Στα Χανιά το ετήσιο μνημόσυνο για τον Μίκη Θεοδωράκη από την οικογένειά του!
Showbiz

Στα Χανιά το ετήσιο μνημόσυνο για τον Μίκη Θεοδωράκη από την οικογένειά του!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου από τον χαμό του αξέχαστου Μίκη Θεοδωράκη και η οικογένειά του έχει ήδη ορίσει το πώς, το πού και το πότε θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο

Αυτό θα γίνει στον Γαλατά, στα Χανιά, τόπο καταγωγής του μεγάλου Έλληνα όπου και τάφηκε πριν από έναν χρόνο.

Το ετήσιο μνημόσυνο θα γίνει στις 11 το πρωί της Παρασκευής στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων. «Θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση λουλουδιών στο μνήμα» δηλώνει αποκλειστικά στο gossip-tv ο στενός φίλος της οικογένειας Θεοδωράκη Θοδωρής Σεργιάδης ο οποίος ανήκει στους ανθρώπους που έζησαν τον αξέχαστο μουσικοσυνθέτη σε πολλές προσωπικές του στιγμές μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος άνθρωπος, θα γίνει ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν οι παρευρισκόμενοι τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκης ενώ θα ακουστεί και τραγούδι από την Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Περάκη.

Όσοι θα βρεθούν στο μνημόσυνο, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν και μία επίσκεψη στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Θεοδωράκη στον Γαλατά, εκεί που ο ίδιος Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει να ταφεί, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Εορταστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ με το όνομα του Μίκη!

Μία μέρα πριν αλλά και μία μέρα μετά την 2α Σεπτεμβρίου, ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή πέρυσι ο Μίκης όλων των Ελλήνων, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις που θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη θα βρίσκεται στην Κρήτη από την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου προκειμένου να παρευρεθεί στη μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης που θα δοθεί στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά με τον τίτλο «Νύχτα Μαγικιά», με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους οι: Γλυκερία, Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Παναγιώτης Πετράκης, Ελισάβετ Βερούλη και Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, εγγονός του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ηρώδειο όπου θα τραγουδήσουν 18 τραγούδια του γνωστοί ηθοποιοί. Το Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ θα πραγματοποιήσει μουσική παράσταση με τον τίτλο «ΘΥΜΗΣΕΣ!! 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Τη βραδιά θα παρουσιάσουν η Άννα Φόνσου και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ελένη Ανουσάκη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Θάνος Καληώρας, Χρήστος Κάλλοου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μαρία Κορινθίου, Νίνα Λοτσάρη, Σπύρος Μπιμπίλας, Νάντια Μπουλέ, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Ελένη Ροδά, Κάρμεν Ρουγγέρη, Χάρης Ρώμας, Κερασία Σαμαρά, Φίλιππος Σοφιανός, Άννα Φόνσου.

Για τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς Καλλιτεχνική διευθύντρια: Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης

Συντονισμός και υπεύθυνη παραγωγής: Sophie Hayes

Υπεύθυνη τύπου & δημόσιες σχέσεις: Μαίρη Βιντιάδου

Μουσικοί: Θανάσης Βασιλάς μπουζούκι, κορυφαίος Γιάννης Ματσούκας μπουζούκι Δημήτρης Ανδρεάδης πιάνο - Ξενοφών Συμβουλίδης όμποε, φλογερές, μπαγλαμάς - Νίκος Γκιόλας κιθάρα - Αρτέμης Σαμαράς βιόλα - Λευτέρης Γρίβας ακορντεόν - Θεόδωρος Κουέλης μπάσο - Νίκος Σκομόπουλος ντραμς -Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης κρουστά

Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης τραγούδι

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων
Δάσκαλος της Χορευτικής Ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων: Αναστάσιος Πλίτσης

Χορευτική ομάδα: Αγγελοπούλου Αριάδνη, Δρόσου Κατερίνα, Θυμιοπούλου Ηλιάνα, Καναράκη Κατερίνα, Κατάρα Αλεξάνδρα, Καραμπατζάκη Κατερίνα, Λεονταράκη Χρυσούλα, Λιναρά Παρασκευή, Μισυρλή Μυρτώ, Μπαρούνη Φαίη, Νούτσου Χριστίνα, Πετρολιάγκη Σοφία, Πιτσόλη Κατερίνα, Πορφυράκη Όλγα, Πουλή Δήμητρα, Σινάνη Μαρία, Σταματούκου Ζωή, Συναρέλλη Αθηνά, Τυρίκου Νάγια, Φουρνατζοπούλου Φωτεινή, Βασιλικιώτης Δημήτρης, Γκότσης Βασίλης, Ζέκης Νίκος, Θυμιόπουλος Αλέξης, Καζάς Γιάννης Καραδημήτρης Σωτήρης, Καργάκης Μόδεστος, Κόλιας Νεκτάριος, Κυριακίδης Χρήστος, Κωστάκης Μάριος, Λειβαθηνός Θεοδόσης, Λιναράς Κωνσταντίνος Ντούνης Γεώργιος, Παπαδημητρίου Μιχάλης, Πινκερίδης Αγγελής – Αντώνιος, Ρίζος Παναγιώτης, Σωτηρόπουλος Σπύρος, Τράπαλης Δημήτρης, Τσιάκος Γεώργιος, Τσουραπάς Δημήτρης.

Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης

Επιμέλεια τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού spot: Γιώργος Παπαθεοδώρου

Επιμέλεια γραφιστικών – παραγωγή έντυπου υλικού: Εκδόσεις Μπατσιούλα

Οργάνωση Παραγωγής: ΜΑΝΤΑΜ ΣΑΡΔΑΜ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης, Χανιά 2022», ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου με παράλληλες δράσεις σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved