Η εξομολόγηση από καρδιάς του Στάνκογλου: Δεν έχω σακατέψει ψυχές. Αγάπησα ανθρώπους και αγαπώ ακόμη
Showbiz

Η εξομολόγηση από καρδιάς του Στάνκογλου: Δεν έχω σακατέψει ψυχές. Αγάπησα ανθρώπους και αγαπώ ακόμη

Για τον ρόλο του στη νέα σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει», για τα παιδιά του αλλά και πώς έχει διαχειριστεί τις όποιες ενοχές του, μίλησε ο Γιάννης Στάνκογλου.


Μοιράζεστε κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας με τον ήρωά σας;

Αρκετά στοιχεία, μεταξύ αυτών, την υγιή φιλοδοξία του. Ο Χρήστος δεν είναι «λαμόγιο». Τουλάχιστον μέχρι εκεί που έχω διαβάσει στο σενάριο. Είναι δουλευταράς. Δεν διστάζει να πιάσει τον γκασμά και να δουλέψει σκληρά αν χρειαστεί. Επίσης, ταυτίζομαι πολύ με το θέμα της προδοσίας. Για οποιονδήποτε το ζούσε αυτό, θα ήταν μια τεράστια δοκιμασία.

Έχετε βρεθεί ποτέ στη θέση του Χρήστου;

Να με χωρίσει γυναίκα, ναι. Να μάθω ότι παράλληλα είχε άλλη σχέση, όχι. Θαυμάζω τους μονογαμικούς ανθρώπους, αλλά θεωρώ ότι ακόμα και το μυαλό παίζει παιχνίδια. Μιας και μιλάμε για το συγκεκριμένο σίριαλ, η νύχτα, το ποτό, σε κάνουν να ξεφεύγεις λίγο από τα όριά σου και σου βγάζουν τον πραγματικό σου εαυτό. Πρέπει να είσαι πολύ ισορροπημένος για να ακολουθείς το δρόμο της αγιότητας, ο οποίος από την άλλη μας έχει φορτώσει και με πολλές ενοχές.

Έχετε υπάρξει ενοχικός στη ζωή σας;

Ναι, και εξακολουθώ να είμαι, αλλά για πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά πλέον. Όπως, π.χ., για το γεγονός ότι ενώ κάνω ηλεκτρονικό τσιγάρο, μπορεί να ξεφύγω και να αγοράσω πακέτο και για μία εβδομάδα να καπνίζω κανονικά. Ή να βγω να πιώ και την επομένη να έχω πρόβα. Η ενοχή είναι μέρος της ζωής μας. Το θέμα είναι μη μένεις κολλημένος σε αυτήν. Να τη δικαιολογείς.

Πώς διαχειρίζεστε τις ενοχές σας;

Κάνοντας λάθη! Είναι στιγμές που γουστάρω να «καώ», να πέσω! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνω και ισορροπημένη ζωή. Έχω τα παιδιά μου και με αυτά είμαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου.

Δίνετε την αίσθηση ενός προστατευτικού πατέρα που είναι πολύ κοντά στα παιδιά του...

Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, διότι αυτό που μου έμαθαν τα παιδιά μου δεν μου το έμαθε κανένα βιβλίο, κανένα θεατρικό έργο, κανένας έρωτας, καμία γυναίκα. Με έμαθαν ότι δεν είμαι μόνος και ότι οι άνθρωποι σε έχουν ανάγκη και χωρίς λόγια.

Τι θα θέλατε να λένε για εσάς τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν;

Τίποτα. Θα ήθελα απλώς να μπορούμε να καθόμαστε μαζί και να πίνουμε ένα κοκτέιλ, μια ρακή και να κοιτάμε τη θάλασσα. Τίποτα, διότι ξέρω κι εγώ, ξέρουν και τα παιδιά μου ποιος είμαι και ποια είναι. Θέλω απλώς να είναι χαρούμενα. Να με εμπιστεύονται και να επικοινωνούμε.

Ποιο στοιχείο της προσωπικότητας του ήρωά σας θαυμάζετε και ποιο επικρίνετε;

Ότι είναι καλός πατέρας. Αυτό θαυμάζω. Ακόμα και αυτό που έμαθε για τη γυναίκα του δεν επισκιάζει τη σχέση του με τα παιδιά του. Από την άλλη, εγώ δεν θα ήθελα να καταστρέψω κανενός τη ζωή. Θα αποδεχόμουν ότι ο άνθρωπος που έζησε μαζί μου για κάποιο λόγο συμπεριφέρθηκε με αυτό τον τρόπο. Κάτι βρήκε στον άλλο που εγώ δεν το είχα. Θα δούμε πολλά στην πορεία. Ο Χρήστος έχει πολλά μυστικά. Έχει κάνει πολλές βλακείες, αλλά τις έκανε γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Είναι 110 επεισόδια και εμείς γνωρίζουμε τι γίνεται στα πρώτα 30.

Εσείς έχετε κάνει πράγματα γιατί δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς;

Έκανα πάντα αυτό που ήθελα. Μπορεί να πέρασα στη φάση να νιώσω ενοχές, αλλά ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Δεν έχω σακατέψει ψυχές. Αγάπησα ανθρώπους και αγαπάω ακόμη. Και λαμογιά να μου κάνει κάποιος, δεν θα του το κρατήσω.

Τι θα θέλατε να πει το τηλεοπτικό κοινό που θα δει τη σειρά;

Το πρώτο που θέλω είναι να μη βαρεθεί. Και το λέω αυτό διότι το καθημερινό δεν είναι εύκολη πίστα. Στη συνέχεια, θα ήθελα να πει «πώς ήταν αυτή η εποχή!». Θα ήθελα να δει... ζωή. Να ταυτιστεί με τη σειρά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved