Αθανασίου: «Ένας ηθοποιός δεν ξεχνά την πρώτη παράσταση και την πρώτη φορά που ανέβηκε στο σανίδι»
Showbiz

Αθανασίου: «Ένας ηθοποιός δεν ξεχνά την πρώτη παράσταση και την πρώτη φορά που ανέβηκε στο σανίδι»

Ο Μάριος Αθανασίου είναι… φύσει-θέσει ευγενής. Είναι χαμηλών τόνων και κουβαλά επάνω του μία έντονη σεμνότητα, αλλά και μία συστολή όταν μιλά. Παρ’ όλα αυτά, ο λόγος του είναι χειμαρρώδης, όσο οξύμωρο κι αν φαντάζει όλο αυτό. Ίσως γιατί ποτέ δεν θέλησε να κρατήσει τις ισορροπίες… Ίσως γιατί ποτέ δεν φοβήθηκε να εκφράσει την γνώμη του… Ίσως γιατί είχε και έχει πάντα κάτι ενδιαφέρον να σου πει, όταν κουβεντιάζεις μαζί του.

Ο Μάριος Αθανασίου έχει κάνει μία πορεία και στο θέατρο, αλλά και στη τηλεόραση που είχε την χαρά να γευτεί τι θα πει χειροκρότημα, τι θα πει απόλυτη επιτυχία (για παράδειγμα ακόμα θυμάμαι την εποχή που η σειρά «Θα βρεις τον δάσκαλό σου» προκαλούσε φρενίτιδα).

Ποιος είναι ο θεατρικός ρόλος, ο οποίος έχει αφήσει το πιο βαθύ αποτύπωμά του, μέσα σας;

Κοίταξε να δεις, δεν μπορώ να σου πω, ότι υπάρχει μέσα μου ένας ρόλος που να έχει λειτουργήσει έτσι ακριβώς όπως το λες. Δηλαδή να με έχει «σημαδέψει». Ο κάθε ρόλος για μένα είναι ξεχωριστός, γιατί κάθε φορά συναντιέσαι με έναν καινούργιο… άνθρωπο, με έναν καινούργιο… φίλο, τον πιάνεις από το χέρι και κάνεις μαζί του όλη αυτή την υπέροχη διαδρομή, μετά τον αποχαιρετάς και προχωράς παρακάτω. Βέβαια και υπάρχουν στιγμές που σε έχουν καθορίσει, αλλά είναι οι στιγμές, όχι οι συγκεκριμένοι ρόλοι. Για παράδειγμα, θαρρώ πως ένας ηθοποιός δεν ξεχνά ποτέ την πρώτη παράσταση και την πρώτη φορά που ανέβηκε στο σανίδι. Άλλο αυτό, το θυμάσαι ως ένα σημαντικό βήμα στη ζωή σου, όχι τον ρόλο.

Έχετε βιώσει ποτέ τη μέθεξη; Υπάρχουν λόγια ώστε να ορίσει αυτήν την αίσθηση ο ηθοποιός;

Καταρχάς η μέθεξη υπάρχει σε όλα τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Δεν είναι «προνόμιο» μόνο των ηθοποιών. Για παράδειγμα μέθεξη βιώνουν και οι ποιητές και οι ζωγράφοι και οι συνθέτες και όλοι όσοι ασχολούνται με την Τέχνη. Η μέθεξη σε ανεβάζει σε ένα άλλο επίπεδο… Και θα σου πω και το εξής, σύμφωνα πάντα με την ταπεινή μου γνώμη. Δεν αισθάνεσαι συναισθήματα όταν σου συμβεί κάτι τέτοιο. Όταν περάσεις σε αυτό το επίπεδο, απλά το… ζεις! Είναι κάτι… ενεργειακό, μαγικό… Όπως και να έχει είναι μία πολύτιμη στιγμή για έναν καλλιτέχνη και εννοείται ότι δεν προκύπτει και συνέχεια. Πρέπει να είναι συγκεκριμένες οι συνθήκες, οι προϋποθέσεις, η στιγμή.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved