Άλκης Παναγιωτίδης: «Βούλιαξα στη θλίψη και στην ανυπαρξία»
Showbiz

Άλκης Παναγιωτίδης: «Βούλιαξα στη θλίψη και στην ανυπαρξία»

Από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς που σπάνια θα συναντήσεις συνέντευξή του. Ο Άλκης Παναγιωτίδης είναι ένα κεφάλαιο μόνος του στο θαύμα της… Τέχνης.

Με πλούσιο βιογραφικό, σπουδαίες συνεργασίες έχει πολλά να πει και να μοιραστεί.

Ο ηθοποιός μιλώντας στα Νέα αναφέρθηκε στην παράσταση «Φθινόπωρο Χειμώνας» ενώ δε δίστασε να αποκαλύψει πόσο τον επηρέασε ψυχολογικά η πανδημία και όλα όσα έφερε και πήρε.

«Αυτή η πανδημία μού έχει αλλάξει τη ζωή. Πέρασα πολύ άσχημα ψυχολογικά. Βούλιαξα στη θλίψη και στην ανυπαρξία. Δεν είχα διάθεση να κάνω τίποτα. Έβλεπα τις ειδήσεις και τρελαινόμουν στη σκέψη να αρρωστήσω. Έβγαινα, περπατούσα, αλλά με κακή διάθεση. Κι άμα κάνεις κάτι με κακή διάθεση δεν πιάνει. Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο. Οπότε πέρυσι, παρότι τσακισμένος από την πανδημία, με το που πήρα στα χέρια μου το "Φθινόπωρο Χειμώνας", είπα "Αλκη, εδώ θα σκίσεις". Κατ' αρχάς έπαιζα με τρεις γυναίκες, αυτό είναι μεγάλο προσόν για έναν άνδρα ηθοποιό», σχολιάζει σχετικά με την περσινή παράσταση στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας από την οποία οι θεατές έφευγαν σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης.
Και από τη συγκίνηση που προκάλεσε στο θεατρικό σανίδι ως γιατρός Χένρικ, στο διαχρονικό γέλιο μέχρι δακρύων που έχει χαρίσει στο κοινό με τις ερμηνείες του στη μικρή και μεγάλη οθόνη.

«Μόλις πάρω ένα κείμενο, καταλαβαίνω αμέσως τι ψάρια θα πιάσω. Ποτέ δεν έπεσα έξω στις επιλογές μου. Πάντοτε κάνω πράγματα που μου αρέσουν, δεν έκανα τίποτα για να ζήσω. Εποχές που οι πάντες έκαναν βιντεοκασέτες εγώ έλεγα όχι. Και δεν είχα λεφτά. Είχα, όμως, πλούσιους φίλους που με αγαπούσαν και με συντηρούσαν με δανεικά και αγύριστα», ομολογεί και για λίγο ανατρέχουμε στις επικές ατάκες του σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

«Και στους "Απαράδεκτους" είχα παίξει έναν ρόλο που έσκισε, τον Τζον Βαρδαξή-Κουτρουμπέση. Μια μέρα ένας γιατρός με αποκάλεσε "κύριε Κουτρουμπέση". Λέω τι είναι αυτό - το είχα ξεχάσει και απαντά, "οι κόρες μου είπαν να σας χαιρετήσω έτσι". Και το "LAPD" ήταν μια ευτυχία, με πολύ καλό σενάριο και ένα υπέροχο καστ, μέσω του οποίου έγινα και πολύ αρεστός στους μπάτσους.

Προχθές που περνούσα μπροστά από μια ομάδα στο Κολωνάκι με νεαρά παιδιά, μου είπαν "τα σέβη μας διοικητά". Έχω γκελ στη νεολαία», παραδέχεται και η ιστορία τον επιβεβαιώνει καθώς, από το '79 που πρωταγωνίστησε στα «Κουρέλια» του Νικολαΐδη, πάντα κατάφερνε να ανανεώνει τον άτυπο τίτλο τού «αγαπημένου της νεολαίας», μια διαδικασία που πλέον, με τη δυναμική του YouTube, εξελίσσεται ερήμην του και προς τις πολύ νεότερες γενιές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved