Σταμάτης Κόκοτας: Η «χρυσή» διαθήκη και οι κληρονόμοι για τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα - αντίκες
Showbiz

Σταμάτης Κόκοτας: Η «χρυσή» διαθήκη και οι κληρονόμοι για τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα - αντίκες

Η μελωδική φωνή του Σταμάτη Κόκοτα πριν μερικές μέρες σίγησε για πάντα, σημαίνοντος έτσι το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Ο ίδιος δεν επέτρεψε ποτέ η προσωπική σου ζωή να γίνει βορά στα media, γι’ αυτό και ελάχιστοι γνώριζαν πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Μια μάχη την οποία έδινε σιωπηλά με θάρρος και αξιοπρέπεια, χωρίς να χάνει την αισιοδοξία του.

Δυστυχώς όμως οι προσευχές του δεν εισακούστηκαν και λίγες μέρες μετά την εσπευσμένη μεταφορά του στο Ασκληπιείο της Βούλας, άφησε την τελευταία του πνοή.

Από την ημέρα που «έσβησε» ένα είναι το ερώτημα που απασχολεί φίλους και γνωστούς του και αυτό δεν είναι άλλο από το τι θα απογίνει η ομολογουμένως αμύθητη περιουσία του.

Οι φαβορίτες και τα 50 εκατομμύρια

«Ποιος θα πάρει τα σπίτια και τα μετρητά;», «Τι θα απογίνει η συλλογή με τα αυτοκίνητά του», είναι μερικές από τις απορίες των χιλιάδων θαυμαστών του. Είναι γνωστό πως ο λαϊκός κοσμοπολίτης, όπως έχει χαρακτηριστεί ο Σταμάτης Κόκοτας ποτέ του δεν επεδίωξε να ζει στη χλιδή, φροντίζοντας με τα χρήματα που έβγαζε να ζει άνετα και αξιοπρεπώς η οικογένειά του. «Το μοναδικό πάθος που είχε ήταν τα αυτοκίνητα. Δεν έπαιζε ούτε τζόγο ούτε τίποτα», δηλώνει χαρακτηριστικά. «Ήμασταν μεγάλη οικογένεια -τρία αγόρια, τρία κορίτσια-, ο πατέρας γιατρός, τον οποίο έχασα όσο ήμουν ακόμα μικρό παιδί. Μεγάλωσα σωστά, με πολύ καλούς τρόπους, σε σωστή οικογένεια, με μία χρυσή μάνα. Από τότε που μεγάλωνα μάθαινα από τους γονείς και τα’ αδέλφια μου το σωστό. Αυτό ακολούθησα στην πορεία της ζωής μου», έλεγε ο ίδιος. Τα χρήματα για εκείνον δεν αποτελούσαν ποτέ προτεραιότητα, γι’ αυτό και παρότι κατά καιρούς τον προσέγγιζαν κορυφαίες εταιρείες για να ξυρίσει τις φαβορίτες του, προσφέροντάς του υπέρογκα ποσά, εκείνος δεν το έκανε ποτέ.

«Οι φαβορίτες μου είναι το σήμα κατατεθέν μου. Ένας που θέλει να κάνει διαφήμιση για ένα ξυραφάκι, τα 50 εκατ. δεν είναι τίποτα για να ξυρίσω τις φαβορίτες μου, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει. Τον έστειλα από εκεί που ήρθε», έλεγε.

Όλα για τα παιδιά του

Γεννημένος στο κέντρο της Αθήνας, ο Σταμάτης Κόκοτας όταν άρχισε να βγάζει τα δικά του χρήματα ως τραγουδιστής, τα επένδυε σε ακίνητα. Έτσι όταν άφησε το πατρικό του στου Ζωγράφου, εγκαταστάθηκε στο Κολωνάκι, μετακομίζοντας τα τελευταία χρόνια σε ένα υπέροχο σπίτι στο Παλαιό Φάληρο. Οι μόνες έξοδοί του τελευταία ήταν στη γειτονιά του εκεί όπου συνήθιζε να βγαίνει για μικρές βόλτες περπατώντας στα κοντινά τετράγωνα, πάντα ευγενής και gentleman με όσους τον αναγνώριζαν. Αν και πάντα χαρακτηριζόταν για την αισιοδοξία του, γνωρίζοντας πως το τέλος πλησιάζει, φρόντισε να συνάψει τη διαθήκη του, ρυθμίζοντας όλες τις εκκρεμότητες γύρω από τα περιουσιακά του. «Όλα τα ακίνητα θα περάσουν στα παιδιά του», δηλώνει φιλικό του πρόσωπο. Κληρονόμοι του δεν είναι άλλοι από τα τρία του παιδιά που αποτελούσαν πάντα την απόλυτη προτεραιότητά του.

«Έζησα μεγάλους έρωτες, μικρούς έρωτες, έρωτες της μιας βραδιάς. Οι μεγάλοι έρωτες, δυστυχώς, συνήθως δεν κρατάνε πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή, κάτι θα γίνει, κάτι θα βρεθεί, κάποιος θα δυσανασχετήσει, κάπου θα στενοχωρηθείς. Αυτή, όμως, είναι η ζωή. Κι όπως μου έλεγαν κι οι φίλοι μου οι Γάλλοι, “τη ζωή πρέπει να την παίρνεις όπως πάει”. Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να ξέρει ένας άντρας δεν είναι πόσες γυναίκες θα αγαπήσει αλλά πόσες θα σεβαστεί και πόσες θα προφυλάξει» είχε εξομολογηθεί. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δυο παιδιά, τον δημοφιλή τραγουδιστή, Δημήτρη και την Έλλη ενώ με τη δεύτερη σύζυγό του Εύα, με την οποία έμεινε μαζί μέχρι το τέλος, απέκτησε άλλη μια κόρη, την Μαριάννα.

Το ξεχωριστό δώρο

Εκτός από το ότι τα παιδιά του θα κληρονομήσουν τα ακίνητα, αλλά τα εκατομμύρια που είχε στην τράπεζα θα πάρουν ένα μεγάλο μέρος από τον θησαυρό του Σταμάτη που δεν είναι άλλος από τα αμάξια-αντίκες που είχε στη συλλογή του. Εξάλλου ήταν γνωστός για τις συμμετοχές του σε αγώνες ταχύτητας και μάλιστα είχε δείξει τις ικανότητές του από τη θέση του οδηγού. Ο τραγουδιστής είχε λάβει μέρος σε αγώνες ταχύτητας στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στο Τατόι και στη Νέα Σμύρνη οδηγώντας Jaguar, BMW 2002 και Ρολς Ρόις. Μάλιστα, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, με τον οποίο ο Σταμάτης συνδέονταν με μια δυνατή φιλία του είχε κάνει ένα σπάνιο δώρο στον τραγουδιστή, στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, μία πανέμορφη Lamborghini Miura S 400 ίππων, του 1969. Ένα supercar, από τα κορυφαία αυτοκίνητα που σχεδίασε ποτέ ο Bertone.

Για τον Σταμάτη Κόκοτα ωστόσο το μεγαλύτερο επίτευγμά του δεν ήταν άλλο από την σπουδαία δισκογραφία του, που αποτελεί την παρακαταθήκη του για τις επόμενες γενιές. Τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του μια μέρα θα περάσουν στα δυο πολυαγαπημένα του εγγόνια, τα οποία πλημμύριζαν με ευτυχία την ψυχή του. «Κάθε φορά που μιλούσε για τα εγγόνια του, τα μάτια του πλημμύριζαν δάκρυα συγκίνησης, ευγνωμονώντας τον Θεό για το γεγονός ότι τα έστειλε στον δρόμο του», δηλώνει φιλικό του πρόσωπο.

Πηγή: ΧΑΪ

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved