Σεμίνα Διγενή: Μιλάει πρώτη φορά για τα προσωπικά της: «Πριν από 22 χρόνια βρήκα την αγάπη»
Showbiz

Σεμίνα Διγενή: Μιλάει πρώτη φορά για τα προσωπικά της: «Πριν από 22 χρόνια βρήκα την αγάπη»

Ανατρεπτική και απείθαρχη, όπως η γραφή της η Σεμίνα Διγενή επιστρέφει στον αέρα του Real FΜ 97,8.

Η πολυγραφότατη δημοσιογράφος και συγγραφέας μίλησε για τις υψηλές πτήσεις της στα ερτζιανά, αλλά και στην τηλεόραση, ενώ αποκάλυψε ότι το νέο βιβλίο της με τίτλο «Felicita» πρόκειται να γίνει ταινία.

Επιστρέφεις στον αέρα του Real FM για δέκατη χρονιά, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα δύο ετών. Πώς νιώθεις;

Μια χαρά! Αισθάνομαι οικεία εδώ, έχω φίλους πέρασα ωραία. Οταν έφυγα το καλοκαίρι του 2020 από τον Real FM και τη Realnews, ήταν γιατί ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο. Με ανάρτηση που είχα κάνει τότε, ξεκαθάριζα πως δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα με κανέναν.

Αντίθετα, υπογράμμιζα την απόλυτη ελευθερία που είχα στα θέματα και στα πρόσωπα που επέλεγα και ότι ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση επί εννέα χρόνια στη δουλειά μου. Δοκίμασα, λοιπόν, αυτά που ήθελα και κατέληξα ότι τώρα μου αρέσει πολύ να κάνω podcasts.

Και όχι μόνο σε εσένα, αν κρίνουμε από την επισκεψιμότητα, τις θερμές κριτικές και τα σχόλια που απέσπασαν.

Ευτυχώς άρεσαν και στον κόσμο, γιατί μιλούσα -στα περισσότερα- για πρόσωπα που γνώριζα καλά, γιατί ακολούθησα τη συνταγή του... χειροποίητου ρεπορτάζ με ιδιαίτερη προσοχή, φροντίδα και ουσιαστική δημοσιογραφική έρευνα.

Κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική και το τέταρτο βιβλίο σου, το «Felicita». Θα γίνει ταινία, σε σκηνοθεσία της φίλης σου Εβελίνας Παπούλια, με πρωταγωνίστρια τη Μυρτώ Αλικάκη;

Κάτι τέτοιο στήνεται και πρέπει να σου πω ότι η δαιμόνια Εβελίνα έχει κάποιες καταπληκτικές ιδέες που με έχουν εντυπωσιάσει...

Η Ελένη Ράντου είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν προλογίσει το βιβλίο σου; Δώσε μας μια γεύση...

Ναι και την ευχαριστώ πολύ. Λέει η Ελένη, μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω αν το "Felicita" είναι ένα θεατρικό έργο ή μια νουβέλα ή ένα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας - και αυτό ακριβώς είναι το ωραίο.

Και είναι ωραίο, γιατί, έξω από φόρμες κανόνες και «πρέπει», το κείμενο αυτό είναι γεμάτο με το πάθος της Σεμίνας Διγενή, τους φόβους της τις κραυγές της τη μοναχικότητά της αλλά και την ανάγκη της για λύτρωση.

Θα ήθελα να σας πω να μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πριν φτάσετε στις τελευταίες σελίδες. Οι ανατροπές καραδοκούν εκεί που δεν το φαντάζεστε και είναι αποκαλυπτικές. Αυτό το κείμενο εμένα με καθήλωσε".

Στο «Felicita» πρωταγωνιστούν μια γυναίκα, ένα αγόρι και ένα πείραμα...

Η ηρωίδα μου, αν υπήρχε στην πραγματικότητα, θα ήθελα να ήταν φίλη μου. Οπως και το αγόρι που την ακούει αποσβολωμένο να του λέει πως θέλει να... ενοικιάσει μια μέρα από τη ζωή του.

Τελικά δέχεται να της «πουλήσει» 24 ώρες επειδή εκείνη θέλει να μάθει κάτι. Ετσι, ένα επικίνδυνο πείραμα ξεκινά, μαζί με ένα ερώτημα: Θα χρησιμοποιήσει τελικά τη δυστυχία της ως πρώτη ύλη για τη λύτρωση; Ή μήπως-όπως είχε προειδοποιήσει εδώ και αιώνες ο Ευριπίδης- ο κίνδυνος θα έρθει ταχύτερα, επειδή περιφρονήθηκε;

Πόσο δύσκολη είναι η... felicita σε μια εποχή που οι γυναικοκτονίες αυξάνονται επικίνδυνα;

Μα και στο βιβλίο η ευτυχία αναφέρεται κατ' ευφημισμόν. Ζούμε σε μια χώρα όπου απουσιάζει η ουσιαστική κρατική στήριξη στις γυναίκες-θύματα και στα παιδιά τους. Σκέψου μόνο πως οι δικογραφίες για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν 5.140!

Τις χιλιάδες γυναικοκτονίες που καθημερινά διαπράττονται στον κόσμο συνήθως τις πληροφορούμαστε ως «κακές στιγμές», «εγκλήματα πάθους ή τιμής» και «συζυγικές τραγωδίες». Το δε νομικό σύστημα συντελεί στη διαιώνιση των δομών που επιτρέπουν τη γυναικοκτονία. Δεν επικεντρώνεται στον μισογυνισμό των εγκλημάτων, μεταφέρει την ενοχή στα θύματα και τελικά αδυνατεί να προστατέψει τov μισό πληθυσμό.

Παρακολουθείς τηλεόραση; Τι πιστεύεις ότι λείπει;

Οχι πια. Λείπει η αντικειμενική ενημέρωση και περισσεύει η μισή αλήθεια σε όλα.

Μετά από μια υπέροχη διαδρομή στα media, τι είναι αυτό που δεν έχεις κάνει ακόμα και θέλεις να το πραγματοποιήσεις;

Στην τηλεόραση τα είδα, τα έκανα και τα έπαθα όλα. Δεν αγαπιόμαστε πλέον. Μάλιστα, μου έλεγαν πριν από λίγο καιρό πως κάποιος ανέφερε (με δική του πρωτοβουλία) το όνομά μου, εκεί στα υψηλά κλιμάκια της ΕΡΤ, και οι «αρμόδιοι» αναπήδησαν στους θρόνους τους.

Του είπαν: «Μη διανοηθείς να ξαναπείς αυτό το όνομα εδώ. Κομμένη από παντού, εντολή άνωθεν!». Δεν θα μπορούσε να μου γίνει μεγαλύτερη τιμή! Το να είμαι κομμένη από αυτή την κυβέρνηση είναι παράσημο!

Το φλερτ με την πολιτική συνεχίζεται;

Δεν πρόκειται για φλερτ. Είναι σχέση ζωής. Με όποιο κόστος!

Τι ρόλο έπαιξε και παίζει στη ζωή σου ο έρωτας;

Ξεκίνησα με την απαίτηση σε ένα ζευγάρι τουλάχιστον ο ένας να είναι πιστός. Κατά προτίμηση, ο άλλος...

Συνέχισα βιώνοντας ότι ο έρωτας είναι το πιο σαρωτικό από όλα τα πάθη, γιατί προσβάλλει ταυτόχρονα κεφάλι, καρδιά και αισθήσεις και κατέληξα ότι θέλω την αγάπη, γιατί μόνο σε αυτή το «εσύ» και το «εγώ» γίνονται συνώνυμα. Και πριν από 22 χρόνια τη βρήκα.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved