το στήριγμά μου. Ο πόνος μου είναι τεράστιος», ήταν τα λόγια της Δέσποινας Μοιραράκη, τα οποία μετέφερε μέσα από το «Happy Day» η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Όσοι ξέρουν πάντως τη Δέσποινα, δεν σταματούν να της δίνουν δύναμη και κουράγιο προκειμένου να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved