Ντίνος Σιωμόπουλος: «Όποιος παρουσιαστής αισθανθεί έπαρση είναι καταδικασμένος»
Showbiz

Ντίνος Σιωμόπουλος: «Όποιος παρουσιαστής αισθανθεί έπαρση είναι καταδικασμένος»

Ο Ντίνος Σιωμόπουλος παρουσιάζει μαζί με τη Στέλλα Γκαντώνα την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Δηλώνει πρώτα δημοσιογράφος και μετά παρουσιαστής. Πιστεύει ότι η υπεροψία και η αλαζονεία είναι τα χειρότερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος της τηλεόρασης.

Ο παρουσιαστής σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο τι έχει αλλάξει στο ύφος των παρουσιαστών, στην συνεργασία του με την Στέλλα Γκαντώνη αλλά και στις σημαντικές στιγμές της καριέρας του.

Είσαι πολλά χρόνια στην πρωινή ζώνη σε διαφορετικούς ρόλους. Τι έχει αλλάξει ως προς το περιεχόμενο και το ύφος των παρουσιαστών;

Η αλήθεια είναι ότι τηλεοπτικά έχω συνδεθεί αποκλειστικά με την πρωινή ζώνη, καθώς από το 2006 έως σήμερα την υπηρετώ ασταμάτητα. Ως προς το περιεχόμενο των εκπομπών, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην τηλεόραση, η οικονομία, η ακρίβεια, τα μέτρα, οι μισθοί, οι συντάξεις οι φόροι, τα επιδόματα και άλλα θέματα που αφορούν την τσέπη των πολιτών ήταν και παραμένουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Τα τελευταία τρία χρόνια μπήκε στη ζωή μας και η υγειονομική κρίση, ενώ οι αλλεπάλληλες προκλήσεις του Ερντογάν έβαλαν σταθερά στην ατζέντα της ειδησεογραφίας και τα ελληνοτουρκικά. Όσον αφορά τους παρουσιαστές είναι ευχάριστο ότι νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν τα ηνία μίας εκπομπής διαθέτοντας γνώσεις επίπεδο και φρεσκάδα.

Πώς είναι η συνεργασία με τη Στέλλα Γκαντώνα;

Με μία λέξη: άψογη. Δεν είχε τύχει να γνωριστούμε πριν ξεκινήσει η συνεργασία μας και όσο περνά ο καιρός τη νιώθω όλο και περισσότερο δικό μου άνθρωπο. Είμαστε οικογένεια. Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες προβληματισμούς αγωνίες όπως έχει όλος ο κόσμος. Γνωρίζουμε και οι δύο πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πρέπει να παλέψεις σκληρά για να το πετύχεις - κι αυτό κάνουμε σε καθημερινή βάση.

Ποιες στιγμές στην καριέρα σου θεωρείς πιο σημαντικές;

Το 1998, όταν προσλήφθηκα στο «Βήμα της Κυριακής» ως οικονομικός συντάκτης το 2008, που ξεκίνησα τη συνεργασία μου στον ΑΝΤΙ1 και στο «Καλημέρα Ελλάδα», και το 2020, που η διοίκηση του Mega και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης με εμπιστεύτηκαν για την παρουσίαση της εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο».

Υπήρξαν φορές που αισθάνθηκες κάποιου είδους έπαρση;

Όποιος παρουσιαστής εκπομπής αισθανθεί έπαρση για τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης είναι καταδικασμένος να ζήσει και την απόλυτη απογοήτευση όταν αυτά θα πέσουν. Γι’ αυτό καλό είναι να συνειδητοποιούμε ότι κάνουμε μια δουλειά που πρέπει να την κάνουμε σωστά και όχι να νομίζουμε ότι είμαστε κάποιοι ξεχωριστοί, λόγω π.χ. της υψηλή ςτηλεθέασης. Η έπαρση, η υπεροψία και η αλαζονεία είναι τα χειρότερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένας παρουσιαστής και ο κόσμος τα αντιλαμβάνεται γρήγορα και σε προσγειώνει απότομα. Είμαι πρώτα δημοσιογράφος και μετά παρουσιαστής.

Ποιος είναι ο μεγάλος εχθρός της δημοσιογραφίας;

Οι δεσμεύσεις που μπορεί να έχει ένας δημοσιογράφος με στόχο να εξυπηρετήσει και να υπηρετήσει πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Αλλά, όπως ανέφερα, ο κόσμος γρήγορα θα το αντιληφθεί και θα τον τοποθετήσει εκεί που αξίζει. Στο περιθώριο και στην ηθική απαξία. Η συστηματική παραπληροφόρηση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα από τον στόχο που εξυπηρετεί. Και τότε γυρνάει μπούμερανγκ.

Πηγή: Reallife

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved