Ηλίας Μαμαλάκης: «Υπάρχουν εκπομπές μαγειρικής πολύ βοηθητικές για τις γυναίκες»
Showbiz

Ηλίας Μαμαλάκης: «Υπάρχουν εκπομπές μαγειρικής πολύ βοηθητικές για τις γυναίκες»

Αν και λάτρης του καλού φαγητού, ο Ηλίας Μαμαλάκης παραδέχεται πως όταν δεν μαγειρεύει, τρώει ψωμί, τυρί και ντομάτα!

Του αρέσουν, όμως, πολύ και τα ταξίδια. Πρόσφατα, μάλιστα, γύρισε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει την εγκυκλοπαίδεια του ελληνικού τυριού, η οποία είναι υπό έκδοση. Μιλώντας στο περιοδικό Τηλεθεατής ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε για το πόσο έχουν βοηθήσει οι εκπομπές μαγειρικής.



Η τηλεόραση έχει βοηθήσει να δούμε με άλλο μάτι τη μαγειρική;

«Πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλές εκπομπές μαγειρικής, μερικές από αυτές είναι εξαιρετικές και πολύ βοηθητικές για τη γυναίκα, γιατί μιλούν λεπτομερώς για τα υλικά, τα ανακατέματα, τα ψησίματα, τους χρόνους και πολλές κυρίες τις ακολουθούν στην καθημερινότητά τους».

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν;

«Ναι, ο κόσμος ανησυχεί, θέλει να έχει καλή υγεία. Διαλέγουν προϊόντα τα οποία είναι “καθαρά”, ψάχνουν τα βιολογικά -όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα-, δεν τρώνε πολλά λιπαρά, προτιμούν το ελαιόλαδο, πάνε γυμναστήριο, ασχολούνται γενικότερα με το θέμα της υγείας. Και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σωστή αυτή η άποψη, διότι ζούμε σε μια εποχή που οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί, είτε από το περιβάλλον είτε από την κλιματική αλλαγή, οπότε πρέπει μέσω του φαγητού να στηρίζουμε την υγεία του σώματος».

Τελικά, η ποσότητα μετράει ή η ποιότητα;

«Νομίζω η ποιότητα. Εμενα μου έχει συμ-βεί μια φορά να έχω ένα πολύ εκλεκτό μεζεδάκι κι επειδή είχα καλέσει δύο- τρία άτομα στο σπίτι θεώρησα ότι είναι λίγο και φτιάξαμε και κάποιο συμπλήρωμα. Τελικά, εξαετίας της ποιότητας αυτού του μικρού μεζέ, κανένας δεν άγγιξε το δεύτερο φαγητό. Όλοι περιορίστηκαν στη μικρή ποσότητα που ήταν απολαυστική», αποκάλυψε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved