Άννα Ανδριανού: «Ο ηθοποιός πρέπει να δουλέψει διπλά με τον εαυτό του για να μειώσει τον εγωισμό»
Showbiz

Άννα Ανδριανού: «Ο ηθοποιός πρέπει να δουλέψει διπλά με τον εαυτό του για να μειώσει τον εγωισμό»

Η Άννα Ανδριανού μίλησε για την Επίδαυρο και τι την κάνει ένα από τα πιο ξεχωριστά θέατρα του πλανήτη.

Η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας αναφέρθηκε επίσης στο θεατρικό παρόν της.

-Πως ξεπερνά ένας νέος και φιλόδοξος ηθοποιός τον εγωισμό του και αφιερώνεται στην υποκριτική, προσεγγίζοντας την ως λειτούργημα; Προβληματιστήκατε από τέτοιον είδους σκέψεις στα πρώτα σας βήματα;

Για να είμαστε ειλικρινείς οι άνθρωποι που αποφασίζουν να γίνουν ηθοποιοί, έχουν μεγάλο «εγώ» και νιώθουν την ανάγκη να το ικανοποιήσουν μέσα από ένα επάγγελμα που τους βάζει στα φώτα και τους ανταμείβει με αναγνωρισιμότητα και χειροκροτήματα. Αλλά όπως καθετί που τρέφει τον εγωισμό μας, έτσι κι αυτό, γίνεται επικίνδυνο για την ψυχική μας υγεία και για την ίδια την τέχνη μας.

Για να την υπηρετήσεις αληθινά, χρειάζεται δουλειά, ταπεινότητα, αρετή και τόλμη. Ο ηθοποιός λοιπόν πρέπει να δουλέψει διπλά με τον εαυτό του για να μειώσει τον εγωισμό και να γίνει ένας αληθινός εργάτης της τέχνης γιατί μόνο έτσι θα βρει την πραγματική δημιουργικότητα και τη χαρά που δίνει η αγάπη για τη δουλειά μας. Όπως συμβαίνει με καθετί που αγαπάμε, η ευτυχία και η πληρότητα έρχονται μέσα από αυτά που δίναμε σ’ αυτό κι όχι μόνο απ' αυτά που παίρνουμε.

Τι κάνει την Επίδαυρο ένα από τα πιο ξεχωριστά και περιώνυμα θέατρα στον πλανήτη;

Μα αυτό που είναι. Ένας χώρος μαγείας, που γεννήθηκε από την αρχέγονη ανάγκη των ανθρώπων να μαρτυρήσουν μέσω της θεατρικής τέχνης την αλήθεια της ζωής και τους πνευματικούς και φιλοσοφικούς νόμους που διέπουν την ύπαρξη.

Ένας χώρος όπου το θέατρο έπαιζε τον ρόλο του πνευματικού δασκάλου και στο οποίο ανέβηκαν και ζωντάνεψαν τα μεγάλα κείμενα των τραγικών που ακόμα και σήμερα είναι αδιαμφισβήτητα και μας δείχνουν τις μεγάλες αλήθειες που ισχύουν πάντα.

Έπειτα από την απόφαση να περιοριστούν οι θεατές λόγω κορονοϊού, μπορεί μια παράσταση να καταστεί βιώσιμη;

Εννοείται ότι αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Τον χειμώνα που πέρασε ελάχιστες παραστάσεις έβγαλαν έστω και κάπως τα έξοδά τους. Και γενικά το θέατρο πλήγηκε από τον κορονοιό όσο λίγα επαγγέλματα. Ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα με την πανδημία και να μην το ζήσουμε ξανά έτσι.

Ποιο είναι το θεατρικό σας παρόν; Πού σας βρίσκουμε αυτή την εποχή;

Αυτό το καλοκαίρι έχω δώσει διακοπές στον εαυτό μου, που τις χρειαζόμουν μετά από καιρό. Μετά τις «Ανθισμένες Μανόλιες» και την παρουσία μου στην τηλεοπτική σειρά «Σ' αγαπάω μεν, αλλά...» αφιερώθηκα στο γράψιμο για να τελειώσω ένα μυθιστόρημα που δούλευα καιρό και θα βγει το φθινόπωρο.

Λέγεται «Φυλάξου, αν μ' αγαπάς» και διηγείται μια ιστορία αγάπης που εμποδίζεται από εξωτερικούς αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες των ηρώων, κάτι που συμβαίνει συχνά στην εποχή μας. Παρ’ όλα αυτά περιέχει και μια πρωτότυπη περιπέτεια, με πολύ σασπένς κι αναπάντεχες ανατροπές.

Επίσης μετά από καιρό δουλεύω ταυτόχρονα και πάνω σε μια δική μου ιστορία, που σκοπό έχει, όταν ολοκληρωθεί να γίνει σειρά για την τηλεόραση. Παράλληλα συζητάω δυο εξαιρετικές προτάσεις που μου έγιναν για θέατρο, αλλά ακόμα είναι νωρίς να ανακοινώσω κάτι, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved