Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Η δουλειά μας είναι εκ φύσεως ανταγωνιστική»
Showbiz

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Η δουλειά μας είναι εκ φύσεως ανταγωνιστική»

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος μαζί με τη Χριστίνα Βίδου καλημερίζουν για μια ακόμη τηλεοπτική χρονιά το κοινό μέσα από την ενημερωτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής σε συνέντευξή του μίλησε για τους έντονους ρυθμούς της τηλεόρασης και αν μπαίνει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με την ιδιωτική τηλεόραση.

Έχετε χρόνια θητείας στις εφημερίδες διατελώντας και σε επιτελικές θέσεις. Πώς βρεθήκατε στην τηλεόραση και μάλιστα με τετράωρη πρωινή εκπομπή; Συνήθως οι «εφημεριδάνθρωποι» έχουν άλλους ρυθμούς.

«lσως έχεις ακούσει αυτό που λένε ότι η Νομική μπορεί να σε πάει παντού. Στις αρχές του 2019 έτυχε να με δει καλεσμένο σε μια ενημερωτική εκπομπή ως δημοσιογράφο εφημερίδας ο Γιάννης Δρόσος που ήταν διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ. Τον είχα καθηγητή στη Νομική.

Με θυμήθηκε, του άρεσε η παρουσία μου και με πήρε στην εκπομπή “Δεύτερη ματιά” που παρουσίαζε η Κατερίνα Ακριβοπούλου με τον Σωτήρη Καψώχα. Ετσι ξεκίνησαν όλα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας είχε κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες για τον τομέα της ενημέρωσης που συμπεριλάμβαναν - ευτυχώς για μένα! - και τη δική μου παρουσία».

Οι ρυθμοί ωστόσο της τηλεόρασης είναι έντονοι. Βρεθήκατε προ εκπλήξεως;

«Η ένταση και η πίεση της δουλειάς είναι η ίδια όπου και να βρίσκεσαι, οι ρυθμοί όμως όντως δεν έχουν καμία σχέση. Στην εφημερίδα μια είδηση μπορείς να τη διαμορφώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με την εξέλιξη του ρεπορτάζ και να τη γράφεις ξανά και ξανά. Αυτή η διαδικασία στην τηλεόραση πρέπει να γίνει σε δευτερόλεπτα. Αυτό είναι σίγουρα κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που γνώριζα».

Βρήκατε εύκολα τα πατήματά σας με την κυρία Βίδου;

«Το εκπληκτικό με τη Χριστίνα είναι το εξής. Γνωριστήκαμε πέρυσι, ακριβώς μια εβδομάδα πριν κάνει πρεμιέρα η εκπομπή μας και είχαμε πολύ καλή χημεία με το... καλημέρα, η οποία εξελίχθηκε στην πορεία σε μια εξίσου πολύ καλή συνεργασία».

Θεωρείτε ότι είναι απαραίτητη η καλή χημεία με τον άμεσο συνεργάτη σας ή ο επαγγελματισμός διαπερνά κάθε εμπόδιο;

«Παλαιότερα είχα την άποψη ότι όλα είναι θέμα επαγγελματισμού. Τώρα τάσσομαι αναφανδόν υπέρ του πρώτου. Στην τηλεόραση δεν μπορείς να κρυφτείς. Είσαι στον αέρα και είναι δύσκολο να καμουφλαριστείς. Οταν όμως βγαίνει αυθόρμητα και αβίαστα η εκπομπή φαίνεται στο παραγόμενο αποτέλεσμα. Οι πρωινές παραγωγές είναι η καθημερινή παρέα του τηλεθεατή, θα ήθελες να πιεις τον πρωινό σου καφέ με δυο ανθρώπου που είναι τσακωμένοι μεταξύ τους;»

Μπαίνετε στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με την ιδιωτική τηλεόραση;

«Η δουλειά μας είναι εκ φύσεως ανταγωνιστική. Και στην εφημερίδα θέλω το έντυπο στο οποίο εργάζομαι να πουλάει παραπάνω φύλλα από τα ανταγωνιστικά και να είναι το καλύτερο στην αγορά. Στην τηλεόραση ισχύει το ίδιο. Το θέμα είναι τι εκπτώσεις είσαι διατεθειμέvoς να κάνεις για να το πετύχεις αυτό. Τόσο η Χριστίνα κι εγώ, όσο και η διεύθυνση ενημέρωσης και η διοίκηση της ΕΡΤ, δεν είμαστε διατεθειμένοι σε κανέναν συμβιβασμό για να το πετύχουμε αυτό».

Ωστόσο, θα υπέθετε κανείς ότι σε ένα δημόσιο μέσο θα υπάρχουν άνωθεν παρεμβάσεις.

«Στα χρόνια που βρίσκομαι στη δημόσια τηλεόραση δεν έχω αισθανθεί την πίεση να συνταχθώ με οποιαδήποτε γραμμή. Αυτό οφείλω να το πιστώσω στην παρούσα διοίκηση και διεύθυνση της ΕΡΤ».

Πηγή:TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved