Γιώργος Αυτιάς: «Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα»
Showbiz

Γιώργος Αυτιάς: «Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα»

Ο Γιώργος Αυτιάς μίλησε για τον χειμώνα που έρχεται και για το αν θα είναι δύσκολος για όλους τους Έλληνες

Επίσης, ο παρουσιαστής ανέφερε τι θα μας ταλαιπωρήσει περισσότερο και για το αν είναι αισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια που έρχονται.

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος για όλους τους Έλληνες;

«Με βάση όλα τα δεδομένα, θα είναι ένας δύσκολος χρόνος, καθώς η ενεργειακή κρίση και με τα όσα ακολουθούν τις ενέργειες της Ρωσίας, θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό οικονομικό κοκτέιλ, που κανείς δεν γνωρίζει πού θα βγει. Επομένως, η κοινωνική αλληλεγγύη με στήριξη των νοικοκυριών και των κοινωνικών ομάδων έρχεται σε πρώτη φάση και με πρωτεύοντα ρόλο».

Τι θα μας ταλαιπωρήσει περισσότερο;

«Θα μας ταλαιπωρήσει ισχυρά η ενεργειακή πίεση, που θα φέρει πληθωρισμό διαρκείας και ίσως μερική στασιμότητα. Υψηλές τιμές, αλλά πιεσμένα περιθώρια ανάπτυξης.

Το καλό για την Ελλάδα είναι ότι έχει Εξάρτηση μόνο 20% από το φυσικό αέριο, που μπορεί να καλυφθεί με άλλους τρόπους όπως περικοπή 85%-100% της ρήτρας στο ρεύμα, την πλήρη κατάργηση της έκτακτης εισφοράς σε όλους, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, τις αυξήσεις συντάξεων στο 5% μετά από 12 χρόνια, με την επιταγή ακρίβειας και το κούρεμα οφειλών στον ΕΦΚΑΪ».

Πώς όλα αυτά;

«Από το μερίδιο της ανάπτυξης, τον τουρισμό και το γεγονός ότι υπάρχει νοικοκύρεμα στα οικονομικά. Μην ξεχνάτε την κυβερνητική δέσμευση «ό,τι περισσεύει θα αποδίδεται στην κοινωνία”».

- Είστε αισιόδοξος για τα χρόνια που έρχονται ή πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ ακόμη πιο δύσκολες στιγμές;

«Πλέον, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η αισιοδοξία στην οικονομία πρέπει να συνοδεύεται από ρεαλισμό αμεσότητα και ευελιξία κινήσεων. Θα δούμε δύσκολους μήνες. Αυτό προκύπτει από το πάγωμα της ρήτρας έως το άλλο καλοκαίρι. Η κρίση ισχύει για όλο τον Δυτικό Κόσμο. Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα.

Πηγή:Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved