Σπύρος Μπιμπίλας: «Το κίνημα #metoo δεν είναι σε καλό δρόμο»
Showbiz

Σπύρος Μπιμπίλας: «Το κίνημα #metoo δεν είναι σε καλό δρόμο»

Κομβικό ρόλο στη μεγάλη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες αναφορικά με τις καταγγελίες κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο και το κίνημα #MeToo κατέχει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο γνωστός ηθοποιός, που ήταν και ένας από τους ομιλητές στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση του Εθνικού θεάτρου, στις 3 Οκτωβρίου, με θέμα «Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo», θεωρεί πως έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή για το ελληνικό θέατρο, καθώς σήμερα στον τομέα αυτόν έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές.

spyrosmpimpilas_305371624_471518901563003_732053587384915571_n.jpg

«Υπάρχει μια τάση για περισσότερη προσοχή προς τους νεότερους ηθοποιούς. Σχετικά με τις κακοποιήσεις, δεν ξέρω τι θα προκύψει στο μέλλον, αλλά προς το παρόν το θέμα έχει μπει σε έναν δρόμο όπου κάποιοι σέβονται περισσότερο τους ηθοποιούς. Έχουν δοθεί κάποια μηνύματα. Και κάποιοι, από τον φόβο των καταγγελιών που έχει κάνει το ΣΕΗ πάρα πολλές φορές στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, έχουν αρχίσει και πληρώνουν τις πρόβες, με λίγα χρήματα βέβαια. Όμως μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν πληρωνόμασταν καθόλου τις πρόβες», αναφέρει ο ίδιος σήμερα στο «Secret».


Ωστόσο, αν και έχουν σημειωθεί μικρά, σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της κάθαρσης του θεάτρου και εν γένει του καλλιτεχνικού χώρου, ο πρόεδρος του ΣΕΗ δεν νιώθει πως η πορεία του κινήματος #MeToo εξελίσσεται ομαλά.

spyrosmpimpilas_307343126_1107554489890329_5532225760569533270_n.jpg

«Οχι, δεν είμαστε σε καλό δρόμο κατά την άποψή μου. Γιατί πολλοί άνθρωποι που έχουν πράγματα να καταγγείλουν δεν το κάνουν. Δηλαδή ακόμα και στις δίκες που διεξάγονται υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά κρατούν το στόμα τους κλειστό ως προς τις δίκες, αλλά ανοιχτό στο να διαρρέουν περιστατικά. Και δεν το κάνουν αυτό λόγω φόβου, γιατί, αν φοβόντουσαν, δεν θα τα έλεγαν δεξιά κι αριστερά. Απλά, δεν θέλουν να τα πουν εκεί που πρέπει, θα ήθελα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κρατούν επτασφράγιστα μυστικά -που τελικά δεν είναι μυστικά, γιατί τα διοχετεύουν σαν κουτσομπολιά- να τα πουν στα επίσημα όργανα. Γιατί αυτοί που δεν μιλούν θα είναι συνυπεύθυνοι για τις αποφάσεις που θα βγουν στο τέλος», τονίζει.


Ο Σπύρος Μπιμπίλας, που από την αρχή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των κακοποιητικών συμπεριφορών στην εργασία των ηθοποιών, είναι σε θέση να γνωρίζει και γεγονότα που δεν έχουν έως τώρα δει το φως της δημοσιότητας.

«Υπάρχουν κι άλλα πολύ σοβαρά πράγματα που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Μπορεί να τα συζητάμε μεταξύ μας κάποιοι και να τα ξέρουμε από διαφόρους, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να τα πούμε, αφού τα έχουμε ακούσει ως κουτσομπολιό. Μιλάω κυρίως για γεγονότα που αφορούν τις περιπτώσεις που ήδη χειρίζεται η Δικαιοσύνη. Ο ένας φοβάται να μη χαλάσει η καρτέρα του, ο άλλος ντρέπεται, ο άλλος δεν έχει θάρρος ή διάθεση να μιλήσει και έτσι δεν βγαίνουν να μιλήσουν. Αλλά η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου δεν βοηθάει καθόλου», αποκαλύπτει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved