Ο Γιάννης Σμαραγδής μιλά για το θάνατο της συζύγου του- Η τελευταία υπόσχεση που της έδωσε
Showbiz

Ο Γιάννης Σμαραγδής μιλά για το θάνατο της συζύγου του- Η τελευταία υπόσχεση που της έδωσε

O διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ζει δύσκολες στιγμές.

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της συζύγου του, Ελένης, με την οποία ήταν μαζί πενήντα χρόνια, μίλησε στο «Secret» και αποκάλυψε τις τελευταίες τραγικές στιγμές.

«Βρέθηκε ξαφνικά πριν από δύο μήνες με έναν κακοφορμισμένο πολύποδα και είχε αρχίσει ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες, που ήταν τα προεόρτια για χειρουργική επέμβαση. Στο μεσοδιάστημα, με την άδεια των γιατρών και για να αλλάξει παραστάσεις και εικόνες, πήγε στο χωριό της, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας.

Και ενώ τα πράγματα έμοιαζαν να εξελίσσονται ομαλά, μπήκε στη θάλασσα για να κάνει μπάνιο και βγαίνοντας κεραυνοβολήθηκε από ένα ολικό εγκεφαλικό. Στην ουσία, έφυγε στον τόπο όπου γεννήθηκε.

Εμοιαζε σαν να ζήτησε από τον θεό να την απαλλάξει από τα βάσανα που θα ακολουθούσαν, αλλά και να απαλλάξει τους ανθρώπους που αγαπά από τα βάσανα που θα προκαλούσαν οι πολύμηνες, βασανιστικές θεραπείες», εξομολογήθηκε ο κ. Σμαραγδής με δάκρυα στα μάτια.

«Ο θεός ήθελε να την πάρει, για να μην ταλαιπωρηθεί άλλο», είπε χαρακτηριστικά. «Πριν πάει στην Εντατική, πρόφτασε και γέλασε στον γιο μου, τον Αλέξανδρο, με τη γλύκα που είχε σε όλη της τη ζωή για όλους τους ανθρώπους.

Νομίζω ότι ο θεός της έκανε αυτή τη χάρη, να την πάρει όπως αυτή ήθελε, στον τόπο της, γιατί ήταν καλός άνθρωπος και δεν είχε πειράξει μυρμήγκι στη ζωή της», πρόσθεσε συντετριμμένος ο γνωστός σκηνοθέτης.

«Οσο για μένα, είμαι πια χωρίς τα γήινα φτερά της, που με προστάτευαν, αλλά θα με προστατεύει, θέλω να πιστεύω, με τα επουράνια. Μου λείπουν τα πάντα από αυτήν. Το πρόσωπο της οικογένειας δεν ήμουν εγώ, αλλά η Ελένη. Ηταν ένας άγγελος με φτερά.

Τα δικά της φτερά έκαναν τις ταινίες - κυριολεκτώ», είπε συγκινημένος ο κ. Σμαραγδής και συμπλήρωσε: «Ηταν τόσο γελαστή και καλοσυνάτη και άφηνε σε όλους μια γλυκιά γεύση. Και ξαφνικά αυτό το πλάσμα έφυγε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που με παίρνουν, κλαίγοντας, μου λένε “δεν έχω λόγια”». Ο Γιάννης Σμαραγδής, κλαίγοντας με λυγμούς, αποκάλυψε, μάλιστα, για πρώτη φορά, την υπόσχεση που της έδωσε: «Δεν πρόλαβα να της πω όσα ήθελα. Της έδωσα μια υπόσχεση εγώ και ο γιος μου ότι θα κάνουμε την ταινία "Καποδίστριας", γιατί αυτό θα την έκανε ευτυχισμένη. Ελεγε πως θα είναι η καλύτερή μας ταινία».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved