Η Λένα Παπαληγούρα στο gossip-tv: Οι ρόλοι σε δυο σειρές της ΕΡΤ και η εξομολόγηση για τα παιδιά της
Showbiz

Η Λένα Παπαληγούρα στο gossip-tv: Οι ρόλοι σε δυο σειρές της ΕΡΤ και η εξομολόγηση για τα παιδιά της

«Αερικό» με ομορφιά νεραϊδένια, φωνή που σε γαληνεύει και φυσικά μάτια γεμάτα λάμψη που μιλούν από μόνα τους… κάπως έτσι μπορεί κανείς να περιγράψει τη Λένα Παπαληγούρα όταν στέκεται μπροστά σου με την φινετσάτη φιγούρα της να «γεμίζει» το χώρο.

Φυσικά τα λόγια περιττεύουν για το πηγαίο και αστείρευτο ταλέντο της, το οποίο τη φετινή τηλεοπτική σεζόν θα δούμε να ξεδιπλώνει και μέσα από δυο σειρές της ΕΡΤ.

Συνάντησα την ηθοποιό στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΡΤ και μιλήσαμε για τον ιδιαίτερο ρόλο της στη σειρά «Φλόγα και Άνεμος», για τη σειρά «Πτώση» που θα δούμε στο ίδιο κανάλι στο δεύτερο μισό της σεζόν ενώ όταν η κουβέντα ήρθε στα δυο της παιδιά, το πρόσωπό της έλαμψε.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και όλοι μαζί είδαμε ένα φανταστικό πρόγραμμα γιατί νομίζω πραγματικά πως έχει γίνει αξιόλογη δουλειά στην ΕΡΤ και είναι πολύ σημαντικό που το έχουμε αναγνωρίσει όλοι και κυρίως οι τηλεθεατές.

Εγώ θα βρίσκομαι σε δυο σειρές φέτος. Η μια έχει ήδη τελειώσει τα γυρίσματα της και αναφέρομαι στη σειρά «Φλόγα και Άνεμος». Η σειρά αυτή αναφέρεται στον έρωτα της Κυβέλης και του Γεώργιου Παπανδρέου. Βασίζεται στο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου και εγώ υποδύομαι την Όλγα.

Η Λένα Παπαληγούρα μιλά για τη δική της Όλγα
Η ηρωίδα μου, η Όλγα είναι ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα γιατί παρόλο που δεν είναι ιστορικό, στο πρόσωπο της Όλγας συναντάμε πάρα πολλά κορίτσια της εποχής. Είναι ιδιαίτερος ρόλος. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία ξεκινά τη ζωή της με πολλά όνειρα, όμως την πετυχαίνουμε σε μια περίοδο που τα έχει εγκαταλείψει. Έχει βρεθεί σε έναν γάμο που δεν την ικανοποιεί και αντί να περιμένει το παιδί της με προσμονή, το περιμένει με αγωνία και θλίψη

«Στη διάρκεια της σειράς θα τη δούμε να παίρνει πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή της και η ιστορία η δική μου, της Όλγας δηλαδή και του άντρα της, του Φώντα, που τον υποδύεται ο Αργύρης Πανταζάρας κινείται παράλληλα με την ιστορία των δυο πρωταγωνιστών».

«Είναι πολύ σημαντικό για τη σειρά το γεγονός ότι πιάνει αυτή την εποχή. Ύστερα συστήνει στο κοινό την πολύπλευρη προσωπικότητα της σπουδαίας αυτής γυναίκας, της Κυβέλης και μάλιστα μέσα από μια τόσο δυνατή και καθοριστική για τη ζωή της σχέση. Το κλίμα στα γυρίσματα ήταν φανταστικό. Η Ρέινια Εσκενάζη είναι μια σκηνοθέτιδα εγγύηση. Έχει δώσει πάρα πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια και είναι μια δουλειά με ποιότητα, με ηρεμία, με πολύ ωραίες συνθήκες στο γύρισμα. Μια φανταστική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Από σκηνογραφικό, ενδυματολογικό, διασκευή σεναρίου… νομίζω πως είναι μια δουλειά, η οποία θα αγαπηθεί από τον κόσμο»

Με τον τηλεοπτικό της παρτενέρ στη σειρά Φλόγα και Άνεμος

Τα επόμενα σχέδια

«Θα κάνω θέατρο, θα είμαι στην επανάληψη του «Το Σώσε» στο Παλλάς και από τον Νοέμβριο θα είμαι και στο θέατρο Πορεία με το έργο «Κουκλόσπιτο». Θα είμαι όμως και στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Πτώση» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Γεωργίου και σε σενάριο της Τίνας Καμπίτση. Ευτυχώς για εμένα αργούμε λίγο να αρχίσουμε. Είναι μια σειρά σύγχρονη, με μυστήριο και νομίζω θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Κάτι διαφορετικό»

Η ιστορία

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας. Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη. Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι, υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved