Παναγιώτης Σουρέλης: Η συνάντηση με τον Αντετοκούνμπο που θα του μείνει αξέχαστη
Showbiz

Παναγιώτης Σουρέλης: Η συνάντηση με τον Αντετοκούνμπο που θα του μείνει αξέχαστη

Ο Παναγιώτης Σουρέλης για ένα ακόμη καλοκαίρι επιμένει στην ενημέρωση και-μαζί με τους Χρύσανθο Κοσελόγλου και Αλεξάνδρα Καϋμένου- βρίσκεται στο πλατό καθημερινά από τις 9:30 έως τις 13:00 μετην εκπομπή «Alpha τώρα».

Ο δημοσιογράφος σε συνέντευξή του ανέφερε ποιο από τα τελευταία γεγονότα που κατέγραψε τον προβλημάτισε ή τον δυσκόλεψε περισσότερο και αν αντιμετώπισε κάποια δυσκολία λόγω της δημοσιότητας.

Έντονος ήταν και ο χειμώνας. Ποιο από τα γεγονότα που κατέγραψες σε προβλημάτισε ή σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεγονός. Αντιληφθήκαμε ότι ακόμη και η ειρήνη τελικά δεν είναι δεδομένη, όπως θεωρούσαμε τουλάχιστον στην Ευρώπη. Καθημερινά επεξεργαζόμουν το υλικό που έστελναν οι απεσταλμένοι του Alpha από το μέτωπο του πολέμου και δυσκολευόμουν να συνειδητοποιήσω ότι είναι πραγματικότητα και όχι σκηνές από ταινία.

Μπορεί η ενημέρωση να είναι χαλαρή;

Χαλαρή ενημέρωση σημαίνει ότι κάποιος δεν ασχολείται με τα πιο βαριά θέματα, όπως πολιτικά, εθνικά και άλλα. Όμως, οι απαιτήσεις της εποχής και το περιβάλλον που ζούμε δεν μας επιτρέπουν να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Είναι ενότητες που έχουμε συμπεριλάβει στην εκπομπή μας.

Η ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο σε οδήγησε στην αθλητική δημοσιογραφία. Τι έγινε και αποφάσισες να αλλάξεις κατεύθυνση;

Εργάστηκα τα πρώτα χρόνια ως αθλητικός συντάκτης και κάποια στιγμή έπρεπε να υπηρετήσω στον Στρατό. Η πρόταση που είχα μόλις ολοκλήρωσα τη θητεία μου ήταν να εργαστώ σε ενημερωτική εκπομπή.

Και ευτυχώς την αποδέχθηκα, παρά το γεγονός ότι τότε, λόγω και του νεαρού της ηλικίας μου, δεν ήθελα να ασχοληθώ με άλλο ρεπορτάζ.

Ομως, η εμπειρία μου ως αθλητή στο ποδόσφαιρο μου έμαθε να είμαι ομαδικός στη δουλειά, ένα στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό στη δημοσιογραφία και ειδικά στην τηλεόραση, ενώ οι γνώσεις που απέκτησα στο αθλητικό ρεπορτάζ αποδείχθηκαν πολύ χρήσιμες όταν μεταπήδησα στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

Από τις προσωπικότητες που συνάντησες, ποια σε εξέπληξε ευχάριστα;

Τον Ιούλιο του 2018 συνάντησα στην Αθήνα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για να μου δώσει συνέντευξη. Του έδωσα το χέρι μου και του συστήθηκα. «Γιάννης χαίρω πολύ», μου είπε, σαν να μη τον ήξερε κανείς. Τεράστιος αθλητής σπουδαίος άνθρωπος .

Αντιμετώπισες κάποια δυσκολία λόγω της δημοσιότητας;

Δεν έχω αποκτήσει τέτοια δημοσιότητα ώστε να αντιληφθώ και τα θετικά και τα αρνητικά της. Αν κάποιος με ρωτήσει «από πού σε ξέρω;» και επιμείνει, του απαντώ απλά ότι είμαι δημοσιογράφος και ίσως με έχει δει σε κάποιο ρεπορτάζ.

Η Μάνη είναι ο αγαπημένος σου προορισμός. Τι σου αρέσει να κάνεις εκεί;

Να κλείνω το τηλέφωνο και να βουτάω στη θάλασσα, όπως όταν ήμουν μικρός.

Ποιο είναι το μότο ζωής στα δύσκολα;

Υπομονή και η ζωή συνεχίζεται.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved