Γιάννης Κουκουράκης: «Η δημοφιλία στην αρχή μού ήρθε σαν σφαλιάρα. Δεν είχα ιδέα πώς να αντιδράσω»
Showbiz

Γιάννης Κουκουράκης: «Η δημοφιλία στην αρχή μού ήρθε σαν σφαλιάρα. Δεν είχα ιδέα πώς να αντιδράσω»

Τον Γιάννη Κουκουράκη τον απολαμβάνουμε φέτος μέσα από την σειρά, Μαύρο Ρόδο και ήδη έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να μισηθεί ταυτόχρονα.

Ο ηθοποιός με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δημοφιλία αλλά και στην νέα σειρά του Mega.

Πρωταγωνιστείτε σε μία σειρά με κεντρική θεματική την πίστη και τη θρησκεία. Σκέφτεστε ότι μπορεί σε μια χώρα με αρκετά αναπτυγμένο (σε βαθμό φανατισμού) θρησκευτικό αίσθημα κάποιοι να θιγούν;

Δεν πέρασε καθόλου από το μυαλό μου κάτι τέτοιο. Το θέμα της πίστης και της αναμέτρησης των «πρέπει» με τα «θέλω» αντιμετωπίζεται με απόλυτο σεβασμό και ευαισθησία. Εντάξει, δεν ζούμε και στον Μεσαίωνα. Η κοινωνία μας πλέον έχει αλλάξει, το ίδιο και η αντιμετώπιση των πραγμάτων. Τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε πλέον είναι παγκόσμια δεν υπάρχει βεβήλωση ή προσβολή. Παρά μόνον τίθεται η ανθρώπινη ψυχή στο μικροσκόπιο.

Έπειτα από τρεις πυκνές τηλεοπτικές σεζόν αποφασίσατε να εργαστείτε ξανά στην τηλεόραση. Δεν δελεαστήκατε να κάνετε το δώρο της ανάπαυλας στον εαυτό σας;

Δελεάστηκα να κάνω το αντίθετο. Κάθε συνεργασία θέλω να με πηγαίνει ένα σκαλί παραπάνω, να με οδηγεί ένα βήμα παραπέρα, να με βοηθάει να πλουτίζω το οπλοστάσιό μου ώστε να μπορώ να εξελιχθώ σαν εργάτης. Αυτό είναι το κύριο κριτήριο που έχω, όπως επίσης το πόσο με εκφράζει η εκάστοτε δουλειά. Η φετινή πρόταση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την προηγούμενη δουλειά την οποία έχω μέσα στην καρδιά μου για πάρα πολλούς λόγους. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια γνώρισα εκπληκτικούς ανθρώπους, έμαθα πολλά για τις αντοχές και τα όριά μου, πήρα πάρα πολλή αγάπη που δεν θα ξεχάσω ποτέ και είμαι τόσο, μα τόσο ευγνώμων για όλα αυτά. Με τον Κώστα Αναγνωστόπουλο που σκηνοθετεί τη σειρά συνεργαστήκαμε πέρυσι στις «Άγριες Μέλισσες» και είχα από την αρχή μεγάλη εμπιστοσύνη. Οπότε όταν μιλήσαμε για το «Μαύρο Ρόδο» ήξερα ότι θα είναι μια πολύ έντιμη και σοβαρή προσπάθεια. Αγαπώ πάρα πολύ τη δουλειά που κάνω. Ωστόσο αποφάσισα να μείνω εκτός θεάτρου για τα της ανάπαυλας.

Μια που το λέτε, προέρχεστε από μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία που σας πρόσφερε απήχηση και αναγνωσιμότητα. Δίνουν αυτά και τη δύναμη σε έναν ηθοποιό να είναι πιο επιλεκτικός με τις επόμενες συνεργασίες του;

Θεωρητικά μιλώντας, θα έλεγα ναι. Είναι όμως Καθαρά προσωπικό θέμα και έχει να κάνει με το τι αναζητά ο καθένας. Εγώ, για παράδειγμα, από όταν τελείωσα τη σχολή μέχρι και σήμερα, ακολουθώ πάντα το ένστικτό μου και τα κριτήρια που θέτω κατά καιρούς. Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου και αυτό φαντάζομαι επηρεάζει και τις αποφάσεις που παίρνω. Ως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν νιώθω ότι ζημιώθηκα από αυτό το τροπάρι. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποτέ πού θα σε βγάλει η κάθε επιλογή. Αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να πέφτεις το βράδυ για ύπνο ήρεμος με τις επιλογές σου.

Τη δημοφιλία που απολαμβάνετε πώς την εισπράττετε; Σας αρέσει, τρέφει την αυταρέσκεια' σας, σας φοβίζει, σας ενοχλεί;

Στην αρχή μού ήρθε σαν σφαλιάρα. Δεν είχα ιδέα πώς να αντιδράσω. Καλά, ούτε και τώρα έχω εδώ που τα λέμε. Κάθε φορά έχει να κάνει και με την προσέγγιση. Ντρέπομαι γενικά και προσπαθώ να μη φαίνεται η αμηχανία μου. Αυταρέσκεια δεν υπάρχει για να τραφεί. Είναι πάρα πολύ όμορφο το να δέχεσαι αγάπη. Σε όλο αυτό η ευγένεια είναι που νικάει σίγουρα. Στην αγένεια πράττω αναλόγως. Δεν έχω τέτοια κολλήματα.

Πηγή: Gala

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved