Κόρα Καρβούνη: «Δεν είναι δεδομένο ότι το ταλέντο θα σε βοηθά πάντα»
Showbiz

Κόρα Καρβούνη: «Δεν είναι δεδομένο ότι το ταλέντο θα σε βοηθά πάντα»

Η Κόρα Καρβούνη είναι μία από τις γεμάτες φως και ταλέντο πρωταγωνίστριες της ελληνικής τηλεόρασης.

Η ίδια σε συνέντευξή της ανέφερε πώς της έγινε πρόταση από την ΕΡΤ για τη σειρά «Φλόγα και άνεμος», ποιο ρόλο θα υποδυθεί και τις πρώτες εντυπώσεις της από τα γυρίσματα.

Πώς έγινε η πρόταση από την ΕΡΤ για τη σειρά «Φλόγα και άνεμος»; Τι σε έκανε να πεις το ναι σε μία τηλεοπτική παραγωγή;

Τηλεοπτικά έχω κάνει πράγματα, ξεκίνησα με την «Αμυνα ζώνης» στην ΕΡΤ, μετά έκανα το «10», τον «Καρυωτάκη», το «Ου φονεύσεις», επεισόδια στη «10η εντολή», τα «Αγρια Παιδιά», το «Ετερος Εγώ», τη «Σκοτεινή Θάλασσα».

Εχω κάνει αρκετά πράγματα, αλλά σποραδικά, δεν έχω «καεί». Η τηλεόραση είναι κομμάτι της δουλειάς μου, λοιπόν, η πρόταση αυτή ήρθε από τη Ρέινα Εσκενάζυ, ήθελα πολύ να δουλέψω μαζί της, είναι εξαιρετικά ταλαντούχα σκηνοθέτις. Η σειρά είναι εποχής, μιλά για έναν ιστορικό έρωτα, αυτόν της Κυβέλης και του Γεωργίου Παπανδρέου, οπότε όλα αυτά τα στοιχεία με έκαναν να πω το «ναι».

Ποια είναι η πρώτη αίσθηση που έχεις από τα γυρίσματα;

Ετοιμάζεται μία σπουδαία δουλειά, η σκηνοθεσία, η υποκριτική, τα κοστούμια, όλη η παραγωγή είναι υψηλού επιπέδου.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες;

Μία μεγάλη δυσκολία ήταν η ζέστη, καθώς εμείς φορούσαμε κοστούμια εποχής και ο υδράργυρος «χτυπούσε» κόκκινο. Οταν έρχεται η ώρα να γίνει η λήψη όμως, τα ξεχνάμε όλα, αφοσιωνόμαστε στους ρόλους μας.

Ποια ηρωίδα θα υποδυθείς;

Τη θετή μητέρα της Κυβέλης (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη). Ξεκινώ από την ηλικία μου και φτάνω μέχρι τα 70, έχω ηλικιακές διακυμάνσεις και αυτό είχε απίστευτη γοητεία. Συνήθως η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν η μαμά στις σειρές και τώρα είμαι εγώ η μαμά της.

Γίνεται και στις δύο μία παρέμβαση, η συνεργασία μαζί της είναι εκπληκτική, για μένα είναι η σπουδαιότερη ηθοποιός της γενιάς της. Η Καρυοφυλλιά άλλαζε τον τρόπο του βλέμματός της και έκανα το αντίστοιχο, βάρυνα το βλέμμα μου για να φαίνομαι μεγαλύτερη ηλικιακά.

Επρεπε υποκριτικά η μία να ελαφρύνει και η άλλη να «βαρύνει». Στην αρχή φοβήθηκα. Τελικά, βλέποντας το αποτέλεσμα, χάρηκα πάρα πολύ. Αυτός ο ρόλος μ’ αρέσει γιατί δεν έχω ξαναπαίξει ένα πλάσμα ήσυχο που λατρεύει το παιδί της.

Ενας άνθρωπος με τόσο ταλέντο, όπως εσύ, λες καλλιτεχνικά τη λέξη «φοβάμαι»;

Δεν είναι δεδομένο ότι το ταλέντο θα σε βοηθά πάντα. Εγώ πάντα έχω ανησυχίες και προσπαθώ να πετύχω κάτι. Κάθε ρόλος είναι πρόκληση για μένα να τα ξανακαταφέρω.

Πώς προσέγγισες τον εν λόγω ρόλο; Σε βοήθησε το ότι η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου;

Το βιβλίο είναι βαθιά βοηθητικό για τους ηθοποιούς. Ομως μπαίνουν η φαντασία, η προσωπικότητα, η γνώμη του σκηνοθέτη.

Θα βρίσκεσαι και στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» του ALPHA

Η σειρά μάς γυρίζει στη δεκαετία του ‘80, εποχή που οι άνθρωποι ήταν αγνοί. Υποδύομαι τη Νίτσα, το ντουέτο της Ζέτας (Ηλιάνα Μαυρομάτη). Δύο κορίτσια που έρχονται στο Αγρίνιο για να βρουν δουλειά στο σκυλάδικο που έχει ο Βασίλης Μπισμπίκης. Είναι δύο πλάσματα με σκοτεινό παρελθόν που είναι σαν αδερφές.

Πηγή:ΤύποςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved