Ο Γιάννης Στάνκογλου στο gossip-tv: «Όλοι έχουμε ανάγκη κάποιο σύμβολο. Ο Ζορμπάς είναι διαχρονικός»
Showbiz

Ο Γιάννης Στάνκογλου στο gossip-tv: «Όλοι έχουμε ανάγκη κάποιο σύμβολο. Ο Ζορμπάς είναι διαχρονικός»

Καλιγούλας, Προμηθέας Δεσμώτης, Γιούγκερμαν και τώρα ο Γιάννης Στάνκογλου έρχεται ως Ζορμπάς για να μας θυμίσει πως αυτή η εμβληματική προσωπικότητα παραμένει «ζωντανή» στο πέρασμα των χρόνων – αυτό εξάλλου επιθυμούσε και ο ίδιος- όπως είχε γράψει στον τελευταίο του γράμμα με παραλήπτη τον Νίκο Καζαντζάκη.

Σε μια εποχή που ο κόσμος φλέγεται από ζητήματα κοινωνικά που τον εγκλωβίζουν, έρχεται η παράσταση «Ζορμπάς» για να μας αφυπνίσει, να μας βγάλει από τη νωχελικότητα που μας έχουν επιβάλλει και μας τονίσει πως πρέπει να ζούμε το τώρα σαν να μην υπάρχει αύριο με την ελευθερία του νου, της σώματος και της ψυχής.

Για τον Γιάννη Στάνκογλου δε οι συστάσεις είναι περιττές.

Μεγαλοφυές πνεύμα, προσωπικότητα από εκείνες που σε κάνουν να πιστεύεις σε αξίες ενώ παράλληλα το ισχυρό του δέσιμο με την Τέχνη δημιουργεί «γέφυρες» ανάμεσα στην καλλιτεχνική ύπαρξη και την αλήθεια για τη ζωή.

Στις 19 Οκτωβρίου ο Γιάννης Στάνκογλου θα πατήσει το πόδι του στο σανίδι ως Ζορμπάς και είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχτούμε με θέρμη και ανυπομονησία.

Ο Γιάννης Στάνκογλου με αφορμή την παράσταση Ζορμπάς στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»
του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», μίλησε στο gossip-tv

«Αρέσει δεν αρέσει το μήνυμα που θέλει η παράσταση να δώσει, το ίδιο πράγμα έκανε και ο Νίκος Καζαντζάκης. Έγραψε το συγκεκριμένο έργο μέσα στην Κατοχή, δεν είχε να φάει ο άνθρωπος κι έγραψε τον Ζορμπά για αυτόν τον λόγο. Όλοι έχουμε ανάγκη κάποιο σύμβολο και ο Ζορμπάς είναι διαχρονικός. Πιστεύω ότι στον πολύ κόσμο θα αρέσει»

Αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσπάθεια του να μεταφέρει τον χαρακτήρα στο σανίδι;

«Αντιμετώπισα δυσκολίες, δεν είναι εύκολο πράγμα η τόση ελευθερία του Ζορμπά και η τόσο ακρότητα σε πράγματα. Η τόση φωτεινότητα, η τόση δύναμη, η τόση κ… για ζωή, για ελευθερία, δεν είναι, ξέρεις, εύκολο πράγμα. Τη βιώνουμε αλλά σε στιγμές. Όταν καλείσαι να παρουσιάσεις ένα χαρακτήρα επί δυο ώρες και ένα τέταρτο που είναι η παράσταση, σίγουρα κάτι θα κουραστεί μέσα σου».

Όσο για το αν έκανε μαθήματα χορού;

«Όχι, δεν έκανα. Ξέρω να χορεύω από μικρός και παραδοσιακά και τα πάντα».

«ΖΟΡΜΠΑΣ» του Νίκου Καζαντζάκη ~Ο θρυλικός Ζορμπάς ζωντανεύει στη σκηνή~

Μια θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου

Από τον Οκτώβριο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»
του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»



Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Κακλέα και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα ανεβαίνει από τις 19 Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και των θεατρικών παραγωγών «Τεχνηχώρος». Τον μυθικό Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου. Μαζί του η Όλια Λαζαρίδου στον ρόλο της Μαντάμ Ορτάνς, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον ρόλο του συγγραφέα, ο Ιβάν Σβιτάιλο στον ρόλο του Μαυραντώνη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη στον ρόλο της χήρας και ένας πολυπληθής θίασος ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών.

Ο Γιάννης Κακλέας εμπνέεται από τον πιο πολυμεταφρασμένο Έλληνα συγγραφέα σε όλο τον κόσμο και τον ήρωά του Αλέξη Ζορμπά και στήνει επί σκηνής ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με κορυφαίους στο είδος τους καλλιτεχνικούς συντελεστές στη μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ για τον μυθικό ΖΟΡΜΠΑ. Μία παράσταση βγαλμένη κατευθείαν από την ελληνική ψυχή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved