Αντριάνα Παρασκευοπούλου: «Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να βουτήξω στο ναυάγιο του "Βρετανικού"»
Showbiz

Αντριάνα Παρασκευοπούλου: «Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να βουτήξω στο ναυάγιο του "Βρετανικού"»

Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, σε συνέντευξή της, μίλησε για την μεγάλη της αγάπη, τις καταδύσεις, μιας και μόνο τότε αισθάνεται ελεύθερη. 

Η δημοσιογράφος Αντριάνα Παρασκευοπούλου ξεδιπλώνει στην «Realife» την αγάπη της για τις καταδύσεις, μοιράζεσαι φωτογραφίες από την πρόσφατη κατάδυση στον Παγασητικό και αποκαλύπτει το όνειρό της να βουτήξει στο ναυάγιο του "Βρετανικού".

Ταγμένη στην ενημέρωση, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου αφιερώνει καθημερινά πολλές ώρες στη δουλειά της. Μάλιστα, εκτός από παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ, εδώ και λίγους μήνες είναι επικεφαλής υποδιεύθυνσης των ενημερωτικών εκπομπών στη δημόσια τηλεόραση. Αγαπά την αδρεναλίνη της δημοσιογραφίας, όμως έχει βρει έναν ξεχωριστό τρόπο αποσυμπίεσης από την απαιτητική καθημερινότητα στον ελεύθερο χρόνο της.

«Ξεκίνησα τις καταδύσεις πριν από λίγα καλοκαίρια, όταν μια μέρα αποφάσισα να κάνω λίστα με extreme sports, τα οποία θα ήθελα να τολμήσω. Ανάμεσα, λοιπόν, στο
αλεξίπτωτο πλαγιάς (παρά πέντε) και την ελεύθερη πτώση, έγραψα την κατάδυση, γιατί μέχρι τότε πίστευα ότι θα ήταν δύσκολο, θα ήθελε τόλμη και αποφασιστικότητα. Με την πρώτη βουτιά κατάλαβα ότι αυτό που ήθελε η κατάδυση ήταν απλά να αφεθείς στη μαγεία του βυθού, στη δύναμη της εμπειρίας και να απολαύσεις τη χαρά που σου δίνει η εξερεύνηση»

«Ελευθερία. Είναι το κυρίαρχο συναίσθημα όταν καταδύεσαι. Ενας νέος, απροσπέλαστος μέχρι τότε κόσμος ανοίγεται μπροστά σου για να τον εξερευνήσεις. Δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο παρά να τον σεβαστείς και αυτός θα σε αφήσει να γίνεις κομμάτι του. Κάθε στιγμή έχει έντονο το στοιχείο της έκπληξης καθώς η θάλασσα είναι δοτική. Μοιράζεσαι τον υδάτινο κόσμο και τους κύκλους ζωής που κρύβει. Η ομορφιά του βυθού γεννά την ευγνωμοσύνη. Νιώθω ευγνώμων όταν καταδύομαι».

Η τελευταία βουτιά της ήταν στην Αμαλιάπολη, ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι
του νομού Μαγνησίας στον δυτικό Παγασητικό, όπου πριν από λίγες εβδομάδες εγκαινιάστηκαν τρία νέα υποβρύχια μουσεία. «Για την περιοχή ανοίγει ένα νέο συναρπαστικό τουριστικό κεφάλαιο με τα τρία ναυάγια στο Ακρωτήριο Γλάρος στον
όρμο των αρχαίων Νηών, εκεί απ' όπου, σύμφωνα με την παράδοση, απέπλευσε ο στόλος των Αχαιών για την Τροία, στη νήσο Κίκυνθο και στον όρμο Τηλέγραφο. Μαγεύτηκα από το έντονο φως στον βυθό, καθώς τα ναυάγια δεν είναι σε μεγάλα βάθη, είναι σε βάθος 8-12.μέτρων, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αντικείμενα που είναι σκορπισμένα στον βυθό να φωτίζονται με μοναδικό τρόπο.

Η εναλλαγή των χρωμάτων μοιάζει να τους δίνει πνοή. Εχειςτην αίσθηση ότι βουτάς στην Ιστορία και γίνεσαι κομμάτι της», λέει για τις καινοτόμες υποβρύχιες διαδρομές στα ναυάγια που χρονολογούνται από τους βυζαντινούς τους ρωμαϊκούς και τους ύστερους χρόνους. Οσο για τις δυσκολίες αυτού του χόμπι; «Απαιτεί λεπτομερή οργάνωση και λίγη τύχη», απαντά η δημοσιογράφος.

«Ομως τίποτα δεν μας χαρίζεται, διεκδικούμε ό,τι μας δίνει ανάσα. Και η υποβρύχια ανάσα, όπου ο βυθός έχει έναν μοναδικό τρόπο να σε κλέβει και να σου δίνει απλόχερα την ηρεμία του- είναι ανεκτίμητη».

Ενα από τα πιο τρελά όνειρά της είναι να βουτήξει στο ναυάγιο του «Βρετανικού». «Το αδελφό πλοίο του "Τιτανικού", που βυθίστηκε το 1916 στην Τζια, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ναυάγια όλων των εποχών. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάδυση, στα 120 μέτρα, ακόμη και για τους εκπαιδευμένους δύτες. Είναι χαρακτηριστικό πωςδεν έχουν καταδυθείστον "Βρετανικό" περισσότεροι από 60 δύτες», εξηγεί η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved