Νικήτας Κορωνάκης: «Στόχος μου είναι η σωστή και αξιόπιστη ενημέρωση»
Showbiz

Νικήτας Κορωνάκης: «Στόχος μου είναι η σωστή και αξιόπιστη ενημέρωση»

Ο Νικήτας Κορωνάκης παρουσιάζει την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής σε συνέντευξή του ανέφερε αν θα άλλαζε κάτι στη δημοσιογραφία στην Ελλάδα, τι θα ήταν αυτό, ενώ αποκάλυψε τα επαγγελματικά σχέδια του.

Εκτός από την τηλεόραση, υπερβολικό κομμάτι της δουλειάς με το οποίο και έχεις κατά καιρούς ασχοληθεί, είναι τα έντυπα και το ραδιόφωνο. Αν έπρεπε να βάλεις σε σειρά τα μέσα με τα οποία επικοινωνείς τις ειδήσεις και τις σκέψεις σου στο κοινό, θα τα τοποθετούσες;

Μεγαλύτερη ελευθερία για να επικοινωνείς τις ειδήσεις και τις σκέψεις σου στο κοινό σίγουρα έχεις στο ραδιόφωνο. Οπότε θα το τοποθετούσα ην πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση θα έβαζα την τηλεόραση, γιατί μέσω ς εικόνας σού δίνεται μια άλλη αμεσότητα με τους τηλεθεατές. Τέλος, έσω των εντύπων και του κειμένου σου, εκεί όλα γίνονται με την άνεση του χρόνου να το διαβάσεις ξανά και ξανά, μέχρι να αποτυπώσεις αυτό που θέλεις.

Ποιο είναι το «στοίχημα» που θέτεις εσύ ως δημοσιογράφος, όταν αναλαμβάνεις την παρουσίαση ενός πρότζεκτ;

Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να βάλω σε σειρά όλα εκείνα που πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν για να πάει καλά. Πάντα στόχος μου είναι η σωστή και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα της καθημερινότητας που αφορούν τους τηλεθεατές.

Αν άλλαζες κάτι στη δημοσιογραφία στην Ελλάδα, τι θα ήταν αυτό;

Αυτό που θα άλλαζα είναι ο «κιτρινισμός», η «κλειδαρότρυπα». Να παρουσιάζεις ως «είδηση» πράγματα που δεν προσφέρουν στην ουσία τίποτα. Αυτό, βέβαια, είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Ως ένας νέος άνθρωπος που εργάζεται στον χώρο των μίντια, τι θα συμβούλευες όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτό;

Μα ξέρουν ότι αυτή η δουλειά χρειάζεται πολλή υπομονή. Να είναι προετοιμασμένοι για περισσότερες δύσκολες από ό,τι ευχάριστες στιγμές. Αλλά να ξέρουν ότι, αν αγαπούν αυτή τη δουλειά, οι λίγες ευχάριστες στιγμές τους αποζημιώνουν.

Για τη νέα σεζόν, έχεις άλλα επαγγελματικά σχέδια;

Δεν σταματώ να κάνω σχέδια ποτέ. Σίγουρα θα γίνουν πολλά και δημιουργικά πράγματα.

Πηγή: MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved