Το τελευταίο «αντίο» στη Μάρθα Καραγιάννη (photos+videos)
Showbiz

Το τελευταίο «αντίο» στη Μάρθα Καραγιάννη (photos+videos)

Το πιο δυσάρεστο ραντεβού με τη Μαρθούλα τους, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσαν τη Μάρθα Καραγιάννη, είχαν δώσει σήμερα το μεσημέρι, στις 12,00, στο Α' Νεκροταφείο οι φίλοι της και οι στενοί συγγενείς της για να της πουν το στερνό «αντίο».

Η Μάρθα Καραγιάννη τους βύθισε σε βαρύ πένθος την περασμένη Κυριακή 18/9, όταν έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, όπως περιέγραψε ο προσωπικός της γιατρός και οικογενειακός της φίλος Δημήτρης Σούρας.

«Δυστυχώς η Μάρθα έφυγε. Τα πράγματα έγιναν ως εξής. Γύρω στη 1 παρά τέταρτο, η Ντόρα η αγαπημένη της φίλη, η αδελφή της, το πιο δικό της πρόσωπο μού τηλεφώνησε για να μου πει ότι βλέπει πως η Μάρθα δεν είναι πολύ καλά. Της είπα να μου μιλήσει, μου είπε «καλημέρα Δημήτρη». Και της απάντησα πως δεν μου φτάνει αυτό. Είπε «κα» και μετά σταμάτησε... Παίρνω την Ντόρα που ήταν δίπλα της στο τηλέφωνο και της ζητώ να καλέσει ασθενοφόρο, τα πάντα. Της έδωσα το νούμερο και σε τρία λεπτά με πήρε η Ντόρα ουρλιάζοντας λέγοντάς μου ότι η Μάρθα έφυγε. Από τότε, είμαστε όλοι δίπλα και είμαστε συγκλονισμένοι. Έφυγε μία μεγάλη πρωταγωνίστρια και για μένα μία σπουδαία φίλη, ένας πολύ δικός μου άνθρωπος. Η Ντόρα είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αυτή δυστυχώς είναι η αναγγελία του θανάτου της Μάρθας Καραγιάννη. Χάσαμε ένα λαμπρό αστέρι...» είπε μεταξύ άλλων ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού "Καλύτερα Δε Γίνεται" την ημέρα του θανάτου της μεγάλης ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Η Μάρθα Καραγιάννη τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της είχε παραδεχτεί:

«Έχω πια αποσυρθεί και ζω ήσυχα στο σπίτι μου παρέα με μια φίλη ζωής την Ντόρα Δούμα, που είναι ο πιο δικός μου άνθρωπος, η αδελφή μου. Δεν θέλω πια συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις, βαρύγδουπες δηλώσεις. Τα έχω κάνε όλα πολύ. Τα χόρτασα. Σειρά έχουν πια οι νεότεροι. Έχω ζήσει επτά ζωές σε μία. Δεν έχω κανένα παράπονο. Ίσως το μοναδικό -που είναι μια πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ- είναι όταν παντρεύτηκα τον ποδοσφαιριστή Μίμη Στεφανάκο και γέννησα ένα παιδί. Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα. Έζησε μόνο τρεις μέρες. Έκλαψα πολύ για αυτό, υπέφερα, έπεσα σε κατάθλιψη. Δεν ήθελα τίποτα! Δεν ήθελα κανέναν, ούτε να με παρηγορήσει ούτε να μου απαλύνει τον πόνο. Ούτε καν τον άντρα μου. Αισθάνθηκα ένα απίστευτο κενό και μια εσωτερική μοναξιά. Ένα συναίσθημα που είμαι σίγουρη πως το καταλαβαίνουν μόνο οι γυναίκες που έχουν ζήσει μια παρόμοια εμπειρία.

Εκείνο που ήθελα τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν να μείνω μόνη μου. Καταλαβαίνω τώρα πια πως ήταν πολύ σκληρή απόφαση, τόσο για μένα όσο και για τον Μίμη, αλλά έτσι ένιωσα. Ήταν αναμφισβήτητα η πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου. Μια εικόνα και μια σκιά που θα με κυνηγά πάντα, αφού μέχρι και τα 40 μου χρόνια ζούσα με την ελπίδα ενός παιδιού. Ήθελα πολύ να αποκτήσω ένα παιδί. Ο θεός δεν μου το έδωσε. Ισως έτσι να ήταν γραμμένο και, όπως λέει κι η παροιμία, «ό,τι γράφει δεν ξεγράφει». Τώρα πια ζω με όσα ο θεός μου έχει δώσει - και η αλήθεια είναι πως μου έχει δώσει πολλά. Πάνω από όλα την αγάπη του κόσμου, που είναι πολύ σημαντική για όλους εμάς τους καλλιτέχνες. Τον ευγνωμονώ για αυτό.

Ωστόσο, στα χρόνια της τεράστιας δημοτικότητας μου, στη χρυσή εποχή του σινεμά, τότε που δεν μπορούσα ούτε στον δρόμο να περπατήσω ελεύθερη, υπήρξαν φορές που ήθελα να ουρλιάξω και να φωνάξω: «Μεταχειριστείτε με ως ανθρώπινο πλάσμα». Το ξεπέρασα, αλλά σε αυτό με βοήθησε πολύ η ενασχόληση μου με τη μεταφυσική. Συνειδητοποίησα πράγματα που ως άνθρωπος τα αγνοούσα. Μπόρεσα να κάνω αυτοκριτική και να προχωρήσω κι ένα βήμα μπροστά. Άρχισα να συμφιλιώνομαι ακόμη και με την ιδέα του θανάτου, γιατί τα τελευταία τριάντα χρόνια που ασχολούμαι και διαβάζω οτιδήποτε σχετικό με έχουν οδηγήσει σ' ένα συμπέρασμα, ότι μετά θάνατον ο άνθρωπος δεν χάνεται, αλλά περνά σε άλλα επίπεδα».

Η άφιξη της Αλίκης Κατσαβού με τον γιο της Φοίβο Βουτσά στο στερνό «αντίο» στη Μάρθα Καραγιάννη.

Η διπλή είσοδος της Ζωζώς

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη εκτός από το γεγονός ότι έστειλε το δικό της στεφάνι για τον χαμό της καλής της φίλης Μάρθας Καραγιάννη στο οποίο έγραψε έναν πολύ τρυφερό μήνυμα, έδωσε και το παρών στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη στο Α' Νεκροταφείο. Μάλιστα, όταν έφτασε, παρ' όλο που προσπάθησε να μπει, δεν τα κατάφερε καθώς είδε πολύ κόσμο συγκεντρωμένο και δεν υπήρχε δίοδος για να περάσει και έτσι αναγκάστηκε να βγει ξανά έξω από το νεκροταφείο και να μπει ξανά, αυτή τη φορά από την κεντρική είσοδο. Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το τελευταίο «αντίο» που είπαν φίλοι, συγγενείς και γνωστοί στη Μάρθα Καραγιάννη στο Α' Νεκροταφείο:

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved