Γιώργος Πυρπασόπουλος: Η γιαγιά Μαρίκα Νέζερ, το ΣΕΗ και ο ρόλος στο Αυτή η νύχτα μένει
Showbiz

Γιώργος Πυρπασόπουλος: Η γιαγιά Μαρίκα Νέζερ, το ΣΕΗ και ο ρόλος στο Αυτή η νύχτα μένει

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος γεννήθηκε το 1974 στην Αυστραλία, ενώ την Ελλάδα ήρθε σε ηλικία δύο ετών.

Η γιαγιά του Μαρίκα Νέζερ (εγγονή του Βαυαρού αξιωματικού της Οθωνικής Αυλής, Χριστόφορου Νέζερ) τον επηρέασε πολύ στην απόφασή του να γίνει ηθοποιός. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου, ενώ ξεκίνησε να παίζει από την εφηβική του ηλικία στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Παρόλο που έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό ως «Τσίου» στο «Λόγω τιμής» της Μιρέλας Παπαοικονόμου, το βάπτισμα του πυρός είχε πάρει στην ταινία του Αντώνη Κόκκινου «Τέλος εποχής», για την οποία και έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

Πώς λοιπόν μετά από όλα αυτά να μη γεμίσει το βιογραφικό του με υπέροχες δουλειές και κατά συνέπεια διακρίσεις; Μεταξύ άλλων, έπαιξε στα «Ανίσχυρα ψεύδη» της ΕΡΤ, στα «Υπέροχα πλάσματα» του ALPHA, στο «Να με προσέχεις» του MEGA αλλά δεν δίστασε και να μπει στα παπούτσια των παρουσιαστών.

Βρέθηκε στο τιμόνι του τηλεπαιχνιδιού «Μια τρύπα στο νερό» αλλά και των εκπομπών «Συν γυναιξί» και «Από αγκάθι ρόδο». Τέλος, είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και το 2012 διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Φέτος θα υποδυθεί έναν δημοσιογράφο στη νέα σειρά του ALPHA «Αυτή η νύχτα μένει».

Πηγή:TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved