Κορωνάκης: «Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές σε ένα δελτίο ειδήσεων και σε μία καθημερινή εκπομπή»
Showbiz

Κορωνάκης: «Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές σε ένα δελτίο ειδήσεων και σε μία καθημερινή εκπομπή»

Ο Νικήτας Κορωνάκης παρουσιάζει την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Ο ίδιος σε συνέντευξή του ανέφερε ποιες είναι οι απαιτήσεις που έχει μια τέτοια εκπομπή και πώς βιώνει το να είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης ενός τόσο μεγάλου καναλιού.

Tα τελευταία χρόνια, η παρουσία σου στη δημοσιογραφική ομάδα του MEGA είναι ηχηρή. Πώς βιώνεις το να είσαι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης ενός τόσο μεγάλου καναλιού;

Το να είσαι στην πρώτη γραμμή ενός καναλιού με τόσο μεγάλη ιστορία όπως είναι το MEGA, αναμφίβολα, είναι μία μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να δίνεις καθημερινά τον καλύτερό σου εαυτό. Πρέπει να κάνεις το καλύτερο. Είμαι χαρούμενος που είμαι ένα κομμάτι της νέας εποχής του MEGA.

Και φέτος ανέλαβες την παρουσίαση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του σταθμού, μέσα από την «Κοινωνία ώρα MEGA». Ποιες είναι οι απαιτήσεις που έχει μια τέτοια εκπομπή;

Μία τετράωρη, ενημερωτική εκπομπή έχει πολλές απαιτήσεις. Κάθε μέρος της δουλεύεται μεθοδικά. Στόχος μας είναι ο τηλεθεατής να ενημερώνεται πλήρως και έγκυρα για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και ταυτόχρονα να του «δίνουμε» το κάτι παραπάνω, την εξήγηση, την ανάλυση αυτό που δεν θα δει και θα διαβάσει αλλού.

Οι τέσσερις ώρες που είμαστε στον «αέρα» χρειάζονται πολλαπλάσιες ώρες προετοιμασίας. Δεν είμαι μόνος μου, ωστόσο, σε αυτό. Η ομάδα μας είναι η καλύτερη και όλοι μας δουλεύουμε με πολλή όρεξη.

Η φετινή χρονιά βρίθει γεγονότων που συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Αισθάνθηκες ποτέ πως υπάρχουν θέματα δύσκολα να τα προσεγγίσεις ή χρήζουν ιδιαίτερης διαχείρισης;

Όλα τα θέματα που αφορούν ανθρώπινες ιστορίες, ιστορίες με πόνο, θέματα κοινωνικά, θέλουν ιδιαίτερη διαχείριση. Είναι πολύ λεπτή η ισορροπία και ο κίνδυνος να «φύγεις» από την ειδησεογραφική κάλυψη του θέματος και να πας σε κομμάτια ευαίσθητα, που στην ουσία δεν έχουν να προσφέρουν κάτι. Είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτό το θέμα.

Εκτός από την εκπομπή, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου παρουσιάζεις και αρκετά δελτία ειδήσεων. Αποτελούν ένα πιο βατό κομμάτι της δουλειάς σε σχέση με μία καθημερινή εκπομπή;

Οι απαιτήσεις σαφώς είναι διαφορετικές σε ένα δελτίο ειδήσεων και σε μία καθημερινή εκπομπή. Μία εκπομπή σού δίνει περισσότερη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου, και αυτό το απολαμβάνω. Στο δελτίο, είσαι σ’ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, που δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις. Αυτό ενδεχομένως να το κάνει λίγο πιο απλό ως προς αυτά που έχεις να κάνεις. Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο βατό, είναι διαφορετικό. Το καθένα έχει τη δική του «γοητεία».

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved