Θανάσης Κουρλαμπάς: «Πρόσφατα έχασα τη μητέρα μου και το ίδιο βράδυ είχαμε sold-out παράσταση»
Showbiz

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Πρόσφατα έχασα τη μητέρα μου και το ίδιο βράδυ είχαμε sold-out παράσταση»

Για όλα μίλησε ο Θανάσης Κουρλαμπάς σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γνωστή εφημερίδα.

Στα 51 του χρόνια ο Θανάσης Κουραμπας είναι πια ένας ηθοποιός πρώτης γραμμής, έχοντας υποδυθεί σπουδαίους ρόλους στο θέατρο και στην τηλεόραση. Το πρώτο του μεγάλο θεατρικό «σχολείο» ήταν οι συνεργασίες με τον αείμνηστο σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο, ενώ στην τηλεόραση τον πρώτο του ρόλο του τον έδωσε ο Αλέξανδρος Ρήγας

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με ρόλους που με εξέλιξαν και ως ηθοποιό και ως άνθρωπο. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι δύσβατοι χαρακτήρες, γιατί μου δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψω πολύ. Και όταν ακόμα και οι δύστροποι χαρακτήρες, με τους οποίους ο θεατής ταυτίζεται αρνητικά, τελικά αγαπιούνται πολύ, είναι μεγάλη χαρά για έναν καλλιτέχνη», είπε ο ηθοποιός και συνέχισε: «Ανέβηκα από την Καλαμάτα στην Αθήνα και σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πάντειο. Παράλληλα, όμως, παρακολουθούσα και τη δραματική σχολή “Θεμέλιο” του Βασταρδή και όταν τελείωσα το Πάντειο, με είχε ήδη κερδίσει το θέατρο. Δεν κατάλαβα πώς πέρασαν τόσα χρόνια. Από όσα ονειρευόμουν στη δραματική σχολή, έχω ζήσει τόσα και άλλα τόσα. Το 1996 πήγα στην ακρόαση του Ευαγγελάτου για την “Ερωφίλη”. Ήταν η πρώτη μας συνεργασία. Και από τότε μέχρι το 2010 ήμουν δίπλα του σε 29 παραγωγές. Τηλεόραση άργησα να κάνω. Το ξεκίνημά μου το οφείλω στον Αλέξανδρο Ρήγα, ο οποίος το 2004 με πρότεινε για το σίριαλ ‘’Κανείς δεν λέει σ΄αγαπώ’’. Κι εκεί ξεκίνησε ένα άλλο υπέροχο ταξίδι».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός χρειάστηκε αρκετές φορές στην καριέρα του να υπερβεί τον εαυτό του για χάρη ενός ρόλου.

«Η δουλειά μας έχει πολλές απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολη η προσωπική ζωή, χάνεις ωραίες στιγμές από την οικογένειά σου για χάρη των προβών και των γυρισμάτων. Έχω κάνει και ρόλους που τους βίωσα πολύ δύσκολα, που είχαν μεγάλες απαιτήσεις, σωματικές και ψυχολογικές. Και κάποιους ρόλους που ήταν αρκετά μακριά από τον εαυτό μου. Αλλά αυτά ήταν τα πιο μαγικά ταξίδια μου. Έχω βρεθεί σε στιγμές να υπερβώ τον εαυτό μου, κυρίως συναισθηματικά. Αλλά πάνω στη σκηνή όλα ξεχνιούνται. Πρόσφατα έχασα τη μητέρα μου και το ίδιο βράδυ είχαμε sold-out παράσταση του έργου “Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς”, που δεν μπορούσε να ακυρωθεί. Εκείνο το βράδυ και το επόμενο της κηδείας ήμουν πάνω στη σκηνή. Ήταν η πιο ακραία μέρα της δουλειάς μου από τότε που ξεκίνησα και τότε είπα ότι το επάγγελμά μου είναι ευλογημένο, αλλά και ανελέητο!», είπε ο Θανάσης Κουρλαμπάς στη Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved