Δημήτρης Πιατάς: «Ο Λιγνάδης τιμωρήθηκε στη συνείδηση του κοινού»
Showbiz

Δημήτρης Πιατάς: «Ο Λιγνάδης τιμωρήθηκε στη συνείδηση του κοινού»

Ο Δημήτρης Πιατάς μίλησε για τον χειμώνα που έρχεται και τον τρόμο που νιώθει.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του αναφέρθηκε επίσης στην αποφυλάκιση Λιγνάδη.

Με τόσα σκάνδαλα να ταλανίζουν τη σημερινή κυβέρνηση, με την ανεπαρκή διαχείριση της πανδημίας, με έναν τρομακτικό χειμώνα να έρχεται μπροστά μας, ποια είναι η τωρινή σας θέση;

Τρόμος, τρόμος, τρόμος. Αυτό είναι το μόνο συναίσθημα και φωνάζω για την απόλυτη ενοχή των ανθρώπων οι οποίοι αυτήν τη στιγμή ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης και δεν ενημερώνουν σωστά τον πολίτη, δεν κάνουν αυτό που είναι υποχρέωσή τους.

Η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης και απογύμνωσε τη Δικαιοσύνη.

Εχουμε μια απόφαση καταδικαστική, άρα μου δίνει το δικαίωμα και δημοσίως να δηλώσω ότι ο άνθρωπος αυτός τιμωρήθηκε γιατί είναι βιαστής ανηλίκων. Ο Λιγνάδης τιμωρήθηκε στη συνείδηση ενός κοινού και απελευθερώθηκε με βάση την ερμηνεία ενός νόμου.

Ο νόμος είναι φτιαγμένος από ανθρώπους, οι άνθρωποι κάνουν λάθη, οι αποφάσεις μπορεί να είναι λανθασμένες ακόμη και αν είναι νομιμοφανείς - η Δικαιοσύνη στον πυρήνα της εκ[1]φράζει τη συνείδηση του κόσμου. Ο Αισχύλος είχε πει ότι η «δικαιοσύνη είναι η αποκατάσταση μιας χαμένης ισορροπίας».

Εάν νομίζουν ότι με τις γνωριμίες τους μπορούν να δηλώνουν ότι η απόφαση της απελευθέρωσής του είναι νόμιμη, είναι μια άλλη ιστορία. Και λυπάμαι που η πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για λαϊκισμό και απονομή δικαιοσύνης με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Σέβομαι πολύ τους θεσμούς και τα θεσμικά πρόσωπα με την προϋπόθεση ότι σέβονται εμάς. Γιατί οι θεσμοί είναι δικά μας δημιουργήματα, ενώ τα πρόσωπα πρέπει να ξέρουν τι λένε και τι πράττουν. Διεκδικώ με κάθε τρόπο τόσο την ελευθερία όσο και την ελευθεριότητά μου να λέω πράγματα που δεν είναι πάντα αρεστά.

Το σίγουρο είναι ότι εάν ζούσα στον Μεσαίωνα θα ήμουν γελωτοποιός και ο φεουδάρχης που θα του έλεγα τις αλήθειες δεν θα μου έκοβε το κεφάλι. Δεν ξέρω σήμερα πόσο ισχύει αυτό. Μήπως η εποχή εκείνη ήταν λίγο καλύτερη για τους γελωτοποιούς, αναρωτιέμαι..

Πηγή:Documento

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved