Θάλεια Ματίκα: «Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι λαχείο»
Showbiz

Θάλεια Ματίκα: «Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι λαχείο»

Η ευγένεια, το ήθος και το ταλέντο είναι ένα τρίπτυχο που ακολουθεί τη Θάλεια Ματίκα.

Η ίδια, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άλφα -Ληναίος-Φωτίου με την παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» και εξήγησε τους λόγους που έκαναν την παράσταση να αγαπηθεί από το κοινό.

H νέα καλλιτεχνική περίοδος ξεκινάει σιγά-σιγά. Τι εύχεσαι και τι περιμένεις από αυτήν;

Χαιρόμαστε πολύ που επανερχόμαστε με το έργο «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» και το μόνο που εύχομαι είναι να πάει όπως πήγε πέρυσι.

Μαζί με τον Τάσο Ιορδανίδη επιστρέφετε, λοιπόν, στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου, με την παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι». Ποιοι λόγοι έκαναν το κοινό να την αγκαλιάσει με τόση θέρμη;

Νομίζω πως έχει να κάνει με το ότι οι θεατές ταυτίζονταν με τη θεματολογία του έργου και έβλεπαν στιγμές της δικής τους ζωής αποτυπωμένες στη σκηνή. Ακούσαμε πλείστες φορές ότι έχουν ζήσει την ίδια κατάσταση οι ίδιοι ή οι γονείς τους και ότι τους αγγίξαμε βαθιά.

Είναι εύκολο να αποτυπωθούν καθημερινές στιγμές σε ένα θεατρικό έργο;

Όχι, και γι’ αυτό δεν βρίσκεις πλέον έργα σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο δραματουργικά. Νομίζω πως ο Τάσος έχει άστρο σε αυτή τη δουλειά. Δεν ξέρω πώς του βγήκε και το έγραψε, διότι ήταν η πρώτη φορά που έγραψε δικό του, αυτούσιο, έργο. Επιπλέον, όπως γνωρίζεις, οι ηθοποιοί ψάχνουμε τέτοια έργα, που να αφορούν τις σχέσεις δύο ανθρώπων, γιατί αυτά είναι διαχρονικά.

Υπάρχει κάποιο σχόλιο θεατή που να το θυμάσαι επειδή σε χαροποίησε ή σε συγκίνησε;

Υπάρχουν πολλά σχόλια θεατών, όχι μόνο ένα. Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε σχόλια που είτε μας τα έλεγαν από κοντά είτε μας τα έστελναν με μηνύματα. Ένα από τα συγκινητικά ήταν ότι κάποιοι χώρισαν δύο-τρεις φορές και μας έλεγαν ότι σώσαμε τον γάμο τους. Εμείς κάνουμε ψυχανάλυση παράλληλα με το θέατρο.

Εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους;

Για να είμαι ειλικρινής, όσο μεγαλώνω, μικραίνει ο κύκλος των ανθρώπων που εμπιστεύομαι. Αυτό έχει να κάνει με το ότι οι σχέσεις (προσωπικές, οικογενειακές, φιλικές) θέλουν χρόνο και κόπο. Στο βάθος του χρόνου, αποδεικνύεται η ουσία και η αξία τους.

Επομένως, όσο μεγαλώνεις και κρίνοντας αυτές τις σχέσεις, κάποιες φθείρονται για πάντα. Δεν είσαι στην πρώτη νιότη, που όλα είναι ρόδινα. Σου έρχονται τα προβλήματα, οι υποχρεώσεις και τα βάρη της ζωής, οπότε γίνονται πιο δύσκολες οι σχέσεις.

Προσωπικά, δεν με στενοχωρεί καθόλου. Προτιμώ να έχω δυο-τρεις ανθρώπους και να τους εμπιστεύομαι απόλυτα, παρά να έχω έναν τεράστιο κύκλο που να μην ξέρω τι να τον κάνω.

Πάντως, δεν είχες κάποιον μεγάλο κύκλο, ούτε ανήκες σε «αυλές».

Ισχύει. Απλώς, παλαιότερα, ήμουν πιο παρορμητική απ’ ό,τι είμαι τώρα. Για παράδειγμα, μπορώ να μείνω πολλές μέρες συνεχόμενα στο σπίτι μου. Δεν έχω πρόβλημα, ούτε έχω ανάγκη την κοινωνικοποίηση.

Στη σημερινή εποχή, βρίσκει κανείς ουσιαστική συντροφικότητα;

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι λαχείο και, όταν σου πέσει, πρέπει να το αναγνωρίσεις εγκαίρως. Το να ερωτευτείς και να περάσεις ωραία είναι πιο βατό σε σχέση με το να βρεις την ουσιαστική συντροφικότητα. Θέλει δουλειά, αγώνα και καλή επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού.

Λες συχνά «θέλω να σου κρατάω το χέρι» στον Τάσο και στα παιδιά σου;

Συνέχεια... Είμαι ανοιχτή στο να εκφράζω το συναίσθημά μου και το ίδιο προσπαθώ να μάθω και στα παιδιά μου. Δεν αξίζει να θυσιάζεις το συναίσθημά σου για τίποτα. Άσε που νομίζω ότι, όταν προσφέρεις αγάπη, την παίρνεις και πίσω.

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved