Ντίνα Μιχαηλίδου: Ο σπουδαίος πατέρας της, ο παρολίγον ρόλος στον Σασμό και οι Παγιδευμένοι!
Showbiz

Ντίνα Μιχαηλίδου: Ο σπουδαίος πατέρας της, ο παρολίγον ρόλος στον Σασμό και οι Παγιδευμένοι!

Η Ντίνα Μιχαηλίδου έχει κερδίσει διθυραμβικά σχόλια για την ερμηνεία της στη σειρά Παγιδευμένοι στον ΑΝΤ1 ως μητέρα της νεκρής Μυρτούς. 

Ως Ειρήνη Ροδίτη, είναι σπαρακτική, καθηλωτική καθώς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα τον άδικο χαμό της κόρης της. Την εβδομάδα που πέρασε η σκηνή με την ίδια σε κρεσέντο να έχει παραίσθηση ότι η κόρη της Μυρτώ την έχει ανάγκη, συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό και έκανε το Twitter να υποκλιθεί στο τεράστιο ταλέντο της.

Βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο που συμβαίνει κάτι τέτοιο αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ντίνα Μιχαηλίδου η οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα είναι κόρη του γνωστού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Μιχαηλίδη.

Το απίστευτο είναι πως παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά μεγάλωσε μέσα στα θέατρα λόγω του πατέρα της, εκείνη πιτσιρίκα δεν ήθελε να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό κόσμο.

«Εγώ ήθελα να γίνω αρχαιολόγος. Αλλά ήμουν πολύ ερωτευμένη και δεν πέρασα στις εξετάσεις του πανεπιστημίου. Έτσι, όταν ο πατέρας μου μού πρότεινε να δώσω εξετάσεις στη Δραματική Σχολή, είναι η στιγμή που αρχίζει η ζωή μου. Στα μαθήματα που ξεκίνησα μαζί του, ανακάλυψε πως έχω ταλέντο, έτσι έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό, πέρασα κι από τότε έως σήμερα συνεχίζεται αυτή η μεγάλη πορεία», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της εξηγώντας πώς τελικά έγινε ένα από τα «διαμάντια» του χώρου της υποκριτικής.

Η Ντίνα Μιχαηλίδου είναι απόφοιτη από το 1986 της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου ενώ από το 1983 μόνιμο μέλος του Ανοιχτού Θεάτρου που έχει ιδρύσει ο πατέρας της.

Από νωρίς στην καριέρα της είχε απορροφηθεί από ρόλους σε σπουδαία έργα όπως: «Πολύ κακό για το τίποτα», «Τρικυμία» και «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, «Ο κουρέας της Σεβίλλης» και «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Μπωμαρσαί, «Ο μοναχικός δρόμος» του Σνίτσλερ «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζ. Φορντ, «Οι τρεις αδερφές», «Πλατόνωφ»,«Η κυρία με το σκυλάκι», «Η ζωή είναι ωραία», του Άντον Τσέχωφ, «Λούλου» του Φ. Βέντεκιντ, «Η Αθήνα μετά την βροχή» του Γιώργου Μιχαηλίδη, «Ο κύκλος με την κιμωλία» και «Μάνα Κουράγιο» του Μπρεχτ, «Βάτραχοι» και «Ειρήνη», του Αριστοφάνη, «Ορέστεια» του Αισχύλου, «Προς Ελευσίνα» του Παύλου Μάτεσι, «Μετά την πρόβα» του Μπέργκμαν, «Βίβα Ασπασία» και «Τελευταία πράξη» του Ιάκωβου Καμπανέλλη κ.ά. Πιο πρόσφατα συμμετείχε στην παράσταση "Το Κουκλόσπιτο", μαζί με τη Ναταλία Τσαλίκη, τον Αλέξανδρο Μυλωνά και την Δήμητρα Βήττα.

Έχει κάνει και κινηματογράφο, παίζοντας στην ταινία “Ευτυχία” το 2019, ως Μαριόγκα, μητέρα της Ευτυχίας. Επίσης είχε ενσαρκώσει ρόλο και στην ταινία του Κώστα Γαβρά “Eden in West”.

Σασμός ήταν και... χάθηκε

Στην τηλεόραση, έπαιξε στο Νησί, στη σειρά "Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές" αλλά και στην σειρά "Η Επιστροφή". Πέρυσι επρόκειτο να ενσωματωθεί στο καστ της σειράς Σασμός ως θεία του Σταύρου που παντρεύτηκε την Αργυρώ. Μία γυναίκα από τα Γιάννενα που έχασε τον γιο της και στήριξε όσο καμία τη Μαρίνα που επίσης είχε χάσει τον γιο της, τον Πετρή. Λόγω ενός ξαφνικού προβλήματος υγείας όμως, τις ημέρες που επρόκειτο να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, η Ντίνα Μιχαηλίδου αναγκάστηκε να δώσει τον ρόλο στην εξίσου καλή ηθοποιό Γιάννα Ζιάννη.

Φέτος πρωταγωνιστεί στους Παγιδευμένους όπου υποδύεται μία νοικοκυρά, μητέρα τριών κοριτσιών από τα οποία χάνει το ένα. Αν και φαίνεται παθητικός χαρακτήρας, στην πραγματικότητα είναι χειριστική και σκληρή. Έχει περάσει δύσκολη ζωή, γεμάτη απώλειες και έπρεπε να βρει τρόπους να ανταπεξέλθει μόνη της, καθώς ο άνδρας της, ο Κοσμάς – ως ναυτικός – ήταν πάντα απών.

Δείτε φωτογραφίες της παρακάτω:

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved