Θεοφανία Παπαθωμά: Αυτή είναι η Πυθαγόρεια διατροφή που ακολουθεί και την κρατάει σε φόρμα
Showbiz

Θεοφανία Παπαθωμά: Αυτή είναι η Πυθαγόρεια διατροφή που ακολουθεί και την κρατάει σε φόρμα

Για τη θηλυκότητα και την ομορφιά της έχουν χυθεί τόνοι μελάνι! Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η Θεοφανία Παπαθωμά είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες της εγχώριας showbiz, καταφέρνοντας μετά από τρεις εγκυμοσύνες να διατηρεί άψογες αναλογίες.

Γεγονός που όπως παραδέχεται δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά στο ότι τα τελευταία χρόνια εκείνη και η οικογένειά της έχει μυηθεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που βασίζεται στην πυθαγόρεια διατροφή.

«Κάνω την Πυθαγόρεια διατροφή, κατά 90% ωμοφαγία και vegan. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, ούτε ξενυχτάω» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της η ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στο «Μαύρο Ρόδο», προσθέτοντας στη συνέχεια πως τον ίδιο «δρόμο» ακολουθούν και τα παιδιά αλλά και ο σύζυγός της. Πρόκειται για ένα μοντέλο διατροφής, το οποίο, όπως δηλώνει και το όνομα του, βασίζεται στις διατροφικές συνήθειες του Πυθαγόρα. Η δίαιτα που ακολουθούσε ο Πυθαγόρας, λοιπόν, περιλάμβανε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, και ελάχιστα γαλακτοκομικά. Βασική διατροφή θέση του Πυθαγόρα ήταν ότι το κρέας μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία των σωματικών υγρών, άρα και ευρύτερα την υγεία του ανθρώπου, γι’ αυτό το απέκλεισε εντελώς από τη διατροφή του.

Από τη διατροφή του απουσίαζαν επίσης τα κουκιά, καθώς, όπως υποστήριζε και ο ίδιος η κατανάλωση κουκιών προκαλούσε κυάμωση, μία σοβαρή αιμολυτική αναιμία σε ανθρώπους. Επιπρόσθετα, οι μαθητές του παρατηρούσαν τον Πυθαγόρα να καταναλώνει ψάρι σε αρκετές σπάνιες περιπτώσεις.

Το μενού της Πυθαγόρειας διατροφής

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά τις διαθέσιμες τροφές της εποχής και όλα όσα ο Πυθαγόρας απέκλειε, καταλήγουμε στο τι ακριβώς περιλαμβάνει σήμερα το μενού ενός ανθρώπου, όπως η Θεοφανία Παπαθωμά, που ακολουθεί αυτό το είδος διατροφής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως ωμές τροφές, όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα οποία αποτελούν βασικά στοιχεία της και τροφοδοτούν τον οργανισμό του με πολλές βιταμίνες, ένζυμα, ανόργανα στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, περισσότερες από τις μαγειρεμένες τροφές. Βασικοί πρωταγωνιστές της Πυθαγόρειας διατροφής είναι οι ακόλουθοί:

Τα κόκκινα φασόλια: Βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας των νεφρών.

Τα καρύδια: Διατηρούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση.

Το καρότο: Πορτοκαλί και πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Το σέλινο: Βοηθά στην διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών.

Το αβοκάντο: Βουτυρώδες και κατάλληλο για την εξισορρόπησα των ορμονών.

Τα σύκα: Βοηθούν στην σωστή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Τα μανιτάρια: Πλούσια σε βιταμίνη D, τα μανιτάρια είναι ένας μικρός διατροφικός θησαυρός για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι γλυκοπατάτες: Επιφέρουν ισορροπία στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τα κρεμμύδια: Ιδανικά για αποτοξίνωση.

Το σκόρδο: Συμβάλλει στην απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών από τα κύτταρα.

Το έλαιο αμυγδάλου: Πλούσιο σε βιταμίνες A, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία το αμυγδαλέλαιο είναι πολύτιμο για τον οργανισμό.

Πηγή: Εγω

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved