Μάριος Φραγκούλης: «Μεγάλωσα με κλασική μουσική και Καζαντζίδη»
Showbiz

Μάριος Φραγκούλης: «Μεγάλωσα με κλασική μουσική και Καζαντζίδη»

Ο διάσημος Ελληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης κάνει αναδρομή στο παρελθόν και μοιράζεται με ξεχωριστές στιγμές από την παιδική του ηλικία και την αξιοζήλευτη επαγγελματική πορεία του.

O Μάριος Φραγκούλης και αυτό το καλοκαίρι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό σε ένα μεγάλο ακροατήριο, που ακολουθεί τα βήματά του, με τις εκφραστικές ερμηνείες του από το διεθνές ρεπερτόριο, αλλά και από ελληνικά, αγαπημένα τραγούδια.

«Φέτος το καλοκαίρι είχαμε πάρα πολλές συναυλίες στο City Garden, στη Μονή Λαζαριστών, στη Νάουσα, στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων, στα Μουδανιά, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στις Πρέσπες και στο Βεάκειο θέατρο, στις 31 Αυγούστου, στον Πειραιά.

Το κοινό μάς περίμενε με ανυπομονησία, δεδομένου ότι είχαμε πολύ καιρό να ιδωθούμε στην ουσία, με όλα αυτά που έχουν συμβεί με τον Covid, και δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε εύκολα και να πάμε σε όλα τα θέατρα λόγω των ποσοστών θέσεων που μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μιας συναυλίας. Ετσι, φέτος το κοινό μάς έδωσε μεγάλη χαρά με το να επανασυνδεθούμε μαζί του», είπε ο διάσημος καλλιτέχνης.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

«Δεν έχω φόβους, αλλά έχω μια μεγάλη ανησυχία να μην επαναλαμβάνομαι, να μην κάνω τα ίδια τραγούδια, το ίδιο ρεπερτόριο», εξομολογήθηκε και τόνισε: «θέλω να προσπαθώ μέσα από τη δουλειά μου να δίνω ένα άλλο στίγμα κάθε φορά. Αγαπάω πάρα πολύ την classical crossover μουσική, γιατί αυτή ήταν που με καθιέρωσε στο εξωτερικό και με βοήθησε να πουλήσω πάνω από έξι εκατομμύρια δίσκους σε δύσκολες εποχές, όταν σταμάτησαν να πουλάνε οι δισκογραφικές δουλειές έξω.

Ετσι, βρέθηκα το 2004 να σταματάμε να πουλάμε δίσκους με τον ίδιο τρόπο και έπρεπε να βρούμε άλλους, με live συναυλίες. Δώσαμε πολύ μεγαλύτερη σημασία στις συναυλίες, στις ηχογραφημένες παραστάσεις που μπορούσαν να παιχτούν στην τηλεόραση, για να υπάρχουμε, γιατί αυτός είναι ο μεγάλος φόβος του κάθε καλλιτέχνη: Οτι πρέπει να υπάρχει, πρέπει να δίνει το “παρών”». Είναι ένας καλλιτέχνης που έχει όλο το «πακέτο»: εμφανίσιμος, ταλαντούχος, προσεγγίζει μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου και έχει πέραση σε όλες τις ηλικίες.

Ο ίδιος εξομολογήθηκε: «Αισθάνομαι πως είμαι πολύ τυχερός. Εχω πει πάρα πολλά “όχι” για να φτάσω στο σημείο όπου βρίσκομαι σήμερα, γιατί πιστεύω ότι τα “όχι” που είπα ήταν απόφασης καριέρας. Φανταστείτε ότι μου είχαν κάνει πρόταση όταν ήμουν 22 ετών να κάνω έναν non δίσκο, να έχω το μαλλί μου λίγο στραβό, να φορέσω τρύπια τζιν και τα λοιπά.

Τους είχα πει τότε ότι αυτό δεν με εκφράζει εμένα, δεν μπορώ να το κάνω και μου είχαν πει: “Μα, τώρα είσαι 22 χρόνων. Μετά κάνε ό,τι θέλεις”. Από τότε το είχα καταλάβει και τους είχα απαντήσει ότι “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”, γιατί έτσι είχα μάθει από τους δικούς μου γονείς.

Σπούδασα κλασική μουσική, φωνητική για πάρα πολλά χρόνια, γιατί υπάρχει αυτή η νοοτροπία, ότι όσο πιο νέος κάνεις πράγματα, τόσο πιο σπουδαίος θα γίνεις στο μέλλον. Ομως οι δικοί μου γονείς μού έλεγαν: “Τι θα προτιμούσες; Να έχεις μεγάλη διάρκεια ή απλώς να γίνεις γνωστός σε μερικές μέρες και να σε ξέρει όλος ο κόσμος;”. Εγώ πάντα απαντούσα: “θέλω να έχω διάρκεια”. Δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι ο κύριος λόγος που μπαίνω στο τραγούδι ή στο θέατρο είναι επειδή θέλω να γίνω διάσημος, αλλά επειδή το αγαπούσα με πραγματικό και τεράστιο πάθος».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Η σχέση του με τη μουσική αρχίζει από την Αφρική, την τότε Ροδεσία, τη σημερινή Ζιμπάμπουε, όπου και γεννήθηκε, ενώ 4,5 χρόνων ήρθε στην Ελλάδα και έμεινε στη θεία του.

«Στην Αφρική ο πατέρας μου έπαιζε κλασικό πιάνο. Ακούγαμε Μάριο Λάντζα και διάφορους τενόρους, αλλά ακούγαμε και από τη μεριά της μητέρας μου, φυσικά, τον Καζαντζίδη, τη Μαρινέλλα, τα τραγούδια των ανθρώπων που έχουν φύγει από την πατρίδα, γιατί υπήρχε αυτός ο μεγάλος καημός και ο αναστεναγμός ότι ήμασταν μακριά από τη χώρα μας.

Ηρθα στην Ελλάδα με τη θεία μου και τον θείο μου, που ήταν δύο υπέροχοι άνθρωποι και καλύτερους γονείς δεν θα μπορούσε να έχει ένα παιδί σαν και εμένα. Αυτοί με βοήθησαν να μάθω ελληνικά, γιατί δεν ήξερα τότε τη γλώσσα. Να φανταστείτε ότι ούτε νηπιαγωγείο δεν πήγα, αλλά οι θείοι μου είχαν τρομερή υπομονή μαζί μου», εκμυστηρεύτηκε ο διάσημος τενόρος.

Οσον αφορά τα επόμενα ανακοινώσιμα σχέδιά του, αξίζει να αναφέρουμε τη συμμετοχή του σε μια συναυλία στις 5 Σεπτεμβρίου για τον Γιώργο Χατζηνάσιο, καθώς φέτος γιορτάζονται τα 50 χρόνια πορείας του επί σκηνής στο ελληνικό τραγούδι.

«Θα ερμηνεύσω κάποια τραγούδια δικά του τα οποία αγάπησα πάρα πολύ, σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, που είχε τραγουδήσει μάλιστα η Νάνα Μούσχουρη σε αυτή την τρομερή δισκογραφική δουλειά. Η τελευταία μας παράσταση θα είναι το “Carmina Burana” στο Ηρώδειο, με μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό, όπου θα παίξει και η Ντέμπορα Μάγιερς», κατέληξε ο Μάριος Φραγκούλης.

Πηγή:Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved