Στεργιανού – Χρυσόπουλος: «Το ''guilty choices'' επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις»
Showbiz

Στεργιανού – Χρυσόπουλος: «Το ''guilty choices'' επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις»

Η Ειρήνη Στεριανού και ο Τάσος Χρυσόπουλος, δύο εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης «Guilty choices», που παρουσιάζεται στον πολυχώρο Vault, μιλούν για την ιστορία και αποκαλύπτουν αν κάνουν ένοχες... επιλογές.

Επιπλέον, εξηγούν πόσο τα όνειρα και οι φιλοδοξίες οδηγούν τους ανθρώπους στον επιθυμητό στόχο.

Η παράσταση «Guilty choices» παρουσιάζεται για δεύτερη σεζόν στον πολυχώρο Vault. Μίλησέ μας για αυτή τη συνεργασία...

Όλα ξεκίνησαν από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά, ο οποίος μου έκανε την πρόταση. Διάβασα το έργο, που είναι σκληρό, και επειδή προέρχομαι από τον χώρο του μόντελινγκ φοβήθηκα για το πώς μπορεί να κριθώ. Στη συνέχεια, όμως, το αγάπησα και το τόλμησα.

Πλέον, έχεις αποβάλει την παραπάνω φοβία;

Ναι. Πλέον, προσπαθώ να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και να το απολαμβάνω. Κατάλαβα ότι, όταν ακούς τον κόσμο, αυτό σε επηρεάζει σημαντικά και δεν εξελίσσεσαι. Όταν αφήνεσαι, όμως, το απολαμβάνεις περισσότερο και γίνεσαι καλύτερος.

Τι πραγματεύεται το «Guilty choices»;

Πρόκειται για ένα έργο που καθ’ όλη τη διάρκειά του σε ξαφνιάζει, ενώ σχετίζεται με τις ανθρώπινες σχέσεις, είτε είναι ερωτικές, είτε είναι επαγγελματικές, είτε είναι φιλικές. Επίσης, μας δείχνει την εξουσία και την επιρροή που μπορεί να ασκήσει ένας άνθρωπος πάνω σε έναν άλλον, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο καθένας. Κάπου εκεί, έρχεται η πρόκληση για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κερδίσουμε ή να χάσουμε, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ποια είναι η ηρωίδα που υποδύεσαι;

Υποδύομαι την Μπέλλα, η οποία είναι μία δυναμική κοπέλα και δείχνει να έχει υπερβολική αγάπη απέναντι στον σύντροφό της. Μόνο που αυτό είναι η πρώτη εικόνα της όμορφης ζωής τους.

Μπορεί να υπάρξει ένα ευτυχισμένο ζευγάρι ή όλα είναι φαινομενικά;

Εξαρτάται από το τι είσαι διατεθειμένος να προσφέρεις σε μία σχέση και αν μπορούν να συμβαδίζουν τα «θέλω» σου με τα αντίστοιχα του συντρόφου σου. Αυτό είναι δύσκολο πολλές φορές, γιατί εξαρτάται από τη δουλειά που κάνει ο καθένας, τις φιλοδοξίες κ.ο.κ. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει αληθινή αγάπη και αν μπορεί ο ένας από τους δύο να κάνει λίγο πίσω για να συμβαδίζουν, τότε μπορεί να υπάρξει ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Αν, όμως, μπαίνουν στη μέση οι προσωπικές φιλοδοξίες, όχι.

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες είναι ικανά να μας οδηγήσουν στον επιθυμητό στόχο;

Αυτό είναι κάτι υποκειμενικό και πρέπει να ζυγίζεις τα πράγματα. Για να κερδίσεις κάτι, πρέπει να χάσεις κάτι άλλο, που ίσως είναι σημαντικότερο για εσένα. Για αυτόν τον λόγο, το έργο έχει μία υποκειμενική οπτική και ο κάθε θεατής φεύγει με διαφορετική άποψη για το τι πιστεύει ότι είναι σωστό και τι λάθος.

Ως Ειρήνη, κάνεις... ένοχες επιλογές ή κινείσαι σε πιο ασφαλή μονοπάτια;

Προσπαθώ να στηρίζομαι πάντα στα πόδια μου και σε μένα, οπότε προσπαθώ να αποφεύγω τα πολύ... ένοχα. Στην προσωπική μου ζωή, όμως, θεωρώ ότι έχω κάνει. (Γελάει.)

Η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό του STAR «Greece’s Next Top Model» σού έχει αλλάξει τη ζωή;

Η αναγνωσιμότητα που σου προσφέρει βοηθάει πολύ, αλλά εξαρτάται και από τον τρόπο που θα τη διαχειριστείς. Προσωπικά, με βοήθησε να καταλάβω την αγάπη μου για την υποκριτική, γιατί έτσι ήρθε η πρόταση για την ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», και μετά πήγα στο θέατρο των Αλλαγών, όπου το εξέλιξα και ασχολούμαι επαγγελματικά παράλληλα με το μόντελινγκ. Επομένως, χάρη στο «GNTM», κέρδισα πιο ουσιαστικά πράγματα.

Τάσο, εσύ τι εύχεσαι και τι περιμένεις από τη νέα καλλιτεχνική περίοδο που ξεκίνησε;

Εύχομαι η νέα καλλιτεχνική περίοδός να είναι δημιουργική, να μου προσφέρει όμορφες εμπειρίες, να μου ανοίξει καλλιτεχνικούς ορίζοντες, αλλά πάνω απ’ όλα να συναντήσω ανθρώπους που θα έχουμε μια όμορφη επικοινωνία, να πάρω και να δώσω.

Συναντάς εύκολα τέτοιους ανθρώπους;

Έχω την ευλογία να έχω συναντήσει τέτοιους ανθρώπους, με τους οποίους έχω συνεργαστεί και με ανθρώπους τους οποίους συνάντησα σε σεμινάρια ή ήπιαμε έναν καφέ και πήρα ένα feedback (ανατροφοδότηση).

Κρατάς έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην παράσταση «Guilty choices». Μίλησέ μου για αυτή τη συνεργασία...

Από την πρώτη στιγμή που πήγα στην ακρόαση ένιωσα ότι έχουμε μια καλή επικοινωνία με τον σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά και ότι πρόκειται να κάνουμε κάτι ωραίο και ενδιαφέρον. Έπειτα, γνώρισα τον παρτενέρ μου, τον Σταύρο Λιλικάκη, με τον οποίο έχουμε μια ωραία χημεία, όπως και με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Περνάμε πολύ ωραία και έχουμε μια ροή που κυλάει αβίαστα.

Τι πραγματεύεται το «Guilty choices» από τη δική σου οπτική ματιά;

Πρόκειται για ένα έργο που έχει στο επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις και τις επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι, οι οποίες καθορίζουν τη ζωή τους. Για παράδειγμα, εγώ υποδύομαι έναν σκηνοθέτη, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τη θέση και την εξουσία του, έχει μάθει να χειρίζεται με κάθε τρόπο τους ηθοποιούς του. Το ίδιο αποπειράται να κάνει στον Τόνι, τον σύντροφο της Μπέλλα, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμενε.

Έχεις βρεθεί σε κάποια ανάλογη θέση;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρεθεί σε κάποια ανάλογη θέση, ούτε σε προσωπικό ούτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Επομένως, δεν έχω φτάσει στο σημείο να χάσω τον εαυτό μου.

Εσύ κάνεις... ένοχες επιλογές ή κινείσαι σε πιο ασφαλή μονοπάτια;

Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές μού αρέσει να παίζω στα όρια, αλλά δεν έχω κάνει ένοχες επιλογές. Επομένως, δεν έχω φτάσει στο σημείο να νιώθω άσχημα, να μην είμαι σίγουρος για αυτό που έχω κάνει ή να μη νιώθω καλά μέσα μου. Μου αρέσει όταν πέφτω να κοιμηθώ να είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου και να μη με ταλανίζουν ενοχές.

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες είναι ικανά να μας οδηγήσουν στον επιθυμητό στόχο;

Τα όνειρα είναι για να γίνονται και χωρίς αυτά σίγουρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Είναι ωραίο να έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες και ας μην τα πετυχαίνουμε. Αρκεί να προχωράμε και να εξελισσόμαστε. Να μη μένουμε στάσιμοι. Ποιο είναι το βαθύτερο μήνυμα που θέλετε να περάσετε στο κοινό; Δεν ξέρω αν θέλουμε να περάσουμε κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα, αλλά σίγουρα θέλουμε να δείξουμε πώς οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να ανατραπούν, πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, πως μπορεί να εκμεταλλευτεί ο θύτης το θύμα και πως μπορούν να αλλάξουν οι ρόλοι.

Πηγή: Mytv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved