Αθηναγόρας Κωστάκος: «Ένας από τους πρώτους πελάτες μου ήταν ο Αλέν Ντελόν»
Showbiz

Αθηναγόρας Κωστάκος: «Ένας από τους πρώτους πελάτες μου ήταν ο Αλέν Ντελόν»

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος μίλησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη σύζυγό του, Άντζυ.

Σεφ με βαθιά γνώση μαγειρικής και αληθινό ταλέντο, ο Αθηναγόρας Κωστάκος δεν σταματά να εμπνέεται και να δημιουργεί. «Έχω μεγαλώσει μέσα στις κουζίνες», αναφέρει ο ίδιος.

«Οι γονείς μου είναι οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου “Βλάχικα” στη Βάρη που χαρακτήρισε ολόκληρη την περιοχή. Η μυρωδιά του καλοψημένου κρέατος και της φρέσκιας πατάτας φούρνου υπάρχει πάντα ως παιδική μνήμη. Τελειώνοντας το σχολείο έκανα σπουδές μαγειρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτονομήθηκα αναζητώντας την εμπλοκή μου στη λεγάμενη “ελληνική δημιουργική κουζίνα”. Ένας όρος που μαγειρικά έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία», σχολιάζει.

Με περγαμηνές από τις σημαντικότερες σχολές της Γαλλίας, όπως την Ecole Ritz Escoffier του ομώνυμου παρισινού ξενοδοχείου, και προϋπηρεσία στο εστιατόριο του επίσης παριζιάνικου ξενοδοχείου «Plaza Athenee», που διατηρεί ο βραβευμένος με αστέρια Michelin Αλέν Ντουκάς, έχουν κατά καιρούς απολαύσει τις μαγειρικές του εμπνεύσεις σημαντικές προσωπικότητες.

«Ένας από τους πρώτους πελάτες μου ήταν ο Αλέν Ντελόν με τη σύντροφό του, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί», αποκαλύπτει ο Έλληνας σεφ. «Ακολούθησαν μέλη βασιλικών οικογενειών και κραταιοί επιχειρηματίες, όπως μέλη της οικογένειας Βινς, που είναι από τις πλουσιότερες του κόσμου, αλλά και πολλές ακόμα ισχυρές προσωπικότητες που συγκαταλέγονται στη λίστα “Forbes”. Συμπερασματικά αναφέρω ότι όσο πιο ισχυρός είναι κάποιος, τόσο πιο απλή συμπεριφορά έχει».

«Δεν θα τα είχα καταφέρει όλα αυτά αν δεν είχα την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της συζύγου μου. Η Άντζυ είναι εγκληματόλόγος -δεν ξέρει ούτε να βράζει νερό, από μαγειρική άποψη-, εγκατέλειψε όμως τη δουλειά της για να με στηρίξει. Είχε μια καριέρα αξιοζήλευτη στην Αγγλία, την οποία άφησε μόλις γέννησε το πρώτο μας παιδί. Της χρωστάω πολλά, γιατί ήταν και εξακολουθεί να είναι η κινητήριος δύναμη για όλα όσα κάνω.

Η Άντζυ δεν είναι απλώς συνοδοιπόρος και σύζυγος. Είναι “συνέταιρος ζωής”. Είναι η play maker της καριέρας μου. Τρέχει τα deals μου, ψηλαφίζει τα συμβόλαιά μου, με συνετίζει στα λάθη και μου θέτει όραμα για τα επόμενα βήματα. Την επιτυχία την χρωστάω και στην Άντζυ, είπε ο Αθηναγόρας Κωστάκος στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved