Παλληκαράκη: «Το ενεργειακό εκτόπισμα της Επιδαύρου είναι ανεπανάληπτο»
Showbiz

Παλληκαράκη: «Το ενεργειακό εκτόπισμα της Επιδαύρου είναι ανεπανάληπτο»

Η Νίκη Παλληκαράκη που αγαπήσαμε μέσα από τους ρόλους της τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θεατρικό σανίδι μίλησε για το ρόλο που της έχει αφήσει «αποτύπωμα».

Ποιος είναι ο θεατρικός ρόλος, ο οποίος έχει αφήσει το πιο βαθύ αποτύπωμά του μέσα σας;

Δεν είναι ο ρόλος αυτός καθ’ αυτός που γράφει μέσα σου ή ένα έργο -αυτό μπορεί να σου συμβεί ως θεατή ή ως αναγνώστη, στη δουλειά μου και στην πορεία μου έχουν γράψει κάποιες συναντήσεις με «δασκάλους» που με καθοδήγησαν και με εξέλιξαν ουσιαστικά. Και που σπάνια σας ομολογώ είναι εύκολη και ανώδυνη αυτή η διαδικασία, αλλά σας βεβαιώ λυτρωτική για τον ηθοποιό.

Ποιον ρόλο θα θέλατε να ερμηνεύσετε και δεν έχετε, μέχρι στιγμής;

Ρόλοι και κυρίως έργα ρεπερτορίου που ωριμάζοντας υποκριτικά, είσαι πια σε θέση να συνομιλήσεις μαζί τους.

Έχετε βιώσει ποτέ τη μέθεξη; Υπάρχουν λόγια ώστε να ορίσει αν την αίσθηση ο ηθοποιός;

Θα σας την ορίσω ως το αποτέλεσμα αυτής της «διδασκαλίας» που σας ανέφερα προηγουμένως. Και που όταν αυτή πραγματώνεται επί σκηνής, αυτή η ενεργειακή -διαλεκτική αλληλεπίδραση με το κοινό, φτάνει σε επίπεδα μαγικά.

Τι κάνει την Επίδαυρο ένα από τα πιο ξεχωριστά και περιώνυμα θέατρα στον πλανήτη;

Νομίζω πως όλη αυτή η ιστορία που κουβαλάει. Και μόνο να σκεφτείς ποια έργα και ποιων συγγραφέων με τους περίφημους θεατρικούς αγώνες της εποχής- κατάφερνε να συγκεντρώσει χιλιάδες κόσμου για να τους παρακολουθήσει. Αυτή η ανθρώπινη ανάγκη συνάθροισης και συν παρακολούθησή στο θεατρικά δρώμενα, υπαρκτή χιλιετίες πριν. Και όχι τυχαία στον τόπο του θεραπευτή Ασκληπιού. Αυτό το ενεργειακό εκτόπισμα της Επιδαύρου είναι ανεπανάληπτο και είμαι ευτυχής που το έχω αισθανθεί πολλές φορές, είτε ερμηνεύοντας πέριξ της θυμέλης αλλά και ως θεατής κάθε καλοκαίρι.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved