Τέλης Ζώτος: «Νιώθω μόνος, έχει λιγοστέψει επικίνδυνα η γενιά μου»
Showbiz

Τέλης Ζώτος: «Νιώθω μόνος, έχει λιγοστέψει επικίνδυνα η γενιά μου»

Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Τέλης Ζώτος σε γνωστή εφημερίδα και ήταν αποκαλυπτικός.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον Τόλη Βοσκόπουλο που έφυγε από τη ζωή.

Αν σας έλεγα «θέατρο», «τηλεόραση» ή «κινηματογράφος», τι προτιμάτε;

Το θέατρο είναι μαγεία. Ο κινηματογράφος βοηθούσε τότε να γίνεις ευρέως γνωστός. Η τηλεόραση σήμερα σε απογειώνει. Γενικά και τα τρία είδη καλύπτουν όλο το φάσμα που λέγεται «υποκριτική τέχνη».

Αν και όλοι σάς θεωρούσαν και σας θεωρούν από τα δυνατά χαρτιά ως ηθοποιό, δεν γίνατε ποτέ μεγάλο όνομα. Γιατί αυτό;

Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι, τον καιρό που ο κινηματογράφος έβγαζε μεγάλα ονόματα, εγώ ήμουν με τον Ροντήρη σε αρχαία τραγωδία διασχίζοντας όλη την υφήλιο.

Παίξατε δύο μοναδικούς ρόλους σε δύο ιστορικές ταινίες: «Επαναστάτης Ποπολάρος» και «Η Μεσόγειος φλέγεται»...

Ήταν δύο ρόλοι που με καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου. Αμέσως μετά ήρθε το τέλος του ελληνικού κινηματογράφου...

Στην τηλεόραση κάνατε θραύση στη θρυλική σειρά «Η γειτονιά μας»...

Έπαιξα για δύο χρόνια στη σειρά αυτή και πραγματικά ο κόσμος με αποθέωνε όπου κι αν βρισκόμουν. Δεν θα ξεχάσω που σταματούσαν αυτοκίνητα στον δρόμο για να με χαιρετήσουν. Βλέπετε, τότε τα πράγματα ήταν πολύ πιο αθώα από ό,τι σήμερα. Ο απλός κόσμος ταυτιζόταν με τα είδωλα της τηλεόρασης. Η τηλεόραση τότε ήταν κάτι εντελώς καινούργιο και ο κόσμος το αγκάλιασε με θέρμη. Βέβαια, η τηλεόραση δεν έχει τη δύναμη ούτε του θεάτρου ούτε του κινηματογράφου. Μπορεί να γίνεσαι γνωστός μέσα από αυτή, όμως φίρμα γίνεσαι στο σανίδι ή στο πανί!

Κάποτε είχατε πει για τον Βοσκόπουλο πως «όταν σπάσει αυτό το καλούπι, δεν πρόκειται να βγει κάτι αντίστοιχο». Παίξατε σε ταινίες μαζί του. Ήταν όντως σταρ;

Έπαιξα σε δύο ταινίες μαζί του και κάναμε και παρέα. Το πιο υπέροχο παιδί με τα περισσότερα ταλέντα από κάθε άλλον Έλληνα καλλιτέχνη! Ήταν ηθοποιός, ήταν τραγουδιστής, ήταν συνθέτης. Κι όλα τα έκανε τέλεια. Ο Τόλης δεν ήταν απλώς σταρ, ήταν ένα αστέρι που δεν πρόκειται να ξαναβγεί κάτι αντίστοιχο. Σκεφτείτε ότι για μισό αιώνα κυριάρχησε σε όλα όσα καταπιανόταν. Ήταν τόσο υπέροχο άτομο, που ήταν εύκολα εκμεταλλεύσιμος. Η καρδιά του ήταν μικρού παιδιού! Παρόλο που είχε γίνει ζωντανός θρύλος εδώ και πολλά χρόνια, ποτέ δεν είχε ψηλά τη μύτη. Παρέμεινε ταπεινός μέχρι το θάνατό του!

Όταν έφυγε από τη ζωή πώς νιώσατε;

Έκλαψα γοερά, όπως δεν έχω κάνει για άλλους καλλιτέχνες. Κι έκλαψα όχι γιατί χάσαμε έναν μοναδικό καλλιτέχνη αλλά έναν υπέροχο άνθρωπο.

Θεωρείτε πως η παλαιότερη ή η νεότερη γενιά είναι καλύτερη στο υποκριτικό ταλέντο;

Πιστεύω πολύ στη νέα γενιά. Έχει απίστευτο ταλέντο και είναι σίγουρα καλύτεροι από εμάς τους παλαιότερους! Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε πολλά θέατρα, τα οποία στο τέλος δεν δουλεύουν. Ευτυχώς, η νέα γενιά ηθοποιών εργάζεται και σε άλλες δουλειές προκειμένου να επιβιώσει.

Από την καριέρα που κάνατε αποκτήσατε χρήματα;

Τόσα ώστε να ζήσω καλά!

Η δική σας γενιά έχει σχεδόν «φύγει». Πώς νιώθετε;

Μόνος. Έχει λιγοστέψει επικίνδυνα η γενιά μου και οι περισσότεροι φίλοι μου δεν υπάρχουν πια. Ευτυχώς ζω το τώρα και αφήνω πίσω το παρελθόν!

Δεν παντρευτήκατε ποτέ. Δεν σας λείπει η οικογένεια;

Δεν μπορώ την εξάρτηση. Δεν μου αρέσει να εξαρτώνται από εμένα, ούτε εγώ από άλλους, θέλω να νιώθω ελεύθερος, είπε ο Τέλης Ζώτος στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved