Μαρία Κωνσταντάκη για Έρωτας φυγάς: «Πρώτη φορά δραματικός ρόλος και κακός! Μεγάλη πρόκληση»
Showbiz

Μαρία Κωνσταντάκη για Έρωτας φυγάς: «Πρώτη φορά δραματικός ρόλος και κακός! Μεγάλη πρόκληση»

Τη Μαρία Κωνσταντάκη τη γνωρίσαμε μέσα από τα «Υπέροχα πλάσματα», σε ένα ρόλο που έγραψε τηλεοπτική ιστορία!

Φέτος, θα τη δούμε σε κάτι τελείως διαφορετικό, αφού θα υποδυθεί μια σκληρή και άπληστη γυναίκα στη νέα δραματική σειρά του OPEN, «Έρωτας φυγάς».

Πώς πήρατε την απόφαση να παίξετε φέτος σε μια δραματική σειρά;

Με πήρε τηλέφωνο ό σκηνοθέτης Βασίλης Τσελεμέγκος, κι όταν τον άκουσα -με δεδομένο ότι γνωρίζω πως ο Βασίλης γυρίζει μόνο δραματικές σειρές-, του λέω «Βασίλη, με θες για να παίξω σε δραματική παραγωγή; Μη μου πεις ότι είναι αυτό που υποψιάζομαι;». Και ήταν!

Κλείσαμε ραντεβού, μιλήσαμε για το ρόλο, αυτόν μιας σκληρής και άπληστης ξαδέρφης, και λέω από μέσα μου «α, θα κάνω και την κακιά!» και πάταξα στα ουράνια. Πρώτη φορά δραματικός ρόλος και κακός! Μεγάλη πρόκληση.

Σε ποια εποχή αναφέρεται η ιστορία της σειράς;

Η σειρά έχει ως φόντο τη δεκαετία του '50 και αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο σήμερα γιατί υπάρχουν αντιστοιχίες.

Και στις ημέρες μας η ψαλίδα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς έχει μεγαλώσει. Επίσης βλέπουμε τη θέση της γυναίκας εκείνη την εποχή, όπου τη θεωρούσαν κτήμα της οικογένειας ή του άντρα της και δεχόταν και πολλή βία.

Η ιστορία ξεκινά με τη φυγή ενός ερωτευμένου ζευγαριού, του Μάρκου και της Αλεξάνδρας, μετά από μια βεντέτα και την προσπάθειά τους να επιβιώσουν με άλλες ταυτότητες στην επαρχία.

Έχω διαβάσει τα πρώτα κείμενα και έχω διαπιστώσει πως οι σεναριογράφοι, ο Δημήτρης Αποστόλου και η Ρένα Ρίγγα, έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Η σειρά είναι μια πραγματικά άρτια παραγωγή σε σκηνικά, κοστούμια, αλλά και σε καστ, ενώ κι από άποψη αισθητικής θα αρέσει πολύ στο κοινό.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εντατικά εδώ και τρεις εβδομάδες. Από ηθοποιούς είμαστε οι Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Σταύρος Ζαλμάς, Έφη Παπαθεοδώρου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη, Χρύσα Κλούβα και πόσοι άλλοι...

Ποια ακριβώς είναι η ηρωίδα σας;

Η ηρωίδα μου είναι αδίστακτη και μέσα στην ίντριγκα. Η Πέμη Ζούνη υποδύεται τη θεία μου και ο Αντώνης Καρυστινός τον ξάδερφό μου και είμαστε οι προύχοντες μιας επαρχιακής πόλης.

Οι πατεράδες μας έχουν φτιάξει μια τρανταχτή περιουσία, αλλά η μερίδα του λέοντος έχει πάει στον πρωτότοκο γιο, δηλαδή στο θείο μου, οπότε μετέπειτα το βιος θα το καρπωθεί ο γιος του.

Το ότι θα είμαι η κακιά της ιστορίας, η στρυφνή κυρία Δερμετζή με το όνομα, είναι για μένα μια υπέροχη ευκαιρία γιατί μέχρι σήμερα υπηρετούσα την κωμωδία μέσα από ηρωίδες συμπαθείς και αφελείς.

Εδώ μιλάμε ότι πρέπει να ενσαρκώσω μια αντιπαθητική γυναίκα που μισείτο σόι της! Τα περιουσιακά είναι το μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις τους και η ίδια κοιτά να πάρει πίσω όσα θεωρεί ότι ανήκουν στον πατέρα της, ο οποίος αδικήθηκε από τους συγγενείς του.

Θα μας πείτε και κάτι περισσότερο για την υπόθεση της σειράς;

Τα πάντα γυρίζουν γύρω από τον έρωτα του Μάρκου και της Αλεξάνδρας. Το ειδύλλιό τους αρχίζει στην Αθήνα του 1955 με τις πιο απλές προοπτικές και φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας τους.

Ο έρωτας είναι όντως φυγάς, όπως λέει και ο τίτλος τής σειράς;

Ο έρωτας στην προκειμένη σειρά αναγκάζεται να γίνει φυγάς για να μην πάει ο ένας από τους δυο στη φυλακή. Αλλά γενικότερα ο έρωτας δεν λογαριάζει τίποτα. Με αυτόν νικάμε τα πάντα, ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα, τόσο στη ζωή όσο και στην τέχνη.

Προσωπικά, αν και τη νέα σεζόν θα τρέχω... μαραθώνιο με τη σειρά, το θέατρο και το ραδιόφωνο, το θεωρώ όλο αυτό πολύ δημιουργικό μετά τις καραντίνες. Ξεκούραστη λοιπόν πλέον, μπαίνω σε δρόμο αντοχής!

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved