6+1 σίριαλ που έρχονται στη μικρή οθόνη και βασίζονται σε ιταλικά και τουρκικά σενάρια
Showbiz

6+1 σίριαλ που έρχονται στη μικρή οθόνη και βασίζονται σε ιταλικά και τουρκικά σενάρια

Έρχονται στη μικρή οθόνη και λένε- «Viva Italia» και «Ταμάμ Τουρκία»! Οι Έλληνες σεναριογράφοι τη φετινή τηλεοπτική σεζόν θα εμπνευστούν από δημοφιλείς ιταλικές σειρές, τις οποίες θα διασκευάσουν, αλλά και από τουρκικές παραγωγές που για χάρη της μυθοπλασίας θα προσαρμόσουν στην ελληνική πραγματικότητα!

Ποιες σειρές βασίζονται λοιπόν σε ξένα σενάρια; Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, αλλά επτά! Σε περίπου έναν μήνα από τώρα, πολλά από τα νέα σίριαλ που θα κάνουν πρεμιέρα και θα...συστηθούν στο κοινό βασίζονται σε ξένα φορμάτ που σαρώνουν παγκοσμίως.

«Ο παράδεισος των κυριών»

Μια νέα, μεγάλη και φιλόδοξη παραγωγή ετοιμάζουν ο Alpha και η εταιρία παραγωγής JK Productions για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. «Ο παράδεισος των κυριών» είναι βασισμένος στην τεράστια ιταλική τηλεοπτική επιτυχία «Il Paradiso delle signore» από τη Rai Fiction & Aurora TV και προσγειώνεται από Σεπτέμβριο με στόχο να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Έρωτας, φινέτσα και ίντριγκες με φόντο την αστική Αθήνα του 1963,πίσω όμως από τη λάμψη κρύβονται μίση, πάθη κι ένοχα μυστικά που απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα.

Ένα πολυκατάστημα, «Ο παράδεισος των κυριών», γεμάτο πολυτέλεια, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο γυναικείο κοινό και τα εγκαίνια αναμένονται φαντασμαγορικά. Εδώ, όλες οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας θα κάνουν τη βόλτα τους για ψώνια, για να πουν τα νέα τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αλλά και για τα κουτσομπολιά της ημέρας. Λαμπεροί καλεσμένοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους, τους νεαρούς ανερχόμενους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες στα εγκαίνια του πολυτελούς... ονείρου τους!

Ένα τραγικό συμβάν, όμως, θα αλλάξει την πορεία των γεγονότων. Ένας αναπάντεχος θάνατος θα ανακόψει απότομα τα σχέδια όλων και θα τους φέρει αντιμέτωπους με εφιαλτικά μυστικά του παρελθόντος. Θα καταφέρουν οι ιδιοκτήτες να κρατήσουν την επιχείρηση και το όραμά τους ζωντανό;

Στη σειρά πρωταγωνιστούν σημαντικοί ηθοποιοί, όπως οι Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστος Πλαϊνής, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Λεκάκης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργος Νούσης. Στον ρόλο της Όλγας Βασιλείου, η Γωγώ Μπρέμπου.

«Ο γιατρός»

Μία ακόμα δραματική σειρά που έχει στα σκαριά ο Alpha είναι επίσης ιταλική επιτυχία και φέρει τον τίτλο «Ο γιατρός». Μια ιστορία θρίλερ που βασίζεται στο ιταλικό φορμάτ «Nelle tueMani», που σημαίνει «Στα χέρια σου», έρχεται τη νέα σεζόν στο κανάλι της Κηφισιάς, με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Δήμητρα Σιγάλα. Η σειρά θα είναι μια παραγωγή της Green Pixel Productions και τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Γιώργος Παπαβασιλείου.

Η υπόθεση είναι πολύ ενδιαφέρουσα: Ένας εξαίρετος επιστήμων, επικεφαλής σε πολύ γνωστό νοσοκομείο, χάνει έναν νεαρό ασθενή του ύστερα από δύσκολο χειρουργείο. Τότε, ο πατέρας του μικρού, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει την απώλεια, ορμά στον γιατρό μέσα στο νοσοκομείο και τον πυροβολεί. Ο πρωταγωνιστής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όταν ανοίγει τα μάτια του, όλοι συνειδητοποιούν πως έχει πάθει αμνησία, διαγράφοντας τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του.

Όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένα. Πλέον δεν είναι ένας καταξιωμένος γιατρός, αλλά ένας βαριά τραυματισμένος ασθενής. Πρέπει να χτίσει τη ζωή του από την αρχή. Θα καταφέρει να επιβιώσει;

«Είμαστε οικογένεια»

Εκτός από τον «Έρωτα φυγά», το Open ετοιμάζει μια καθημερινή κωμική σειρά που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Είμαστε οικογένεια», βασισμένη στο αργεντίνικο φορμάτ «Somos familia». To σενάριο υπογράφει ο Άγγελος Χασάπογλου, η σκηνοθεσία ανήκα στον Βασίλη Θωμόπουλο και την παραγωγή έχει αναλάβει η Silverline Media.

Ένας από τους ηθοποιούς που έχουν έρθει σε συμφωνία είναι ο Μάριος Αθανασίου και το σενάριο περιστρέφεται γύρω από έναν επιχειρηματία. Αυτός, μετά τον θάνατο ενός φιλικού του ζευγαριού, θα κληθεί να αναλάβει την κηδεμονία και την ανατροφή τεσσάρων παιδιών. Κατά τη διάρκεια αυτής της συμβίωσης δημιουργείται μια σειρά περίεργων καταστάσεων.

To casting για τη σειρά έχει ήδη ξεκινήσει ούτως ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η σύνθεση των ηθοποιών και να αρχίσουν τα γυρίσματα.

«Στοργή»

Την αγάπη τους για τις τουρκικές παραγωγές δεν την κρύβουν στον Σκάι, κι έτσι δεν μας ξαφνιάζει ότι η «ΣτΟργή» είναι βασισμένη στην τουρκική τηλεοπτική σειρά «Kirmizi Oda», σε σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου και σε σενάριο Εύας Πανταζή και Γιάννη Βολιώπτη.

Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα ψυχοθεραπευτικό κέντρο στην Αθήνα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τη Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία θα υποδυθεί την ψυχολόγο Καλογεροπούλου, τη Γιατρό, όπως την αποκαλούν όλοι. Η Μαργαρίτα Καλογεροπούλου είναι ψυχίατρος - ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας -ερευνήτρια και πηγή έμπνευσης για τους συνεργάτες της.

Η Γιατρός διδάσκει τους ασθενείς της πώς να διαχειρίζονται τα τραύματα του παρελθόντος, ώστε να σπάσουν την αλυσίδα της βίας και κάθε επεισόδιο θα είναι και μια σπαρακτική ιστορία, γεμάτη «οργή».

Στο πλευρό της Ναυπλιώτου θα βρεθεί μια πλειάδα ηθοποιών, όπως οι Βίκυ Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Γιολάντα Μπαλαούρα, Βασίλης Μηλιώνης, Μέγκυ Σούλι, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ιωάννης Παπαζήσης, ΒασιλικήΤρσυφάκου, Αναστασία Παντούση, Αλέκος Συσσοβίτης, Λένα Παπαληγούρα κ.ά.

«Αγρια γη»

Ο Σκάι για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της νέας, καθημερινής δραματικής σειράς που βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ. Το σενάριο υπογράφει η Μαρία Γεωργιάδου, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χάρης Μαζαράκης, ενώ η παραγωγή ανήκει στην Pedio Ptoductions.

Η ιστορία είναι ένα κουβάρι εκδίκησης και αγάπης. Ο μικρός Νικόλας (10 ετών) πέφτει θύμα απαγωγής μπροστά στα μάτια της καλύτερης του φίλης. Ελπίδας (6 ετών). Πολλά χρόνια αργότερα, ο μικρός Νικόλας επιστρέφει με άλλο όνομα και διαφορετική ταυτότητα. Ως Άρης πλέον, θέλει να πάρει εκδίκηση από το άτομο που του στέρησε τους γονείς του και την παιδική του ηλικία. Τότε θα ανακαλύψει ότι αυτό δεν είναι άλλο από τη μητέρα της Ελπίδας, την οποία θα ερωτευτεί παράφορα. Τότε θα έρθει αντιμέτωπος με τρομερά διλήμματα...

Στη νέα δραματική σειρά πρωταγωνιστούν δημοφιλείς ηθοποιοί, όπως οι Ζέτα
Δούκα, Σόφη Ζαννίνου, Στράτος Τζώρτζογλου, Γιώργος Κοσκορέλλος, Παναγιώτης
Μπουγιούρης, Θανάσης Πατριαρχέας, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Στέφανος Μιχαήλ, Νίκος Αρβανίτης, Έλενα Μαρσίδου, Νικολέττα Βλαβιανού, Χριστόδουλος Στυλιανού και Μαρία Ζορμπά.

«Παγιδευμένοι»

«Παγιδευμένοι» ονομάζεται η νέα δραματική αστυνομική σειρά, που έρχεται στην καθημερινή ζώνη του ΑΝΤΙ. Η σειρά βασίζεται στο τουρκικό φορμάτ «Yargi». Το σενάριο υπογράφει η Σωτηρία Ψευτούδη και τη σκηνοθεσία η Βίκυ Μανώλη.
Η ιστορία εστιάζει γύρω από έναν εισαγγελέα (Μιχάλης Λεβεντογιάννης), ο οποίος αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια μιας δικηγόρου (Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ) που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα.

Η δικηγόρος αυτή αναλαμβάνει υποθέσεις που αφορούν φόνους κι εγκλήματα φρικτά. Ο εισαγγελέας αναγκάζεται να της ζητήσει βοήθεια, καθώς ο αδελφός του κατηγορείται για μια δολοφονία που δεν διέπραξε. Για να καταφέρει να τον αθωώσει πρέπει να επέμβει η συγκεκριμένη δικηγόρος. Οι δυο τους γίνονται ένα και προσπαθούν να ξετυλίξουν με προσοχή το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Στο πλευρό των πρωταγωνιστών, οι Ταμίλα Κουλίεβα, Παύλος Ορκόπουλος, Στέφανος Κυριακίδης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Σοφία Φαραζή, Κίμωνας Κουρής, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Σταύρος Τσουμάνης, Βασίλης Τριανταφύλλου, ΣόλωναςΤσούνης, Μαριλένα Ράδου, Άννα Καλαϊτζίδου, Σοφία Μανωλάκου κ.ά

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved