Σοφία Σεϊρλή: Ο ρόλος στο Μαύρο Ρόδο ως μοναχή Αυξεντία, η ηλικία και η σπουδαία καριέρα της
Showbiz

Σοφία Σεϊρλή: Ο ρόλος στο Μαύρο Ρόδο ως μοναχή Αυξεντία, η ηλικία και η σπουδαία καριέρα της

Μαύρο Ρόδο: Μετά τις Άγριες Μέλισσες και τις συγκλονιστικές σκηνές της η Σοφία Σεϊρλή έρχεται φέτος μέσα από τη μεγάλη παραγωγή του Mega σε έναν ρόλο που φέρνει πολλές αλήθειες στην επιφάνεια. Μάθε τα πάντα για την ηλικία της, την σπουδαία καριέρα της και τον ρόλο της στο Μαύρο Ρόδο ως μοναχή Αυξεντία.

Η ηλικία και η καριέρα

Η Σοφία Σεϊρλή γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια, την 1 Δεκεμβρίου του 1947 και είναι 74 ετών. Είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου (διακριθείσα ιδιαιτέρως σε μονολόγους), του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (έλαβε μέρος σε αρκετά τηλεοπτικά σίριαλ), καθώς και καθηγήτρια υποκριτικής και σεναριογράφος. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, εν συνεχεία συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες σε διάφορες Θεατρικές Σκηνές σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά συμμετείχε και σε ανεξάρτητους θιάσους. Ερμήνευσε πολλούς ρόλους της κλασικής και σύγχρονης θεματολογίας, όπως και έργων της ελληνικής λογοτεχνίας.

«Η διάρκεια στο θέατρο θέλει πολλή δουλειά και πολλά “όχι". Το οικονομικό μέρος δεν συμβαδίζει πάντα με τέτοιες αποφάσεις. Παράλληλα δίδασκα σε δραματικές σχολές, στο Πανεπιστήμιο Πατρών (στο τμήμα θεατρολογίας), προετοίμαζα παιδιά που ήθελαν να δώσουν εξετάσεις, έγραφα σενάρια. Ολα αυτά με ευχαριστούσαν και ήμουν πάντοτε ενεργή και πέρα από το θέατρο το οποίο τα τελευταία χρόνια με απορρόφησε πολύ αφού κάποιες χρονιές έπαιζα και σε δύο παραστάσεις. Στις “Αγριες μέλισσες” μου είχε γίνει πρόταση εξαρχής για έναν άλλον ρόλο αλλά δεν μπορούσα να ανταποκριθώ γιατί τότε έκανα “Το χελιδόνι", μια παράσταση που ανέβηκε για τρία χρόνια και αγάπησε πολύ ο κόσμος.

Μετά ήρθε η Βασίλισσα της ομορφιάς” που παίξουμε στο Σύγχρονο θέατρο. Η αλήθεια είναι ότι είχα επιθυμήσει την τηλεόραση και έχω μπει σε αυτό το “θέλω", θα ήθελα να μου ξανατύχει κάτι καλό και την επόμενη χρονιά. Φέτος έκανα κι έναν μικρό ρόλο σε ένα επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ “Καρτ ποστάλ" και χαίρομαι πολύ που ήμουν στο καστ αυτής της παραγωγής. Επίσης εμφανίζομαι και σε δύο επεισόδια που δεν έχουν προβληθεί ακόμη στη σειρά της Cosmote TV «Η γενιά του ’30» του πολύ καλού σκηνοθέτη Γιώργου Γκικαπέππα, τα οποία είναι αφιερωμένα το ένα στον Παντελή Πρεβελάκη και το άλλο στον Γιάννη Ρίτσο», έχει πει η ίδια για την πορεία της.

Ο ρόλος στο Μαύρο Ρόδο

Μοναχή Αυξεντία (Σοφία Σεϊρλή)
Η θεία της Ελισάβετ και μαγείρισσα της μονής. Έχει πληθωρικό χαρακτήρα και κατανόηση για τις νεότερες μοναχές που πέφτουν σε παραπτώματα. Με την ηγουμένη έχουν πολύ καλή σχέση και μιλούν για όλα. Καλοκάγαθη, συμπονετική, δραστήρια και πολύ κοινωνική με τους επισκέπτες της μονής. Η φλυαρία της θα θέσει σε κίνδυνο το μοναστήρι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved