Πέτρος Ξεκούκης: «Είμαι 32 χρόνια στο θεατρικό σανίδι και δεν έχω χάσει σεζόν»
Showbiz

Πέτρος Ξεκούκης: «Είμαι 32 χρόνια στο θεατρικό σανίδι και δεν έχω χάσει σεζόν»

Ο Πέτρος Ξεκούκης μίλησε για τον ρόλο του Χότζα στο «Κόκκινο ποτάμι».

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του με τον Μανούσο Μανουσάκη.

Συγκινήσατε τον κόσμο στο «Κόκκινο ποτάμι» υποδυόμενος τον χότζα, ένα μουσουλμάνο ιερέα που έσωσε μια κοπέλα ποντιακής καταγωγής και βοήθησε πολλούς άλλου Πόντιους. Σε τι περιπέτειες θα σας βάλει ο Μανούσος Μανουσάκης τώρα που η σειρά επιστρέφει στο OPEN;

Πρώτα απ’ όλα, θέλω να πω ότι όταν μου πρότεινε ο Μανούσος να υποδυθώ έναν Τούρκο, του είπα «Μανούσο, σ’ αγαπώ, σ’ εκτιμώ, αλλά αυτό δεν μπορώ να το κάνω». Μου λέει τότε ο Μανουσάκης: «Επειδή ήξερα ότι θα ήσουν αρνητικός, θα σου πω ότι θα κάνεις μια υπαρκτή προσωπικότητα, τον Χότζα του Πόντου, που έσωσε από το μαχαίρι των Νεότουρκων πολλούς Πόντιους και αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο».

Τότε υποχώρησε μέσα μου ο φόβος. Μετά μίλησα και με Έλληνες ιερείς στην Ιερά Μονή Αγίου Ιερόθεου στα Μέγαρα, ένα μοναστήρι μεγάλης σημασίας για μένα καθώς εκεί είναι η αδελφή μου, η Ισιδώρα, ηγουμένη εδώ και 42 χρόνια όπου φυλάσσεται και η θαυματουργή Κάρα του Αγίου, που ήταν ο πρώτος επίσκοπος Αθηνών και νομικός. Εκεί μου είπαν: «Πέτρο, η αγάπη είναι η μεγαλύτερη αρετή και ιδιαίτερα η αγάπη για τον πλησίον».

Ο Χότζας, λοιπόν, έσωσε από τη μεγάλη του αγάπη πολλούς Έλληνες, που τους έβλεπε ως συνανθρώπους του, λειτουργώντας ως άνθρωπος του Θεού.

Αρα ο Χότζας θα βοηθάει και στη συνέχεια του «Κόκκινου ποταμιού» Έλληνες χριστιανούς; Δεν θα φοβηθεί τις συνέπειες που μπορεί να υποστεί;

Επειδή μιλάμε για υπαρκτό πρόσωπο, αντιλαμβάνεστε ότι το ρίσκο που πήρε αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ μεγάλο. Συνεχίζει να κρύβει Ποντίους, να τους δίνει εφόδια για να διαφύγουν, επιλέγει να κάνει το καλό, σώζει ψυχές και πιστεύει ότι αυτό είναι το καθήκον του, αφού είναι αφοσιωμένος και αφιερωμένος στον Θεό και όχι στις πολιτικές ηγεσίες.

Μιλάμε για έναν καλόκαρδο, φωτεινό και πνευματικό άνθρωπο, που μπαίνει σε μεγάλο κίνδυνο γιατί οι Νεότουρκοι τους προδότες, δηλαδή όσους βοηθούσαν Έλληνες και χριστιανούς, τους τιμωρούσαν βάναυσα και με παραδειγματικό τρόπο. Ο Χότζας εκτιμούσε βαθύτατα και ήταν φίλος με τον Μητροπολίτη Σμύρνης, ο οποίος σφαγιάστηκε από τους Νεότουρκους κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Έχετε ξεκινήσει τα γυρίσματα;

Ναι, πριν από τρεις εβδομάδες. Γυρίσματα κάνουμε στην Αθήνα, στα Αμπελάκια, τη Λάρισα, το Αλεποχώρι και τη Θεσσαλονίκη.

Πώς είναι να συνεργάζεται κανείς με τον Μανούσο Μανουσάκη;

Ο Μανουσάκης είναι τεράστιος σκηνοθέτης και όποιος δουλεύει μαζί του ζει μια ευλογία και μια πολύ δημιουργική εμπειρία. Ο Μανούσος καθοδηγεί τους ηθοποιούς του με γλύκα.

Έχει έμφυτη ευγένεια, αγαπά τους ηθοποιούς και στα γυρίσματά του δεν ακούγονται φωνές, αφού δεν θέλει νεύρα ούτε και να το παίζει εξουσία. Είναι πολύ απλός άνθρωπος, δουλευταράς, θα σε πιάσει στο φιλότιμο.

Για μένα, ο Μανουσάκης είναι κορυφή, ένας ήρεμος, σεμνός άνθρωπος. Λατρεύει τη γνώση και τη μεταδίδει. Οι ηθοποιοί γίνονται φίλοι του. Αγγίζει ψυχές, σε διορθώνει με αγάπη. Έχω παίξε σε τριάντα τηλεοπτικές σειρές και έχω την ευθύνη των λόγων μου.

Ξέρω ποιος είναι ο Μανούσος. Είμαι 32 χρόνια στο θεατρικό σανίδι και δεν έχω χάσει σεζόν. Είμαι συνεχώς παρών, εκτός από τη σεζόν της πανδημίας. Φέτος το καλοκαίρι παίζω στην παράσταση «Θέλει τέχνη ο έρωτας», μια ωραία κομεντί, γιατί ο κόσμος θέλει να γελάσει, και το χειμώνα θα βρεθώ στο μιούζικαλ του Γιώργου Βάλαρη «Ο Μπακαλόγατος» με τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Γιώργο Αρμένη και μια πλειάδα ηθοποιών.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved