Νικόλας Μπράβος: «Κάθε έρωτας αξίζει τη διαδρομή του»
Showbiz

Νικόλας Μπράβος: «Κάθε έρωτας αξίζει τη διαδρομή του»

Ηθοποιός που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη διανύσει μια σημαντική τηλεοπτική διαδρομή, θα συμμετέχει τη σεζόν που ξεκινά στη μεγάλη ιστορική παραγωγή της ΕΡΤ γύρω από τον έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης.

Ο Νικόλας Μπράβος μάς μιλά για το ρόλο του, αλλά και για τα πολλά επερχόμενα θεατρικά σχέδιά του.

Τον Σεπτέμβριο περιμένουμε τη νέα παραγωγή της ΕΡΤ1. Εσείς υποδύεστε τον Σπύρο, τον σοφέρ της Κυβέλης. Σε ποια γεγονότα από αυτά που συνέβησαν στη διάρκεια της σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου υπήρξε μάρτυρας;

Στα τελευταία γεγονότα της σχέσης τους όταν οι δυο τους ζούσαν ήδη χωριστά για αρκετά χρόνια. Η Κυβέλη τού συμπαραστάθηκε στην ασθένειά του, η οποία τελικά τον οδήγησε στο θάνατο. Ως οδηγός της, ο Σπύρος ήταν δίπλα της όλο αυτό το διάστημα.

Πώς προετοιμαστήκατε για το ρόλο αυτό και για το ταξίδι πίσω στο χρόνο;

Έκοψα τα μαλλιά μου και φόρεσα ρούχα της εποχής! (γέλια)

Τι σας γοήτευσε στην προσωπικότητα της μεγάλης αυτής ηθοποιού;

Ο δυναμισμός της, το πηγαίο ταλέντο της, η τόλμη της στον έρωτα, ο αυτοσεβασμός της. Ο τρόπος που χειριζόταν την ύπαρξή της σε μια εποχή που δεν ευνοούσε τα θέλω και την ισότιμη θέση της γυναίκας.

Πώς βλέπετε αυτή την ιστορία αγάπης με φόντο ένα κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που μεταβαλλόταν συνέχεια και με δραματικό τρόπο;

Η αγάπη των δύο αυτών ανθρώπων ήταν το σταθερό τους σημείο αναφοράς μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο άλλαζε δραματικά, ενώ ήταν και οι δυο τους μέρος αυτής της αλλαγής. Ο Παπανδρέου στον πολιτικό τομέα και η Κυβέλη στον καλλιτεχνικό.

Αξίζει ένας τέτοιος θυελλώδης έρωτας, ακόμα και αν καταλήγει σε χωρισμό, όπως συνέβη με αυτούς τους δύο;

Κάθε έρωτας αξίζει να κάνει τη διαδρομή του μέσα μας, είτε είναι θυελλώδης είτε όχι... Ο προορισμός δεν τον αφορά τόσο όσο το ταξίδι που κάνει στις ψυχές μας.

Τι σας εντυπωσίασε στην εποχή που αναφέρεται η σειρά;

Η σειρά καλύπτει μια μεγάλη χρονική περίοδο, στην οποία υπήρξαν τεράστιες κοινωνικοπολιτικές και πολιτιστικές αλλαγές. Ξεκινά από τη γέννηση της Κυβέλης και του Γεωργίου Παπανδρέου, την ίδια χρονιά, το 1888, και τελειώνει με το θάνατο του Παπανδρέου, την 1η Νοεμβρίου 1968, κατά τη διάρκεια της χούντας. Αν κάτι μου φαίνεται εντυπωσιακό, αυτό είναι οι ρηξικέλευθες αλλαγές στις κοινωνικές δομές.

Ιστορικές σειρές όπως αυτή μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε το παρελθόν μέσα από μια άλλη οπτική γωνία. Τι αίσθηση θεωρείτε ότι θα αφήσει στο τηλεοπτικό κοινό;

Την αίσθηση ότι πίσω από τα ιστορικά γεγονότα κρύβονται ευαίσθητες ανθρώπινες ιστορίες.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, τι σας έφερε στη Γαύδο;

Αυτό που με έφερε στη Γαύδο αρχικά, η αφορμή δηλαδή, ήταν η προτροπή μιας φίλης να συμμετέχω στο Ψυχόδραμα. Αυτό που θα με κάνει να επιστρέφω όμως στη Γαύδο, πέρα από τη μοναδική αποκαλυπτική εμπειρία του Ψυχοδράματος, είναι η άμεση επαφή με τη φύση, που με φέρνει πιο κοντά στην ανακάλυψη του εαυτού μου, και η συναναστροφή με ανθρώπους που οι αναζητήσεις τους μιλούν σε ένα κομμάτι της ψυχής μου.

Θα κάνετε και θέατρο τη νέα σεζόν;

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα συμμετέχω σε τρεις παραστάσεις. Θα είμαι ο Ζορό στην παιδική παράσταση που θα ανέβει στο θέατρο Ζίνα σε σκηνοθεσία Νίκου Λημνιού, κάθε Κυριακή από 2 Οκτωβρίου, ο Τζον στο έργο «Cock» του Μάικ Μπάρτλετ σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου στο θέατρο Broadway, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τα μέσα Οκτωβρίου, και ο Οιδίποδας στο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, από τα μέσα Ιανουάριου. Τέλος, σας καλώ να δείτε την αιρετική ανατρεπτική ταινία «Μινόρε» του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, που θα ταξιδέψει αυτόν το χειμώνα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πηγή: 7μερες tv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved