Τάσος Νούσιας: «Θαυμασμός, σεβασμός και ερωτισμός είναι το τρίπτυχο του γάμου μου»
Showbiz

Τάσος Νούσιας: «Θαυμασμός, σεβασμός και ερωτισμός είναι το τρίπτυχο του γάμου μου»

Ο Τάσος Νούσιας μίλησε για τη σύζυγό του, σκηνοθέτιδα Μαρλέν Καμίνσκι, με την οποία συνεργάζεται στην παράσταση «Φιλοκτήτης».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στην 14χρονη κόρη τους, στην καταγωγή του και στο αν θα έμενε στο εξωτερικό.

Η συμβίωση με μία καλλιτέχνιδα έχει ανησυχίες;

Εμπεριέχει τα πάντα. Όλη την παλέτα. Και την σύγκρουση και την διαφύγει και το κοινό όραμα.

Είναι ωραίο το κοινό όραμα.

Είναι ωραία, γιατί εγώ με την Μαρλέν ξεκινήσαμε έτσι. Βρεθήκαμε μέσα στη δουλειά και προχωρήσαμε κάνοντας, παράλληλα με την ζωή μας, δουλειά. Άρα εξελιχθήκαμε και στο επαγγελματικό επίπεδο και στο προσωπικό. Δεν είναι καθόλου εύκολο και χρειάζεται τρομερές ισορροπία.

Νομίζω, όμως, ότι μας κρατάει ένα τρίπτυχο, το οποίο έχει να κάνει με τον θαυμασμό, τον σεβασμό και τον ερωτισμό με την ευρύτερη έννοια του όρου. Και με τη δουλειά και με το μεταξύ μας, όλα αυτά είναι ένα πάντρεμα. Όσο κρατούν – με τους κλυδωνισμούς κάθε φορά, γιατί παίρνουν και τα χρόνια, είσαι και γονιός – είναι καλό.

Η κόρη σας έχει ξεχάσει καλλιτεχνικές ανησυχίες;

Η κόρη δειλά-δειλά μπαινοβγαίνει. Έκανε μία ταινία, έρχεται στα γυρίσματα, φεύγει, πότε ασχολείται, πότε όχι, δεν έχει εκφράσει κάτι έντονα. Είναι σαν παιχνίδι ακόμα. Νομίζω, όμως, ότι θα βρει το δρόμο της και το χρόνο της και μπορεί να έρθει και προς τα εδώ. Θέλω η κόρη μου να είναι ανεπηρέαστη, να κάνεις την δική τη διαδρομή θεό ότι αποφασίσει και όσο μπορώ εγώ και η μάνα της να είμαστε συνεπικουρικοί στις αποφάσεις της.

Από πού κατάγεστε;

Η ρίζα μου είναι τα βουνά που με μεγάλωσαν, τα ποτάμια των Ιωαννίνων. Στο χωριό πηγαίνω τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές, αλλά σχολείο πήγα στην πόλη. Έκανα πρωταθλητισμό ακόμα ήμουν στην εθνική ομάδα, μπορούσα να πάω στη γυμναστική ακαδημία, θα μπορούσα να τελειώσω την Μηχανολογία στο ΤΕΙ και παράλληλα υπήρχε ένα θεατρικό εργαστήριο που μαζευόμασταν διάφορα παιδιά, ανάμεσα τους και η Θεοδώρα Τζήμου.

Από αυτούς σχεδόν όλοι δουλέψαμε στην υποκριτική. Ημασταν μια κοιτίδα παιδιών που μας μάζεψε ένας ωραίος παντοσόφιστος άνθρωπος ο Γιώργος Νάκος. Επαιξε ρόλο το θεατρικό εργαστήρι στην τελευταία χρονιά του λυκείου.

Αυτό που συνειδητοποίησα εκ των υστέρων ήταν ότι η υποκριτική τέχνη και οι δεξιότητες που κουβαλάει ένας ηθοποιός κάνουν αυτό το πεδίο πάρα πολύ ανοιχτό και ελεύθερο. Ο,τι γνωστικά κομμάτια έχεις χωρούν μέσα στο κομμάτι που λέγεται «υποκριτική».

Στην αρχή θεώρησα την υποκριτική ως κάτι εξωτικό και αργότερα ως κάτι πολύ ουσιαστικό για τη ζωή μου. Η υπoκριτική με βοήθησε πάρα πολύ στον βηματισμό μου ως άνθρωπο.

Θα μένατε ποτέ στο εξωτερικό;

Δεν το σκέφτηκα ποτέ, ήμουν πολύ κακός με τις ξένες γλώσσες ήμουν τεμπέλης. Τα αγγλικά τα έμαθα με τη Μαρλέν ουσιαστικά. Μέχρι τότε μιλούσα τα πρωτόλεια όπως «I Ιονe you», «you fool». Ετσι κι αλλιώς είχα τέτοια αγάπη για τα ελληνικά κείμενα και το να μιλάει υποκριτικά μέσα από τη γλώσσα μου, που δεν ένιωσα τέτοια ανάγκη. Θεωρώ την ελληνικέ γλώσσα μια σπουδαία γλώσσα και σημειολογική και εννοιολογική, κάτι που δεν έχουν άλλες γλώσσες.

Αρα φέρατε τη σύζυγό σας περισσότερο κοντά στον ελληνικό πολιτισμό.

Ναι, έχουμε κάνει όμως κι ένα πάντρεμα. Η Μαρλέν έχει μια άλλου είδους πειθαρχία, μ άλλου είδους αισθητική, που εμένα μου πάει πάρα πολύ, γιατί κουβαλάει και μια δωρικότητα, μια καθαρότητα, αλλά και τάσεις τις οποίες εδώ δεν τις είχα ως δουλειά.

Με οδήγησε και σε μονοπάτια, τα οποία ήθελα να διαβώ εξελιγκτικά. Γι’ αυτό και δουλεύουμε μαζί αρκετές φορές. Η ίδια είναι φιλελληνίδα και πολύ Ελληνίδα πια. Χορεύει δημοτικά, έχει ζυμωθεί με τη βαθιά παράδοση η Μαρλέν, το οποίο βρίσκω εξαιρετικό! Εχει γεννηθεί στην Τζαμάικα, έχει δουλέψει στο Λονδίνο, έχει σπουδάσει στην Αυστρία, κάνει δουλειές σε κόκκινες ζώνες όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, είναι πολίτης του κόσμου, αλλά η παιδεία της είναι γερμανική και πολύ συγγενής με την ελληνική.

Οι Γερμανοί λογοτέχνες είναι ζυμωμένοι με τη δική μας παιδεία και φιλοσοφία. Είναι λάτρεις του αρχαιοελληνικού μέτρου και όλος ο κόσμος έχει ενστερνιστεί την απαρχή της δραματουργίας.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved