Ο Σταύρος Τσουμάνης στο gossip-tv: «Τα κανάλια είναι ένα τεράστιο «πλυντήριο», είναι απογοητευτικό»
Showbiz

Ο Σταύρος Τσουμάνης στο gossip-tv: «Τα κανάλια είναι ένα τεράστιο «πλυντήριο», είναι απογοητευτικό»

Βρεθήκαμε κάπου στο κέντρο της Αθήνας, ο Σταύρος Τσουμάνης είναι παιδί του κέντρου εξάλλου και αγαπά πολύ να κινείται με τα πόδια, αφού τα τελευταία έξι χρόνια έχει επιλέξει να μένει στα Εξάρχεια για να είναι κοντά σε προορισμούς που τον εξυπηρετούν τόσο για δουλειά όσο και για προσωπική χαλάρωση.

Μπήκε στο καφέ που είχαμε δώσει ραντεβού κοιτώντας το ρολόι του και κάπως με άγχωσε, παρήγγειλε τον καφέ του κι εκεί… ένιωσα πως ο τύπος που είχα απέναντί μου ήταν αυτός ακριβώς που είχα «σκιαγραφήσει».

Άνετος, ωραίος με λόγο που σε βάζει απευθείας στο νόημα της κουβέντας που θέλει να ξετυλίξει και διόλου «παγιδευμένος» σε ανασφάλειες, μανιέρες και εντυπωσιασμούς!

Παρά το νεαρό της ηλικίας του καθόλου καβαλημένος και απόλυτα συνειδητοποιημένος για το πού τον πάει η Τέχνη που επέλεξε. Τον πάει σε ρόλους που τους κάνει δικούς του μονομιάς, τον πάει σε συνεργασίες που πάντα είχε ονειρευτεί και φυσικά τον φέρνει κοντά μας σε μια εποχή που θέλουμε να βλέπουμε αληθινούς ανθρώπους να μοιράζονται το ταλέντο τους και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν.

Και ο Σταύρος Τσουμάνης έχει αυτό το «άστρο» και τη λάμψη στα μάτια του, σου προσφέρει απλόχερα τη σιγουριά πως όση ώρα και να μιλάς μαζί του καθόλου δεν θα βαρεθείς και διαθέτει μια προσωπικότητα ικανή να διαχειριστεί όποια συνθήκη συναντήσει στη ζωή του.

Βαθιά προσηλωμένος σε αυτό που κάνει και έτοιμος να «τσαλακώσει» την εικόνα του προκειμένου να περάσει το μήνυμα που ορίζει ο εκάστοτε ήρωας του. Και τη φετινή σεζόν ο Σταύρος Τσουμάνης έχε αναλάβει ρόλο δύσκολο στους «Παγιδευμένους» με τον ηρώα του να είναι μπλεγμένος στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της κοινωνίας.

Και είναι ιδανικός για τον ρόλο που επιλέχθηκε…

Βαθιά προσηλωμένος σε αυτό που κάνει και έτοιμος να «τσαλακώσει» την εικόνα του προκειμένου να περάσει το μήνυμα που ορίζει ο εκάστοτε ήρωας του

Μονόδρομος για σένα η υποκριτική;

«Καθόλου, πιο σπόντα δε γίνεται. Κάπως ήθελα να αποφύγω τις Πανελλήνιες και πάνω στην «τρέλα» της ηλικίας είπα στη μάνα μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Οι γονείς μου εξάλλου πάντα με στήριζαν και με βοηθούσαν στις επιλογές μου. Πήγα και μου άρεσε πολύ και η μαμά μου έχει ένα μερίδιο ευθύνης σε αυτό. Χαίρεται πιο πολύ από μένα. Χαίρεται που εγώ είμαι χαρούμενος και θέλει να κάνω τηλεόραση», απάντα

Ναι, αλλά ήσουν ούτως ή άλλως παιδί της Τέχνης αφού ασχολιόσουν ήδη με τη μουσική…

«Αυτό είναι λάθος, δεν ισχύει. Υπάρχει ένας Σταύρος Τσουμάνης μουσικός με τον οποίο έχουμε απλά συνωνυμία. Καμία σχέση με μουσική…»

26 χρονών όμως είσαι… «Ναι, αυτό ισχύει, το μόνο λάθος που βρίσκω είναι αυτό με τη μουσική»

Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε στο χώρο της υποκριτικής;

«Όταν το γνώρισα στη σχόλη, επειδή είμαι κι ένα παιδί που βαριέται εύκολα, μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Έχει κάτι πιο βαθύ και κάπως νιώθω ότι είμαι ο εαυτός μου. Εκφραζόμουν και άλλαζα συνεχώς χωρίς να το καταλαβαίνω»

Η σειρά «Παγιδευμένοι» είναι ακουμπισμένη στο «σήμερα» με καυτά θέματα επικαιρότητας…

«Είναι κυρίως αυτό το θέμα με την οικογένεια που οι γονείς μπολιάζουν με ένα πράγμα τα παιδιά που δεν τους ανήκει, δεν είναι δικό τους και συγκεκριμένα για τον ρόλο μου… έχει μπει το θέμα του ανταγωνισμού με τον μεγάλο αδερφό και εγώ πού ανήκω σε όλο αυτό;»

«Η επιτυχία της σειράς οφείλεται σε ένα σύνολο πραγμάτων. Όλα έχουν να κάνουν με την αφήγηση. Αυτή η ιστορία ιντριγκάρει πολύ κόσμο και έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή»

Ο Θοδωρής με τον Σπύρο Μαρκέτο, τον μπαμπά στη σειρά, είστε μόνιμα σε μια διαμάχη που ακόμη σεναριακά δεν έχουμε δει ακριβώς τι είναι αυτό που σας βγάζει μόνιμα στη σέντρα

«Ο Μαρκέτος έχει το χαρακτηριστικό του σωστού ανθρώπου απέναντι στην κοινωνία. Βάζει πρώτα το καθήκον και μετά το περνάει και στην οικογένειά του. Δεν λέει ψέματα, δεν με καλύπτει και είχε πει και μια ατάκα με πολύ νόημα στο νοσοκομείο που είχα νοσηλευτεί, όταν με είχαν μαχαιρώσει… είχε πει πως φοβήθηκε γιατί είχα τα μάτια του πατέρα του (Στέφανος Κυριακίδης), το βλέμμα δηλαδή. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για τις εξελίξεις αλλά και ο Θοδωρής είναι ένα παιδί που δεν ένιωσε την αγάπη. Ήταν πιο κοντά στην άρρωστη μητέρα του και κάπως θεώρησε ο πατέρας μου πως με αυτά που έκανε, εκείνη υποτροπίασε και έτσι πέθανε»

Flashback θα δούμε;

«Θα είχε ένα ενδιαφέρον να το βλέπαμε αυτό αλλά όχι, δεν θα δούμε. Είναι τόσο τραγικά αυτά που θα δούμε να συμβαίνουν γύρω μας που θα ξεχάσουμε και το παρελθόν μας»

Κοινά σημεία με τον ήρωα σου έχεις;

«Κοινά σημεία… δεν έχω πολλά. Ίσως κι εγώ να δυσκολεύομαι να εκφραστώ. Δεν εκφράζω τόσο εύκολα τα συναισθήματά μου»

Και αυτό πώς το διαχειρίζεσαι στις κοινωνικές σου συναναστροφές;

«Αυτό με δυσκολεύει πολύ. Μου φαίνεται ξένο αλλά το αντιμετωπίζω με πλάκα. Δεν είμαι και πολύ φαν με τα social media. Κάποια μηνύματα έχουν πλάκα…Πορώνονται και έχουν την ελπίδα ότι θα τους πούμε τι γίνεται μετά…»

Η συνεργασία με Ορκόπουλο και Λεβεντογιάννη
«Ο Παύλος Ορκόπουλος είναι ο πιο ωραίος άνθρωπος του κόσμου, δεν μπορείς να καταλάβεις. Είναι υπέροχος. Πέρα από τη συνεργασία, είναι άνθρωπος… τον λατρεύω! Με βοηθάει πολύ και είναι ανοιχτός στην επικοινωνία μας, είμαστε κοντά παρά τη διαφορά ηλικίας. Αυτό που έχουμε μεταξύ μας είναι μια υπέροχη συνομωσία.

«Με τον Μιχάλη ήμασταν μαζί και στο Έρωτας Μετά. Υπήρχε αμοιβαία συμπάθεια και αγαπιόμασταν από τότε. Ήταν κι ένα κίνητρο για να κάνω αυτόν τον ρόλο. Δηλαδή όταν μου είπαν πως τηλεοπτικός μου αδερφός θα είναι ο Μιχάλης είπα: «εντάξει…». Γενικότερα το κλίμα είναι εξαιρετικό κι αυτό είναι υπέροχο»

Έχεις δυσκολευτεί σε γύρισμα; Σε ποια σκηνή ένιωσες να πιέζεσαι συναισθηματικά;

«Ναι βέβαια. Ήταν η σκηνή με την Άννα στο κρατητήριο οπού της έλεγα για τη Μυρτώ. Επειδή την αγαπούσα πολύ τη Μυρτώ, αυτή η σκηνή που είχε πέσει βαριά. Μια ακόμη σκηνή ήταν αυτή με τον Παύλο Ορκόπουλο στο νοσοκομείο όταν του είπα πως δεν με κοιτάει στα μάτια, δεν με πιστεύει. Ήταν σοκαριστικό αυτό για μένα. Δηλαδή πώς ένα παιδί δεν νιώθει το παραμικρό ίχνος αγάπης από τον πατέρα του και τον αδερφό του. Δεν είναι εύκολο»

Είχες ανάγκη να πιαστείς από κάπου και το απέδωσες τόσο ρεαλιστικά… το κομμάτι αυτό μετά το φόνο του Κοσμά, την απόγνωση σου με σε βοηθήσει…

«Ακριβώς… Αυτό το «προστάτευσε με» που του είπε ο Θοδωρής, το ζήτησε τόσο ειλικρινά και… όπως είδαμε βέβαια το έκανε»

Και η σκηνή που έμαθες για τη Μυρτώ όμως ήταν πολύ δυνατή…

«Ναι, επειδή την πρώτη φορά που το έμαθα έπρεπε να το κρύψω και μετά ένιωθα συνεχώς έναν κόμπο στον λαιμό μου. Κάπως έπρεπε να το κρύψω για να μην αποκαλυφθούν άλλα πράγματα»

Τον Κοσμά γιατί τον «έφαγε» ο Άκης; Γιατί είναι η επόμενη σκηνή που θα δούμε, θα αποκαλυφθεί δηλαδή ότι δεν το έχεις κάνει εσύ, σύμφωνα με τα spoilers

«Τα κίνητρα είναι πολύ βαθιά»

«Κάθε μυστικό έχει και μια οικογένεια και αυτό ισχύει πολύ… όλοι έχουν ένα μυστικό που θα αποκαλυφθεί, όλοι πάσχουν και υποφέρουν»

Πρωταγωνιστείς σε μια σειρά που φέρνει στην επιφάνεια πολλές «πληγές» της κοινωνίας. Από χειριστικότητα, κακοποίηση, υπόκοσμο… Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες ιδανικά να περάσεις μέσα από τον ήρωα σου;

«Για μένα αυτός είναι ο σκοπός της Τέχνης. Να «ξεγυμνώνει» την κοινωνία. Στην κοινωνία που ζούμε έχει καταρριφθεί η ελευθερία του λόγου ξεκάθαρα και είναι ωραίο να βλέπεις σειρές σαν τη δική μας. Πρέπει να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα και πρέπει τα παιδιά να ακούνε τι συμβαίνει γιατί εμάς δεν μας τα μάθαινε κανείς»

Ξεκίνησες όμως κι εσύ έχοντας στο πλευρό σου τον Λάκη Λαζόπουλο αφού συμμετέχεις στους «Δέκα μικρούς Μήτσους»

«Η συνεργασία αυτή προέκυψε από κάστινγκ. Γνωριστήκαμε και εντάξει… τον Λάκη Λαζόπουλο εγώ τον θαύμαζα από παιδί, μεγάλωσα μαζί του»

Υπάρχει μια ακόμη γυναίκα στη ζωή σου όμως με την οποία έχεις ιδιαίτερη σχέση και αναφέρομαι στην Ταμίλα Κουλίεβα

«Ισχύει αυτό. Ήταν η αγαπημένη μου καθηγήτρια στη σχόλη. Δούλευε ξεχωριστά με το κάθε παιδί. Και πέρσι ήμασταν μαζί και φέτος και νιώθω ευλογία»

Εσύ τι κρατάς κυρίως από μια συνεργασία;

«Τώρα που είμαι νέος κοιτάω να συνεργαστώ με ανθρώπους που θαυμάζω. Δηλαδή πέρσι που ήμουν με την Ταμίλα και τον Γιάννη Τσορτέκη στη «Σκοτεινή θάλασσα» ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο. Για μένα ήταν σημαντικό απλά να κάθομαι και να τους κοιτάζω πώς παίζουν. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Γιάννη»

Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη της τηλεόρασης είναι το γεγονός ότι πλέον δεν ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα με τις Άγριες Μέλισσες να κάνουν την αρχή, καθώς είχαν επιλεχθεί πιο… «θεατρικοί» ηθοποιοί

«Κοίτα… το κίνητρο είναι ότι γίνονται δουλειές. Δεν θα είναι όλες καλές αλλά υπάρχουν δουλειές που εξιτάρουν τους ηθοποιούς. Πέρα από την επιλογή τους να κάνουν πιο πολύ θέατρο. Επειδή λοιπόν ανοίγει αυτό το πράγμα και οι άνθρωποι που κάνουν μυθοπλασία κάνουν πιο ποιοτικές δουλειές, θα συμβαίνει αυτό και είναι σημαντικό»

«Είχα κάνει και κάστινγκ για το Αυτή η νύχτα μένει αλλά επέλεξα τους Παγιδευμένους για είχε ενδιαφέρον για μένα αυτός ο ρόλος»

Απευθείας για τον ρόλο του Θοδωρή; «Υπήρχε ένα debate»…
Για τον Άγγελο… του λέω και απαντά:

«Ναι γιατί ήταν πιο κοντά σε μένα αλλά ήμουν και πάλι ο γιος της Ταμίλα αλλά ο ρόλος του Θοδωρή με εξίταρε ακόμη πιο πολύ»

Θα έκανες extreme αλλαγή για έναν ρόλο;
«Σίγουρα ναι! Πολύ πιθανόν να κάνω και κάτι για την επόμενη σεζόν»

Ελεύθερο χρόνο έχεις;
«Καθόλου αλλά θα ανταμειφθούν οι κόποι μου. Για εμάς αυτή είναι η καθημερινότητα»

Η σειρά θα πάει και δεύτερη σεζόν;

«Αυτό δεν το ξέρω, στην Τουρκία γίνεται ναι. Τώρα γυρίζεται. Εγώ δεν είμαι υπέρ αλλά αν είναι κάτι δυνατό γιατί όχι; Το καλό με εμάς είναι ότι είναι έτοιμη σειρά και με συγκεκριμένα επεισόδια»

Τι είναι αυτό που έχει τη σειρά να σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία;

«Νομίζω ότι δεν μένει σε κλασσικά πράγματα που έχει συνηθίσει το τηλεοπτικό κοινό. Δεν έχει δηλαδή τόσο έντονα το ερωτικό στοιχείο, δεν περιστρέφεται γύρω από ειδύλλια. Έχει ένα μυστήριο που το δίνει πολύ ωραία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο»

Έχεις μια φυσιογνωμία… του λέω και δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω και ο ίδιος συμπληρώνει…

«Έχω τη φυσιογνωμία του Γεράσιμου Σκιαδαρέση (γέλια). Πρέπει κάποιος επιτέλους να μας βάλει να κάνουμε μαζί πατέρα και γιο. Στην αρχή μου έκανε εντύπωση αλλά μετά άρχισα να το βλέπω κι εγώ»

Το #metoo και η τηλεόραση... πλυντήριο
«Πιστεύω ότι είναι υπέροχο που ξεκίνησε όλο αυτό. Έχει βοηθήσει στο να μιλάει πλέον το θύμα. Εγώ δεν έχω βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά, έτυχε να συνεργάζομαι με υπέροχους ανθρώπους. Όλο αυτό όμως που γίνεται με την τροπή που παίρνει από το πώς το αντιμετωπίζουν οι εκπομπές και τα κανάλια για μένα είναι απογοητευτικό και γιατί τόσο καιρό δεν μιλάει κάποιος; Τα κανάλια είναι ένα τεράστιο πλυντήριο. «Ξεπλένει» από βιαστές και ανθρώπους, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. Δεν ξέρω ποια μάνα θα μπορούσε να κοιμάται ήσυχη πλέον και να αφήσει το παιδί της να πάει να σπουδάσει σε μια σχολή»

Γίνεται όμως μια σημαντική προσπάθεια να μην… «σβήσει» το φως…

«Αυτό όμως πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα ξεχαστεί όλο αυτό κυρίως για τα θύματα»

Το spoiler

«Θα δούμε σύντομα τη γνωριμία του Θοδωρή με τον παππού του και οι ανατροπές θα είναι πολλές»

Ποια είναι τα θεατρικά σου σχέδια;

«Θα κάνουμε τον «Κύκλο των χαμένων ποιητών» στο θέατρο Βρετάνια από 10 Δεκέμβρη με ένα εξαιρετικό καστ. Την σκηνοθεσία κάνει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και κάνει φοβερή δουλειά. Αγαπάει πολύ το θέατρο και είναι ταγμένος σε αυτό. Είναι από τα πρότυπά μου. Είναι φανταστικός σκηνοθέτης»

Ο Σταύρος Τσουμάνης έχει μια προσωπικότητα φωτεινή με αξίες, σέβεται τον συνομιλητή του και μιλάει "δυνατά" για θέματα που λίγοι τολμούν!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved