Μιχάλης Αεράκης: Ο Σασμός, οι «σαχτάδες» της Κρήτης και πώς καταλήγουν σήμερα οι βεντέτες στο νησί
Showbiz

Μιχάλης Αεράκης: Ο Σασμός, οι «σαχτάδες» της Κρήτης και πώς καταλήγουν σήμερα οι βεντέτες στο νησί

Ο Μιχάλης Αεράκης είναι ο τηλεοπτικός παπά Μιχάλης της δραματικής σειράς του Alpha, «Σασμός» ο οποίος γνωρίζει τα πάντα για τα μυστικά που συνδέουν τις οικογένειες. Γνωρίζει πράγματα που αν αποκαλυφθούν θα ανατρέψουν τις ζωές όλων στο νησί.

Ο ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά και τις καταιγιστικές εξελίξεις.

«Σασμός» είναι το αντίθετο της βεντέτας. Είναι η συμφιλίωση ανάμεσα σε δύο κόσμους, προκειμένου να σταματήσει το χειρότερο κακό που μπορεί να ξεσπάσει ανάμεσά τους. θα επέλθει αργά ή γρήγορα;

Ασφαλώς αλλά για να φτάσεις στον «Σασμό» που είναι το φως πρέπει να περάσεις από τα σκοτάδια. Τα σκοτάδια είναι όλες αυτές οι καταστάσεις, οι συνθήκες που ζουν οι ήρωες, οι αντιπαλότητες μεταξύ αυτών των δύο οικογενειών ή παράλληλων ιστοριών που γίνονται. Μέσα λοιπόν από αυτό που κληρονόμησαν τα νέα παιδιά, ασφαλώς θα έρθει ο «Σασμός», δηλαδή θα έρθει το φως και επειδή ο τίτλος της σειράς μας είναι «Σασμός» δεν μπορεί από το να μην έχει το λεγόμενο ας πούμε happy end. Αυτό όμως το φινάλε όχι ελαφρά την καρδία αλλά επί της ουσίας διότι υπάρχουν βεντέτες κάτω στην Κρήτη που έχουν κλείσει και ο σεβασμός ανάμεσα στη μία οικογένεια και την άλλη είναι πολύ ισχυρός και αδιατάραχτος. Οι σχέσεις είναι αδιατάραχτες. Αυτό λοιπόν θα γίνει και στη δική μας σειρά.

Υπάρχουν όμως και οικογένειες στην Κρήτη που κρατούν το μίσος και που ουσιαστικά ο Σασμός δεν επέρχεται.

Ναι υπάρχει και αυτό. Είναι ας πούμε ως ένα ανενεργό ηφαίστειο το οποίο μπορεί να μην σκάσει ποτέ αλλά μπορεί και να σκάσει. Εμείς θέλουμε να προλάβουμε αυτό το ηφαίστειο πριν σκάσει. Να έχουν επουλωθεί τα διάφορα τραύματα που υπάρχουν στην μία και στην άλλη πλευρά και να έρθουν στη μέση αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι ειδικοί άνθρωποι, οι λεγόμενοι σαχτάδες, όπου είναι πρόσωπα σεβάσμια στις τοπικές κοινωνίες, είναι αποδεκτοί από όλους, είναι λαϊκοί δικαστές που τους σέβεσαι απόλυτα, σέβεσαι τη γνώμη τους, την κρίση τους και είναι παραδεκτοί και από τις δύο οικογένειες. Τότε λοιπόν αυτοματοποιείται η κοινωνία μέσω αυτών των ανθρώπων γιατί πρέπει να σταματήσουν το κακό εκεί που ξεκίνησε.

Τις περισσότερες φορές θα έλεγα ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν τέτοιες αντιπαλότητες που μπορεί να μην είναι σε επίπεδο σου σκότωσα, μου σκότωσες, να είναι κτηματικές διαφορές ή οποιαδήποτε άλλη διαφορά. Ένας σοφός άνθρωπος που βλέπει λόγω εμπειρίας ότι αυτή η μικρή σπίθα μπορεί να γίνει μία μεγάλη φωτιά που δύσκολα θα σβήσει, προσπαθεί να σβήσει αυτή τη σπίθα που μόλις άναψε, για να μην επεκταθεί το κακό. Είναι μία από τις πιο δυνατές αρετές θα έλεγα της Κρήτης το να παρεμβαίνει μία κοινωνία ολόκληρη και να λέει ό,τι έγινε έγινε ας σταματήσουμε εδώ γιατί αυτό που τελικά πρέπει να κληρονομήσουμε στα δικά μας παιδιά, η προίκα που θα πάρουν να είναι η αγάπη, η ομόνοια, η συμφιλίωση και όχι η εκδίκηση.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved