Πέτρος Ξεκούκης: «Αυτή είναι η ουσία της ύπαρξής μου. Πιστεύω, αγαπώ και ελπίζω στον Χριστό»
Showbiz

Πέτρος Ξεκούκης: «Αυτή είναι η ουσία της ύπαρξής μου. Πιστεύω, αγαπώ και ελπίζω στον Χριστό»

Ο Πέτρος Ξεκούκης μετράει 32 χρόνια στο θεατρικό σανίδι.

Ο αγαπημένος και δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων μίλησε για το αν πιστεύει στο Θεό.

Πιστεύετε στον Θεό;

Αυτή είναι η ουσία της ύπαρξής μου. Πιστεύω, αγαπώ και ελπίζω στον Χριστό. Όπως είπε και ο ίδιος ο Χριστός, «όποιος πιστεύει σε Εμένα δεν θα πεθάνει, αλλά θα ζήσει μέσω της Ανάστασης και της Αιώνιας Ζωής». Ως Πέτρος, συνομιλώ με τον Θεό, έχω διαπροσωπική σχέση μαζί του.

Του λέω τούς προβληματισμούς μου, τον ευγνωμονώ, του μιλάω για τα όνειρά μου, του ζητάω υγεία για τη σύζυγό μου και τα τρία παιδιά μας, τον ευχαριστώ που μου χάρισε μια όμορφη οικογένεια.

Ελπίζω στη χάρη του Θεού και ότι δεν θα μας αφήσει χωρίς Προστασία. Και οι γέροντες στον Άγιον Όρος λένε ότι ο Χριστός χαίρεται όταν συνομιλεί ο άνθρωπος μαζί Του σαν να μιλάει ί στον πατέρα του, στη μητέρα του, σε ένα φίλο. Για μένα, η μεγαλύτερη αρετή είναι η αγάπη.

Το λέει και ο Απόστολος Παύλος στην Επιστολή του Προς Κορινθίους. «Ακόμα και να έχω όλη τη γνώση, να μιλώ όλες τις γλώσσες ανθρώπων και αγγέλων, να έχω την πίστη και να μετακινώ βουνά, να μπορώ να προφητεύω, να μοιράσω όλα τα υπάρχοντά μου στους φτωχούς, αγάπη αν δεν έχω, δεν ωφελούμαι πουθενά και δεν είμαι τίποτα απολύτως, θα μοιάζω με χαλκό και κύμβαλον που κάνει εκκωφαντικό κρότο». Μόνο η αγάπη υπομένει, μακροθυμεί, δεν ζηλεύει, δεν εκπίπτει, ανέχεται.

Ο άνθρωπος σήμερα έχει απομακρυνθεί από ον Θεό, αλλά ο Θεός είναι εκεί και μας περιμένει, δίπλα μας. Αν απλώσουμε το χέρι μας, θα τον αγγίξουμε.

Πάντως, το «Κόκκινο ποτάμι» το είδαν πολλοί ιερείς…

Ισχύει. Επειδή έχω πολλούς φίλους ιερείς, ξέρω ότι τα καθήκοντά τους δεν τους αφήνουν να δουν τηλεόραση.

Κι όμως, οι περισσότεροι ξενυχτούσαν για να δουν τη σειρά καθώς διαφαινόταν ο ρόλος των κληρικών ως ποιμένων και πνευματικών ηγετών στον Πόντο. Ο κλήρος έκανε ομολογία πίστης και στεφανώθηκε από τον Κύριο διά των βασανιστηρίων και των τραγικών θανάτων των ιερωμένων.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved